Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 9. 2013,
11.47

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ND Gorica NK Krka Luigi Apolloni Saša Ranić Alen Jogan

Petek, 27. 9. 2013, 11.47

8 let, 2 meseca

Video: Sodniki ne spoštujejo Gorice, ki je za Krko Manchester United

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Krke so zmago v mestu vrtnic posvetili odstavljenemu trenerju Borivoju Lučiću, gostitelji pa vztrajajo pri tem, da jih je sodnik močno oškodoval. Veliko dela je imel disciplinski sodnik.

Zadnja tekma 11. kroga je prinesla ogromno presenečenje. Gorica z opaznim deležem Parme je izpustila iz rok vodstvo in na koncu skrušeno spremljala veselje novomeške odprave, ki je v novogoriškem Športnem parku osvojila tri pomembne točke v boju za obstanek. "Smo v zelo težkem položaju, zmago posvečamo nekdanjemu trenerju Lučiću," je poudaril Saša Ranić, nekdanji nogometaš Gorice, s katero je postal tudi državni prvak, zdaj pa se po vrnitvi iz Grčije mudi na Dolenjskem.

Krka se je po desetih krogih znašla na repu razpredelnice, upravni odbor pa je med tednom sprejel odločitev, da Borivoje Lučić ne bo več trener članske ekipe. Ekipo je na zahtevnem gostovanju vodil v. d. trenerja Aleksandar Bracović in nalogo opravil z odliko. Po presenetljivi zmagi ga ni prevzela evforija: "Moramo ostati skromni. Smo majhni. Prejšnji trener je pred dnevi dejal, da je Gorica za nas Manchester United. S tem se strinjam. Presenečenja se dogajajo. Lahko bi tudi izgubili, a se je tehtnica nagnila na našo stran," je poudaril nekdanji pomočnik trenerja Krke, ki ostaja prvi strateg. Vsaj do naslednje seje upravnega odbora, kot nam je pojasnil športni direktor novomeškega kluba Sašo Udovič.

Jogan bo počival na dveh, Srebrnič na eni tekmi

Rezultat srečanja v Novi Gorici pa bi bil lahko tudi drugačen, če bi glavni sodnik Nejc Kajtazović v 80. minuti pokazal na belo točko. Takrat so gostitelji zahtevali 11-metrovko, le nekaj trenutkov pozneje pa je Andrija Novosel z atraktivnim zadetkom postavil končni rezultat. Vrtnice so bile jezne na sodniški kriterij. Kapetan Alen Jogan je moral zaradi jezikanja predčasno pod prho. "To je bila zelo nervozna tekma z velikim številom kartonov. Mogoče je to pomagalo gostom, da so dvakrat zadeli in ob koncu zmagali," je kratko in jedrnato povedal za spletno stran. Ob sodnike se je obregnil tudi njegov trener Luigi Apolloni. "Nismo igrali dobro, a sodniki bi morali pokazati več spoštovanja do Gorice. Sodniki, ki pridejo k nam, bi morali storiti enako," je prepričan nekdanji italijanski reprezentant.

Sodniki so štadion zapustili ob bučnem negodovanju gledalcev, Gorica bo morala zaradi sedmih rumenih, rdečega kartona in odstranitve pomočnika trenerja Mirana Srebrniča, ki je protestiral zoper sodniško odločitev, plačati 540 evrov. Kapetan Jogan bo zaradi žaljenja ob upoštevani izjavi igralca počival na dveh tekmah, Srebrnič ne bo pomagal Apolloniju na eni.

Ne spreglejte