Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2013,
21.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje NK Rudar

Sobota, 27. 7. 2013, 21.29

7 let, 12 mesecev

Video: Rudar z zmago v gosteh do drugega mesta na lestvici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Celja so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:1 (0:0).

Celjani še naprej ostajajo brez osvojene točke v državnem prvenstvu in na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Po porazu proti Zavrču prejšnji konec tedna so tokrat izgubili še lokalni derbi z velenjskim Rudarjem, ki ga je v 55. minuti odločil Mate Eterović. Rudar je prišel do druge letošnje zmage, ob enem porazu je zdaj s šestimi točkami na drugem mestu.

Že v četrti minuti je sodnik Mitja Žganec pokazal na belo točko za prekršek nad gostujočim vezistom Daliborjem Radujkom, žogo pa si je nastavil Eterović, a mu je veselje preprečil Matic Kotnik z lepo obrambo. Celjani so prevzeli pobudo, dve minuti kasneje je na drugi strani zapretil Tadej Žagar Knez, a se rezultat ni spremenil. Velenjčani so prišli do naslednje priložnosti v 20. minuti, ko je sprožil Senad Jahić, vendar premalo natančno. Tri minute kasneje je le za malo cilj zgrešil mladi domači nogometaš Miha Zajc, v 27. minuti pa je bil nevaren nekdanji član Celja Ivan Firer. Zaključek prvega polčasa je pripadel Celjanom, še najbolj nevaren je bil strel Mihe Korošca v 43. minuti, obe moštvi pa sta na odmor odšli z izidom z začetka tekme.

Prvih deset minut drugega polčasa je minilo brez priložnosti, že prvo pravo pa so unovčili gosti. Mate Eterović je v 55. minuti izkoristil podajo Elvisa Bratanovića in svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Gosti so bili po zadetku še dvakrat nevarni. Firer je do strela prišel v 61. in 64. minuti, obakrat je bil premalo natančen. Prvi celjski strel v drugem delu je sprožil rezervist Alexander Srdić, a je meril previsoko. Domači so skušali priti do izenačenja, a so Velenjčani odbili prav vse napade in poizkuse.

Celjane v sredo na domačem igrišču čaka zaostala tekma 1. kroga, ob 20.00 se bodo pomerili z Domžalami. V soboto, 3. avgusta, se bodo podali na gostovanje v Koper, Velenjčane pa prav tako v soboto čaka obračun s Triglavom.

Ne spreglejte