Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
27. 6. 2013,
20.39

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bojan Jokić Bursaspor Villarreal

Četrtek, 27. 6. 2013, 20.39

5 let, 1 mesec

Turška laž: Jokića ni v Bursi, v Kranju razmišlja o Španiji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav so na uradni klubski spletni strani zapisali, da se je Bojan Jokić že odločil in sprejel ponudbo Bursasporja, je resnica nekoliko drugačna.

V četrtek je v javnosti hitro zaokrožila novica, da je izkušeni slovenski reprezentant tik pred prestopom v Turčijo. Okrepil naj bi Bursaspor. ''Sklenili smo dogovor z Bojanom Jokićem, dolgoletnim slovenskim reprezentantom in nogometašem, ki je bil do zdaj član Chieva iz Verone. Uradno bo naš član postal danes zvečer, ko bo podpisal pogodbo,'' so zapisali na spletni strani prvoligaša, ki je v minuli sezoni zasedel visoko četrto mesto v državnem prvenstvu. Novico smo preverili tudi pri glavnem akterju zgodbe, ki nam je klic vrnil nekaj po osmi uri zvečer. ''Sem v Kranju, kjer se pripravljam na novo sezono,'' nas je presenetil Bojan Jokić in dal jasno vedeti, da ga ni v Bursi, kjer naj bi podpisal pogodbo. Ni skrival, da se nekaj dogaja, a hkrati dal jasno vedeti, da selitev v Turčijo še zdaleč ni dokončna. Resnica je takšna, da ima na mizi ponudbe Bursasporja, španskega Villarreala, o čemer se je pred dnevi že pisalo, in enega izmed ruskih prvoligašev.

''Še vedno kolebam. Nič se še nisem odločil,'' je še povedal 27-letni bočni branilec in dodal, da bo odgovor na vprašanje, kateri bo njegov tretji tuji klub po Sochauxu in Chievu, najverjetneje poiskal v naslednjih dneh. V Rusijo si ne želi, odloča se med Turčijo in Španijo. Ponudbi sta na mizi in sta finančno približno enaki, odločali bodo drugi dejavniki. Zdi se, da je bližje selitvi na Iberski polotok. Turki si ga zelo želijo, očitno tudi pritiskajo nanj. Kako si drugače razložiti, da so v javnost poslali sporočilo, da prihaja na podpis pogodbe, čeprav je to daleč od resnice. Turška posla, pač. Morda se izkušeni nogometaš, ki je zbral že 64 nastopov v dresu Slovenije, tudi zato odloči za selitev k Villarrealu.

Namesto z Drogbajem raje z Messijem in Ronaldom?

Če se bo tak scenarij uresničil, bo okrepil klub, ki se je v minuli sezoni ekspresno vrnil v prvo špansko ligo. Morda bomo po daljšem času v najmočnejšem španskem nogometnem razredu spet gledali Slovenca. In če smo v zadnji novici o domnevnem odhodu v Turčijo zapisali, da se bo Jokić meril z Didierjem Drogbajem, Wesleyjem Sneijderjem in preostalimi zvezdniki, ki si kruh služijo v Turčiji, lahko zdaj napišemo, da se bo morda družil z največjimi. Lionelom Messijem, Cristianom Ronaldom in preostalimi …

Ne spreglejte