Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
1. 7. 2015,
11.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Copa America Argentina Javier Mascherano

Sreda, 1. 7. 2015, 11.21

8 let

Vroče bo: Messi meni, da je prišel čas, Čilenci pa se ne strinjajo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kapetan Argentincev Lionel Messi je s soigralci v velikem slogu poletel v veliki finale južnoameriškega prvenstva, saj so s kar 6:1 premagali Paragvaj.

Gavči so tako na polfinalni tekmi dosegli več zadetkov kot prej na vsem turnirju, ko so jih v skupinskem delu in četrtfinalu dosegli le pet. Messi se tudi tokrat ni vpisal med strelce, je pa kar trikrat soigralcem podal za zadetek, kar v nogometu šteje ravno toliko.

Podal je pri prvih dveh golih Argentine, ko sta zadela Marcos Rojo in Javier Pastore, ter za končnih 6:1, ko se je med strelce vpisal tudi rezervist Gonzalo Higuain.

Dva zadetka je v drugem polčasu prispeval tudi Angel di Maria, enega pa Sergio Agüero. Častni zadetek za poražence je dosegel Lucas Barrios.

"Osvojitev Cope bi bilo nekaj spektakularnega"

"Odigrali smo popolno tekmo, zato me nikakor ne skrbi, da nisem zadel," je po tekmi novinarjem povedal Lionel Messi.

"V svoji igri nismo veliko spreminjali, sledili smo svoji ideji iz prejšnjih tekem, kar je le dokaz, da smo tudi do zdaj igrali dobro, za kakšen zadetek več pa je zmanjkalo malce sreče. Dosegli smo svoj prvi cilj, to sta bili uvrstitev v finale in priložnost, da postanemo prvaki," je dodal.

Argentina se bo za naslov prvaka Južne Amerike pomerila z domačim Čilom. Gavči lovijo že 15. naslov, s čimer bi se na lestvici najuspešnejših držav izenačili z Urugvajem, Čilenci pa bi se v primeru zmage okronali s sploh prvim naslovom.

Kapetan Argentine, ki je na letošnji Copi dosegel le en zadetek, si neizmerno želi dvigniti prvo pravo lovoriko z argentinsko reprezentanco, zato bo naredil vse, da se to zgodi. "V finalu pričakujem zelo izenačeno tekmo, a verjamem, da lahko zmagamo. Osvojitev Cope bi bila nekaj spektakularnega, čas je že, da končno osvojim nekaj tudi z reprezentanco," je bil za konec jasen zvezdnik Barcelone.

Argentina 15. ali Čile prvič?

Zmaga gavčev v finalu ne bo samoumevna, saj jim bo v finalu nasproti stal domači Čile, ki je bil nazadnje tako blizu te lovorike davnega leta 1987. Za domačine bo to peti finale, leta 1955 so jim lovoriko odnesli ravno Argentinci.

Mnogi menijo, da lahko v finalu pričakujemo pravo vojno, a Javier Mascherano vse skupaj umirja.

"Nismo se še zadovoljili, hočemo do konca, a igrali bomo v finalu, v katerem bo zmagal tisti, ki bo pokazal več. Favoritov v finalu ni. Ne bo šlo za vojno, kot mnogi menijo, saj prihajamo iz bratskih držav," pa je nekaj misli dodal vezist Barcelone.

Ne spreglejte