Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
4. 3. 2012,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arsenal Chelsea Liverpool Jose Mourinho Robin van Persie

Nedelja, 4. 3. 2012, 11.33

8 let

Villas-Boas spet izgubil, Mourinho v Londonu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Chelsea je na zadnjih 12 tekmah zmagal le trikrat. V soboto so izgubili z West Bromom. Do kdaj bodo še gledali Andreja Villasa-Boasa? Medtem službo Arsena Wengerja rešuje Robin van Persie.

Arsenal je z dvema goloma Robina van Persieja v derbiju 27. kroga premier lige premagal Liverpool in se utrdil na četrtem mestu prvenstvene lestvice, ki še vodi v kvalifikacije za ligo prvakov. Imajo tri točke prednosti pred mestnim rivalom Chelseajem. Ti so si dovolili nov spodrsljaj. Z 0:1 so izgubili proti štirinajstouvrščenemu West Bromu. Medtem se je Manchester City z novo zmago (2:0 nad Boltonom) utrdil na prvem mestu.

"Veliko mi pomeni, da sem zabil na Anfieldu, saj gre za legendaren stadion," je v prvi izjavi po veliki zmagi topničarjev povedal Robin van Persie, ki je letos zabil že 31 golov. "Ponosni smo na zmago, a če sem pošten, si je nismo zaslužili. Liverpool je igral bolje, je pa zato zmaga še bolj sladka." Teden prej je Arsenal s 5:2 v poslastici nadigral Tottenham, drugega velikega londonskega tekmeca, in tako so kritiki trenerja Arsena Wengerja obmolknili. "V drugem polčasu smo imeli nekaj lepih možnosti. Vedeli smo, da če žogo dobi Van Persie, nam lahko pribori tri točke," je povzel Arsene Wenger.

Trener Chelseaja, Andre Villas-Boas, se bo le stežka obdržal na Stamford Bridgeu. Zmagali so le tri od zadnjih 12 premierligaških srečanj. Če ostanejo na petem mestu, bodo prvič, odkar je v klubu ruski milijarder Roman Abramovič, ostali brez lige prvakov. "West Brom je bil superioren v vsaki minuti tekmi," je priznal Andre Villas-Boas. "Prvi polčas smo odigrali zelo slabo, pa čeprav smo imeli nekaj priložnosti. Že nekaj časa ne igramo dobro. Naša pozicija na lestvici kaže, da je nekaj narobe. Statistika kaže, da nimamo dovolj zmag. Ne moremo biti ponosni." V torek jih čaka ponovljena tekma petega kroga pokala FA z Birmingham Cityjem. "Če se želimo uvrstiti naprej, bomo morali odigrati mnogo bolje," se zaveda Villas-Boas, ki morebitnega poraza bržkone ne bo "preživel".

Ne spreglejte