Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2013,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Koren Etien Velikonja Cardiff City Hull City

Sreda, 17. 4. 2013, 9.52

8 let

Velikonja in Koren v naslednji sezoni med angleško elito?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Valižanski Cardiff, katerega član je Etien Velikonja, si je tri kroge pred koncem championshipa že zagotovil zgodovinsko uvrstitev v premier league, kjer utegne igrati tudi Hull City Roberta Korena.

Po letu 1962 se je Cardiff prvič uvrstil med najboljše angleške klube. To mu je uspelo v 43. krogu ob remiju brez zadetkov na tekmi proti Charltonu. Vodilni Cardiff ima 13 točk prednosti pred tretjeuvrščenim Watfordom, s čimer si je tudi že teoretično zagotovil uvrstitev med elito. Valižani bodo v prihodnji sezoni imeli kar dva kluba v premier league, saj je že drugo sezono v njej sodeloval Swansea.

Etien Velikonja se je v Cardiff podal na začetku sezone, ob takrat rekordni odškodnini v slovenskem nogometu, skupno vrednem kar 3,6 milijona evrov. Kljub temu pa je za prvo ekipo do zdaj odigral le tri tekme (dve v prvenstvu, eno v pokalu), na katerih se med strelce ni vpisal. Precej golov je dosegal za rezervno ekipo, vendar mu Malcolm Mackay ni ponujal priložnosti. Bilo je nekaj možnosti, da 24-letnega napadalca posodijo kakšnemu angleškemu klubu, vendar je ostal v klubu. Morda ga bodo Valižani posodili ali prodali, ni pa izključeno, da bo Velikonja s Cardiffom celo zaigral v angleški elitni ligi.

Bo pa verjetno med angleško elito (spet) igral, če se bo tja uvrstil, Robert Koren. Hull City ima namreč sedem točk zaostanka za vodilnim Cardiffom in šest več od Watforda. Prvi dve mesti namreč neposredno vodita v premier league. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je v tej sezoni v prvenstvu odigral že 39 tekem in dosegel kar devet golov, kar je spoštovanja vredna številka za vezista. Korenu se tako pri 32 letih spet obeta igranje na najvišji ravni angleškega nogometa, kjer je z West Bromwich Albionom igral že v sezoni 2008/09.

Zanimivo je, da se bosta v zadnjem krogu championshipa v Hullu srečala prav kluba Korena in Velikonje.

Ne spreglejte