Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
19.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dalibor Volaš Josip Iličić Mile Simeunović

Petek, 28. 6. 2013, 19.38

8 let

Volaš zabijal, Iličić opazoval, Simeunović zmagal!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na najmočnejšem malonogometnem turnirju v Sloveniji, 8. Prazniku Slofutsala v Selcih pri Železnikih, je minuli vikend sodelovalo rekordno število ekip (42).

Prisotne ekipe so poskrbele za zadovoljstvo tudi najbolj zahtevnih ljubiteljev tega športa - atraktivni zadetki, dramatična srečanja, hitchcocovski preobrati, mednarodna udeležba, bučno občinstvo, fair play, zabava, kamere Šport TV … skratka prizori za (malo)nogometne oz. futsal sladokusce!

Plejada velemojstrov in udeležba iz tujine

Čudoviti ambijent športnega parka Rovn je edino prizorišče kjer se na enem mestu zbere najboljše kar premore slovenski futsal – od bivših in aktualnih članskih ter mladinskih reprezentantov, številnih mojstrov nogometa ter igralcev iz tujine. Dodatno draž prireditvi je dala prisotnost verjetno trenutno največjega »fantazista« zelenih površin, Josipa Iličića, ki je svojčas že igral v Selcih, tokrat pa je z zanimanjem spremljal dogajanje na igrišču, malonogometnim prijateljem se je pridružil celo na klopi v obliki strokovnega svetovalca. Jojo je bil sicer za uradne izjave nedosegljiv, je pa z veseljem ustregel željam po fotografiranju številnim svojim navijačem.

Pokopališče favoritov

Nesporna kvaliteta sodelujočih ekip je porok za atraktivna srečanja, ki so že v skupinskem delu paša za oči in prvo »pokopališče« papirnatih favoritov, saj na Prazniku praktično ni slabih nasprotnikov in prostora za napake enostavno ni.

To so na svoji koži občutili igralci srbske ekipe FC Arena Smederevo, ki so odkrito napovedovali boj za najvišja mesta na Prazniku – po kazenskih strelih so jih izločili mladi igralci ekipe Ecoionvest. Enako presenetljivo je v skupini obtičalo tudi odlično moštvo nekdanjega napadalca Maribora Davida Bunderla, s soigralci - Urošem Palibrkom (član italijanskega Milana), triglavanom Ovčino …– zanje so bili usodni fantje iz ekipe Vila Bistrica.

Dramatičnost srečanj se je z izločilnimi boji samo še stopnjevala, pravo promocijo malega nogometa pa smo gledali v osmini finala med April doo s številnimi bivšimi futsal reprezentanti (Goranović, Mehić, Brkić, Kukavica, Kugler, Bešić, Vujović…) in koprskim Kontesom - praktično slofutsal reprezentanca v malem (brata Mordej, Drobne, Kroflič,Vrhovec, Čujec, Hrvatin, Lakoseljac…), ki so ga po dvakratnem izničenju zaostanka in kazenskih strelih dobili prvi.

Četrtfinale - konec za Volaša, Zatkoviča in Jukana

Svoje moštvo (Kamp Nadiža Zuride) je na Prazniku imel tudi strelski kralj nogometnih zelenic, Dalibor Volaš, katerega je z dvema zadetkoma popeljal v četrtfinale, kjer pa je bila previsoka ovira bratski dvojec Aleksander in Svetozar Rastoka, saj je z njunima zadetkoma v polfinale in kasneje svoj drugi zaporedni veliki finale napredovala ekipa Jasko trade iz Ljubljane.

Osmina finala je pomenila konec nastopov tudi za preostali ekipi iz tujine – za bosanski AFC Alternativo so bili kasnejši zmagovalci Škoroti pretrd oreh, odlični igralci Metropolis bara iz Zagreba, pa so s precej smole klonili proti mariborskemu Insem Atmosu. Slednji so v dramatičnem četrtfinalu po zaslugi hattricka Mitje Drameta izločili še favorizirani Šport bar iz Il. Bistrice z Mitjo Zatkovičem in Amerjem Jukanom na čelu, v polfinalu pa niso imeli prave možnosti proti Jasko trade-u.

Finalni deja vu – zmaga za Simeunovića in Pertiča, izostanek Derviševića

Polfinale med April doo in dream team ekipo Škoro je poskrbel za smetano na torti nedeljskih obračunov – dvoboj igralcev, ki se poznajo do obisti, je postregel z navdušujočo igro, odprtim bojem na zmago, brez taktiziranja kar je ob igrišče prikovalo skoraj tisočglavo občinstvo. Tekmo je odločil avtogol Bešića, kot posledica drzne poteze Škorotov, da sredi 2. polčasa zaigrajo z vratarjem in presenetijo nasprotnike.

Drugi finalisti Jasko trade so imeli do finala lažjo pot, le v osmini so se pošteno mučili in proti Ecoinvestu napredovali šele po kazenskih strelih. Jaskoti so bili prepričljivejši v četrt in polfinalu, saj niso prejeli zadetka, zabili pa so kar 6-krat (A. Rastoka -3, Đurđević-2 in Sironić).

Tako so v velikem finalu ponovno izzvali vladarje Praznika Slofutsala – zasedbo Škora iz Litije. Navkljub izostanku lani najboljšega igralca, novega člana NK Maribora – Amirja Derviševića, so Jaskoti v finalu nudili dober odpor, se po 0-2 z zadetkom Đurđevića vrnili v igro, zatresli še vratnico a prestol Praznika je ostal rezerviran za Škorote. Za zmagovalno ekipo je ponovno nastopal tudi najboljši slovenski igralec futsala vseh časov in ambasador letošnjega Praznika Slofutsala – Milivoje Simeunović, ki je imel levji delež zaslug za ubranitev lovorike v sicer sanjski postavi litijskega moštva sestavljenega iz samih reprezentantov (D. Puškar, I. Osredkar, A. Fetić, D. Pertič, D. Pantić).

V tolažbo viceprvakom je lovorika najboljšega strelca turnirja, ki jo je prejel Aleksander Rastoka, preostali dve sta pristali v rokah zmagovalcev: Alen Fetić - naj igralec, vratar pa Damir Puškar. Člana dream teama sta še njun soigralec Damir Pertič (nečak znanega nogometnega trenerja Luča Pertiča) in Ševzet Mehić (April doo).

Prihodnje leto nov prehodni pokal

S tretjo zaporedno zmago je ekipa Škoro prejela v trajno last veliki prehodni pokal turnirja – tako bo na 9. Prazniku Slofutsala potekal boj za novo, še bolj atraktivno prehodno trofejo!

Sodelujoče ekipe so že napovedale vrnitev v Selca prihodnje leto – to pa je največja nagrada organizatorjem in obenem najboljša promocija Praznika Slofutsala. K temu je z dinamičnim komentiranjem in izvirnimi domislicami pripomogel še prepoznavni prvi glas Planice - Bojan Makovec, ki je pokazal, zakaj ga Rusi želijo na olimpijskih igrah v Sočiju 2014! Znano je že, da se bo v 2014 najboljši mali nogomet na sončni strani Alp odvijal od 20. do 22. junija, z enakim (morda celo višjim) nagradnim skladom in 42 prostimi mesti, ki bodo po napovedih sodelujočih hitro zasedena, kar je garancija za … nov malonogometni praznik.

Ne spreglejte