Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2017,
11.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

PSG Bayern München Edinson Cavani Neymar Karl Heinz Rummenigge UEFA liga prvakov Carlo Ancelotti

Četrtek, 28. 9. 2017, 11.20

1 leto

Odmevi po zmagi PSG nad Bayernom

Rummenigge že dolgo ni bil tako jezen, Ancelotti v težavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Bayern PSG Carlo Ancelotti | Foto Reuters

Foto: Reuters

V taboru nogometašev Bayerna je po porazu v drugem krogu lige prvakov v Parizu proti PSG (0:3) zavladalo veliko razočaranje. Predsednik münchenskega kluba Karl Heinz Rummenigge je dejal, da je bil poraz sramoten in da bo zagotovo imel posledice, kakšne bodo, pa ni natančno pojasnil. V taboru PSG so se razveselili odmevne zmage, s katero so napovedali kandidaturo za evropski naslov.

V enem izmed derbijev sredinega sporeda lige prvakov sta se na Parku princev pomerila PSG in Bayern. Čeprav so imeli Bavarci žogo dalj časa v svoji posesti (60 odstotkov), večkrat streljali na gol (18:11), imeli več nevarnih napadov (69:26) in zlasti izvajanj kotov (18:1), je zmaga pripadla bogatemu francoskemu klubu. PSG je zmagal s 3:0.

Neymar: Mediji so si veliko tega izmislili

Edinson Cavani in Neymar sta odpravila spor. | Foto: Reuters Edinson Cavani in Neymar sta odpravila spor. Foto: Reuters Med strelce so se vpisali Južnoameričani Dani Alves, Neymar in Edinson Cavani. Neymar je prispeval tudi podajo, med podajalce pa se je vpisal tudi mladi francoski as Kylian Mbappe.

Nihče ni več govoril o sporu med Neymarjem in Cavanijem. Naslovnice so izpostavljale odličen rezultat pariškega kluba, podprtega s katarskimi milijoni, ki želi postati evropski prvak.

"Mediji so si veliko tega izmislili. Govorili so stvari, o katerih nimamo pojma. Skušali so vstopiti v našo slačilnico, na koncu pa širili stvari, ki se sploh niso zgodile," je dejal Neymar, ki je zakopal bojno sekiro z dolgolasim Urugvajcem.

"Ko smo na igrišču, moramo delovati složno, saj smo družina, ki jo zanima isti cilj. To je zmaga ekipe," je dodal Cavani. V pariškem taboru torej ni manjkalo razlogov za dobro voljo.

Rummenigge: To ni bil Bayern

Predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je spremljal dvoboj poleg nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. | Foto: Reuters Predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je spremljal dvoboj poleg nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Foto: Reuters Povsem drugačno razpoloženje je bilo pri Bavarcih. Nemški prvaki, ki so v sezono vstopili neprepričljivo, so doživeli poraz. Pripravili so si veliko priložnosti, a je v vratih pariškega kluba, ki se je poleti zanimal tudi za prihod Jana Oblaka, stal razigrani Francoz Alphonse Areola.

"Za to bo nekdo moral odgovarjati. Tega poraza ne smemo kar pozabiti, o njem se moramo pogovoriti, ga analizirati, biti mora jasno, zakaj se je to zgodilo. Dejstvo je, da to, kar smo videli v Parizu, ni bil Bayern. Pomembno je, da se čim prej vrnemo v zmagovalne tirnice in se začnemo spet predstavljati kot Bayern München," je dejal Rummenigge, ki ni hotel ugibati, ali je bila to zadnja tekma Carla Ancelottija na trenerski klopi bavarskega kluba.

Ta v Parizu v začetno enajsterico ni uvrstil Arjena Robbna, Matsa Hummelsa in Francka Riberyja. 

Francoski podprvak je s prepričljivim rezultatom ugnal nemškega prvaka. | Foto: Reuters Francoski podprvak je s prepričljivim rezultatom ugnal nemškega prvaka. Foto: Reuters

Mnogi mediji so Italijana že odpisali, saj nemški prvaki ne blestijo niti v državnem prvenstvu, v katerem za vodilno Borussio Dortmund zaostajajo tri točke. Nekateri vendarle menijo, da bo dočakal vsaj nedeljsko tekmo v Berlinu. Po njej namreč sledi reprezentančni premor, med katerim bo nekaj časa za pametne odločitve.

Ne spreglejte