Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
2. 5. 2014,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Antonio Conte Jorge Jesus Juventus Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 2. 5. 2014, 7.00

2 leti, 4 mesece

Trenerja Juventusa in Benfice trobita vsak svoje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Benfica si ni zaslužila finala," je po tekmi v Torinu govoril trener poražencev. "Bili smo boljši na obeh tekmah," je odgovoril mož, ki je izločil Juventus.

Na prvi tekmi je izgubil z 1:2, pred domačimi navijači v Torinu, kjer bo čez manj kot dva tedna letošnji finale lige Europa, Juventusu – pa čeprav je imel veliko priložnosti za to – ni uspelo vsaj enkrat premagati Jana Oblaka, klub je doživel nov neuspeh. Po izpadu v skupinskem delu lige prvakov je Antonio Conte navijačem italijanskega prvaka pričaral novo evropsko razočaranje. Da je bil zelo razočaran tudi sam, pričajo besede, ki jih je izgovoril takoj po tekmi.

"Benfica je igrala zelo umazano. Sramota, kaj vse so gostom dopuščali sodniki. Dva strela proti našemu golu sta uspela Lizbončanom na dveh tekmah, iz obeh so zadeli in napredovali v polfinale. Benfica si finala ni zaslužila," je bil besen italijanski strateg, ki je povsem pozabil na športni duh in tekmecu ni niti čestital. "Benfica je imela srečo, mi je nismo imeli. Zelo sem razočaran, saj to, kar so prikazali gostje, ni bil nogomet. Še bolj sem jezen, ker so sodniki vse skupaj dovolili," je dodal Conte.

Bili so boljši v Lizboni in v Torinu, zato so napredovali

Trener Benfice se za njegove obtožbe ni zmenil. "V finalu smo zato, ker smo bili na obeh tekmah boljši od Juventusa. Zaslužili smo si napredovanje, o tem ni dvoma," je mirno razlagal Jorge Jesus in verjetno še dodatno razburil trenerja Juventusa.

"Na prvi tekmi smo si priigrali prednost, na drugi pa jo uspešno ubranili. Ni nam bilo lahko, saj smo ob koncu tekme igrali z zgolj desetimi možmi. Na nasprotni strani je bilo nekaj odličnih napadalcev, kot so Carlos Tevez, Pablo Osvaldo in Fernando Llorente, a nam je uspelo. Kaj govorijo Torinčani, me ne zanima. Nad sojenjem so se pritoževali že po tekmi v Lizboni. To zame ni nič novega," je dodal izkušeni portugalski trener, ki je Benfico v finale lige Europa popeljal že lani. Takrat je v finalu izgubil proti Chelseaju. Letos bo Jesusu na poti do evropske lovorike stala nasprotit Sevilla.

Ne spreglejte