Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 8. 2019,
12.55

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Dinamo Kijev Benjamin Verbič

Ponedeljek, 26. 8. 2019, 12.55

4 leta, 7 mesecev

Prva izključitev Benjamina Verbiča v Ukrajini

Verbič potrt in razočaran kot že dolgo ne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72
Benjamin Verbič | Benjamin Verbič je začel sezono v Ukrajini z osvojenim superpokalom, zdaj pa ga čaka počitek po prejetem rdečem kartonu. | Foto Reuters

Benjamin Verbič je začel sezono v Ukrajini z osvojenim superpokalom, zdaj pa ga čaka počitek po prejetem rdečem kartonu.

Foto: Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič je na zadnji tekmi kijevskega Dinama moral predčasno v slačilnico, njegov rdeči karton pa v Ukrajini še vedno buri duhove, saj tako Vojničanu kot navijačem kijevskega velikana ni jasno, zakaj je prejel izključitev.

Samir Handanović
Sportal Od več kot 600 igralcev šesterica s posebnimi dresi. Samir Handanović je med njimi.

''Kaj lahko povem o tekmi? V nogometu pridejo tudi takšni trenutki, večje od jeze pa je razočaranje nad krivico, ki se mi je zgodila,'' je na družbenih omrežjih zapisal Benjamin Verbič. Izključitev, sploh prva, odkar igra v Ukrajini, na dvoboju 5. kroga ukrajinskega prvenstva proti Olimpiku iz Donecka, ga je prizadela. Prepričan je, da si je ni zaslužil. Ukrajinski podprvak se je v soboto z gosti iz Donecka razšel brez zmagovalca (1:1), pet minut pred koncem srečanja pa se je zamračilo pred očmi 25-letnega slovenskega reprezentanta.

Sodnik mu je na veliko presenečenje pokazal rdeči karton. Pred tem je nad njim storil prekršek Dramane Salou. Mladi zvezni igralec, ki prihaja iz Burkina Fasa, del kariere pa je prebil tudi v Srbiji, ni bil pretirano nežen, Verbič pa po prekršku ni skrival bolečine. Ko se je znašel na tleh, je z roko segel proti tekmecu. Je bil to razlog, zaradi katerega mu je delivec pravice brez pomisleka pokazal rdeči karton? Verbič je prepričan, da si ga ni zaslužil. To je delil tudi z javnostjo in fotografijo, ki priča o tem, v kako slabo voljo ga je spravila stroga sodniška odločitev. Potrt je obsedel na stopnicah kijevskega stadiona in se držal za glavo. Afričan jo je na drugi strani odnesel z rumenim opozorilom.

Atletico Leganes
Sportal Jan Oblak ruši rekorde in piha na dušo čudežnemu najstniku

Po prvi Verbičevi izključitvi, odkar se je iz Danske preselil v Ukrajino, bo moral nekaj časa prisilno počivati. V prejšnji sezoni je v spomladanskem delu kar na šestih tekmah zapored prejel rumeni karton, zdaj pa je zbirko kazni dopolnil še s prvim rdečim kartonom. Prihodnjo nedeljo ne bo mogel pomagati Kijevčanom na gostovanju pri Zorji. Počival bo, nato pa ga čaka reprezentančna akcija.

Vrhunci dvoboja med Dinamom in Olimpikom, izključitev Verbiča od 5:15 dalje:

Tako se lahko že zdaj osredotoči na septembrski izziv, ki ga prinašata kvalifikacijska dvoboja s Poljsko in Izraelom. Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek bo v torek predstavil seznam kandidatov za bližajoči se kvalifikacijski tekmi za EP 2020 (6. in 9. septembra v Ljubljani), med njimi pa bo zagotovo tudi nekdanji as Celja.

 

Ne spreglejte