Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
30. 8. 2013,
11.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Norveška Švica

Petek, 30. 8. 2013, 11.25

7 let, 12 mesecev

Video: Katanec po zmago nad vikingi brez Birse in Iličića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska nogometna reprezentanca bo prihodnji petek v Mariboru nadaljevala kvalifikacije za SP 2014 v Braziliji. Selektor Srečko Katanec je razkril, na koga računa za tekmo z Norveško.

Slovenska nogometna reprezentanca je po septembrskih zmagah nad Albanijo in Ciprom zadržala možnosti za preboj na svetovno prvenstvo v Braziliji. Kmalu se bo zaključil kvalifikacijski ciklus, Katančevo četo pa čakata še dve preizkušnji. Prihodnji petek bo v Ljudskem vrtu gostovala Norveška, ki je lani globoko v sodnikovem podaljšku zadala boleče rane tedanji Stojanovićevi zasedbi, nato pa čaka slovensko reprezentanco še zaključno dejanje rednega dela kvalifikacij, gostovanje v Bernu pri vodilni Švici, ki je pred dobrim letom dni v Stožicah prišla do vseh treh točk.

"Sami ocenite, kakšen bo naš hendikep zaradi tega, ker bosta manjkala Birsa in Iličić. Saj veste, kaj predstavljata. Če bi igrala v klubu redno 90 minut in bila na voljo, bi se spraševal o tem, ali oba na tekmi z Norveško postaviti v postavo od začetka ali kombinirati. Lahko bi se odločil o tem, kdo bo igral, tako pa se mi dogaja, da se moj del izbire, če manjka kateri od tako imenovanih standardnih igralcev, močno zniža," je pripomnil Srečko Katanec, ki je zaradi zdravstvenih težav izgubil pomembna zvezna igralca.

Oba sta člana italijanskih velikanov (Milan in Fiorentina), oba obožujeta desno stran v zvezni vrsti, na dvoboju z Norveško pa bo moral slovenski selektor zakrpati luknjo na drugačen način. Seznam reprezentantov se tako v mesecu dni ni veliko spremenil. Manjkata omenjena Birsa in Iličić, se je pa med izbrance vrnil Dejan Lazarević, ki je konec prejšnjega tedna končno debitiral v serie A v dresu Chieva. V napadu tudi tokrat ni dolgoletnega člana izbrane vrste Zlatka Dedića.

Katanec: Remi nam ne pomeni nič, moramo zmagati obe tekmi

"Smo v takšnem položaju, da nam remi ne pomeni nič. Moramo zmagati obe tekmi," je odločen Katanec. Upa, da ne bo dodatnih zapletov s poškodovanimi igralci, ter da bodo v ponedeljek na zbor prišli vsi kandidati. "Kar se tiče njihovega učinka v klubih, jih nekaj ni igralo, tako da smo daleč od idealnega položaja. Nekatere kličem zaradi tega, ker je v reprezentanci skupina fantov, ki ima pozitivno energijo. Klicati za eno tekmo novinca, ki prinaša novo energijo, a morda ni prave komunikacije, to pa je lahko narobe. Ciklus bomo končali s temi, ki so tukaj in so si vpoklic absolutno zaslužili," je prepričan "Srečko Nazionale". In če kdo v klubu ne igra tekme ali dveh, ga to ne moti. Bolj bi ga, če ne dobival priložnosti več mesecev.

Za dvoboj z Norveško, ki bo v Slovenijo prispela v sredo, vlada veliko zanimanja. Nogometna zveza Slovenije (NZS) je sporočila, da je v predprodaji že pošlo 5.000 vstopnic (dvoboj naj bi spremljalo okrog 600 norveških privržencev), selektor Katanec pa se nadeja pomoči s tribun, ki bi njegovim izbrancem olajšala pot do dragocenih treh točk in zgodovinskega, prvega skalpa nad skandinavskim tekmecem. Slovenska izbrana vrsta ga v času državne samostojnosti še ni dočakala, lepa priložnost za konec črnega niza se obeta 11. oktobra. Vabljeni v Ljudski vrt!

Ne spreglejte