Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 11. 2012,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vid Belec Samir Handanović

Sreda, 21. 11. 2012, 19.37

8 let

Vid Belec: To je velika priložnosti, da se pokažem celemu svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Milanski Inter v četrtek čaka obračun v skupinskem delu lige Europa proti Rubinu. Ker so si Milančani že zagotovili napredovanje, bo v Kazanu igralo nekaj mladih nogometašev. Verjetno tudi Vid Belec.

Samirja Handanovića trener Interja, Andrea Stramaccioni, sploh ni uvrstil med potnike za pot v Rusijo, na seznamu za četrtkov obračun pa je precej mladeničev. Med njimi tudi Vid Belec. Mariborčan je tako bil prisoten tudi na novinarski konferenci ob svojem trenerju, Stramaccioniju. Navdušenja nad tem, da se mu obeta debi v prvi postavi tako velikega kluba, seveda ne skriva. “Zame je to velika priložnost, da se pokažem celemu svetu. Vse skupaj me bo še dodatno motiviralo. Mislim pa, da ne bom le jaz dal vse od sebe, temveč tudi soigralci,” je povedal 22-letni Štajerec.

Tokrat se bo bolje pripravil

Tako Inter kot Rubin sta že uvrščena v nadaljevanje tekmovanja, kljub temu pa ta obračun po mnenju mladega Slovenca ne bo brez pomena. “Obeta se zahtevna tekma, oba vratarja pa lahko pričakujeta veliko dela,” odgovarja čuvaj mreže.

Sicer to ne bo prva uradna tekma Belca, ki je leta 2007 v Milano odšel skupaj z Renejom Krhinom, saj je že igral povratno srečanje proti Vasluiju. Takrat je ob poškodbi Handanovića zamenjal izključenega Luco Castellazzija. Na tisti tekmi se ni posebej izkazal, saj je storil napako za znižanje izida gostov na 1:2, vendar to se Interju ni maščevalo. Tokrat naj bi igral v prvi postavi, kar je po njegovem mnenju povsem drugače, predvsem iz psihološkega vidika. “Če tekmo začneš od prve minute, je drugače. Na tekmo in na nasprotnika se bolje pripraviš, predvsem na področju samozavesti in nadzoru na igrišču,” je povedal Belec.

Ne spreglejte