Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2017,
16.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Natisni članek

Bayern München Carlo Ancelotti

Četrtek, 28. 9. 2017, 16.14

6 let, 6 mesecev

Pretres v Bayernu, hud poraz v Parizu usoden za Ancelottija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Carlo Ancelotti | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sredin hud poraz Bayerna Münchna v Parizu proti PSG z 0:3 je bil usoden za trenerja Carla Ancelottija. Izkušeni italijanski trener, ki se ponaša s tremi naslovi evropskega prvaka, se poslavlja po vsega nekaj več kot enem letu.

"Za to bo moral nekdo odgovarjati," je po bolečem porazu z 0:3, pri katerem je bil zvezdniški Bayern povsem nemočen, povedal predsednik Münchenčanov Karl Heinze Rummenige. Očitno je mislil resno, pri Bayernu so se po današnjem dopoldanskem sestanku uprave kluba namreč odločili, da se izkušenemu italijanskemu trenerju zahvalijo za sodelovanje.

Kdo ga bo nasledil? Za zdaj Willy Sagnol.

"Predstave, ki jih naša ekipa kaže od začetka sezone, niso prave. Tekma v Parizu je pokazala, da so potrebne spremembe. Po izčrpnih pogovorih smo se odločili, da potrebujemo menjavo trenerja. Carlu bi se rad zahvalil za ves trud in delo, ki ga je vložil v klub. Pričakujemo, da bo ekipa spet začela igrati bolje in dosegla cilje, ki jih imamo," je v izjavi za javnost, ki so jo pri Bayernu objavili nekaj minut pred 16. uro, povedal Rummenige. Dodal je, da bo do nadaljnjega nemške prvake vodil Francoz Wills Sagnol, dozdajšnji Ancelottijev pomočnik.

Nekdanji dolgoletni nogometaš Bayerna bo na njegovi klopi sedel že v nedeljo, ko Münchenčane čaka tekma nemškega prvenstva v Berlinu proti Herthi.

58-letni Italijan je izgubil nadzor nad garderobo zvezdniškega Bayerna, zato je moral oditi. | Foto: Reuters 58-letni Italijan je izgubil nadzor nad garderobo zvezdniškega Bayerna, zato je moral oditi. Foto: Reuters

Odhaja s tremi lovorikami v nekaj več kot enem letu

Carlo Ancelotti je v Bayern prišel pred začetkom prejšnje sezone, ko je nasledil Španca Josepa Guardiolo. V Münchnu je v enem letu osvojil tri lovorike. Postal je nemški prvak in dvakrat zmagal v nemškem superpokalu. V ligi prvakov je v prejšnji sezoni izpadel v četrtfinalu.

Bayern je pustil na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice in v šestnajstini finala nemškega pokala, v katerega so se Bavarci uvrstili. V ligi prvakov je s tremi točkami po dveh tekmah v skupini B, v kateri sta poleg PSG še Anderlecht in Celtic, na drugem mestu.

58-letni Ancelotti je do zdaj vodil Milan, s katerim je bil dvakrat (2003 in 2007) evropski prvak, Real Madrid, ki ga je prav tako popeljal do evropskega naslova (2014), lovorike pa osvajal tudi na klopeh Juventusa, Chelseaja in PSG.

Ne spreglejte