Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2017,
12.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Gianluigi Donnarumma AC Milan

Torek, 4. 7. 2017, 12.22

6 let, 6 mesecev

Gianluigi Donnarumma

Velik preobrat, čudežni italijanski deček ostaja v Milanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Gianluigi Donnarumma | Foto Reuters

Foto: Reuters

Komaj 18-letni italijanski nogometni vratar Gianluigi Donnarumma, ki je pred kratkim razburil navijače italijanskega prvoligaša Milana, ker ni hotel podaljšati pogodbe, si je očitno premislil. Italijanski mediji pišejo o tem, da bo podpisal pogodbo. Prepričal ga je bajen zaslužek.

Gianluigi Donnarumma, ki je produkt mladinske šole Milana in član sedemkratnega evropskega prvaka od 14. leta starosti, je med vratnicama Milana debitiral, ko je bil star vsega 16 let, in v zadnjih dveh sezonah navduševal svetovno javnost.

Letos, ko bi moral podaljšati pogodbo, ki jo ima do leta 2018, se je zapletlo. Komaj 18-letni vratar, za katerega skrbi kontroverzni nogometni zastopnik Mino Raiola, je namreč zavrnil ponudbo Milana in čez noč postal osovražen pri morju navijačev, ki prisegajo na rdeče-črno barvo. Pri Milanu so svojemu najdražjemu nogometašu sporočili, da njegovega izsiljevanja ne bodo sprejeli in da bo v prihodnji sezoni sedel na tribuni, kar bi bil velik minus za vse. Klub z njim ne bi nič zaslužil, medtem ko bi najbolj nadarjen vratar na svetu izgubil vso sezono, kar bi zagotovo vplivalo na njegov nadaljnji nogometni razvoj.

Toda zdaj se je vse skupaj zasukalo. Iz Italije prihajajo vesti, ki so jih potrdili praktično vsi mediji, da se je Donnarumma dogovoril za podaljšanje sodelovanja. Dogovoril naj bi se za petletno pogodbo, po kateri bo zaslužil kar šest milijonov evrov na leto, kar je milijon več od ponudbe, ki jo je pred tedni zavrnil. S tem naj bi postal tretji najbolje plačani nogometaš v prvi italijanski ligi.

Milan je porabil že skoraj sto milijonov evrov

Milan, ki ga je pred letom dni kupil kitajski bogataš Li Yonghong, je na poletni nogometni tržnici zelo dejaven. Pred časom je od Porta za kar 38 milijonov evrov kupil portugalskega napadalca Andreja Silvo, ki pri 21 letih spada med najobetavnejše napadalce na svetu.

Včeraj so na San Siru potrdili tudi prihod ofenzivnega vezista iz Turčije, 23-letnega Hakana Calhanogluja, za katerega so Bayerju Leverkusnu odšteli 22 milijonov evrov. Štiri milijone evrov manj so Villarrealu oziroma Wolfsburgu odšteli za branilca Matea Musacchia oziroma Ricarda Rodrigueza. Milan je torej porabil že skoraj sto milijonov evrov za nakupe in v prihodnji sezoni očitno misli resno.

Zavrnil naj bi kar 13 milijonov letne plače

Ob tem naj bi v Milan prišel tudi njegov 26-letni brat, prav tako vratar Antonio Donnarumma, ki je trenutno član grškega Asterasa Tripolisa.

Čeprav je star šele 18 let, je za Milan odigral že 72 tekem v vseh tekmovanjih. | Foto: Reuters Čeprav je star šele 18 let, je za Milan odigral že 72 tekem v vseh tekmovanjih. Foto: Reuters

Še pomembnejša je klavzula v pogodbi, ki jo bo mlajši Donnarumma podpisal v prihodnjih dneh. Njegova odkupna klavzula bo znašala kar sto milijonov evrov, a bo v pogodbi zapisano tudi, da se bo, če se Milan ne uvrsti v ligo prvakov, ta prepolovila na 50 milijonov evrov.

Ob tem italijanski mediji poročajo tudi o tem, da je Donnarumma zavrnil ponudbo PSG, ki mu je ponujal vrtoglavih 13 milijonov evrov letnega zaslužka.

Z Milanom bo Donnarumma, ki je štirikrat nastopil tudi za člansko reprezentanco Italije, v tej sezoni igral samo na domačih tleh, saj je v prejšnji sezoni Milan zasedel šele šesto mesto na prvenstveni lestvici in v Evropi sploh ne bo igral. V italijanskem pokalu je izpadel v četrtfinalu.

Ne spreglejte