Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Gregor Sikošek Brondby Branko Ilić Igor Bišćan Liga Europa VPS Vaasa NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 19. 6. 2017, 15.35

6 let, 6 mesecev

Odmevi po žrebu lige Europa iz tabora Olimpije

Trener Olimpije Bišćan opozoril na prednost Fincev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Igor Biščan | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije se bodo v uvodnem krogu lige Europa pomerili s finskim predstavnikom VPS Vaasa. Prva tekma bo 29. junija na Finskem, povratna pa teden dni pozneje v Stožicah. ''Zelo se bomo morali potruditi za zmago,'' je po žrebu odvrnil trener zmajev Igor Bišćan.

Nekdanji hrvaški reprezentant Igor Bišćan se je v karieri naigral pomembnih evropskih srečanj, zlasti z zagrebškim Dinamom in slovitim Liverpoolom, kmalu pa ga čaka evropska premiera v vlogi trenerja. V prejšnji sezoni je zagrebški Rudeš popeljal v najvišji klubski razred, v tej pa bo poskušal ljubljansko Olimpijo v slovenskem prvenstvu in Evropi popeljati čim višje.

Vaasa v rednem tekmovalnem ritmu

Rok Vodišek se pripravlja na novo sezono 2017/18. | Foto: Vid Ponikvar Rok Vodišek se pripravlja na novo sezono 2017/18. Foto: Vid Ponikvar Evropsko pot bo začel v četrtek, 29. junija, na Finskem, kjer ga bo na štadionu Elisa pričakalo igrišče z umetno travnato podlago. "Oni so že v tekmovalnem ritmu, tako da je to zagotovo njihova prednost. Naša naloga je, da se dobro pripravimo, jasno pa je, da se bomo morali zelo potruditi za zmago," je dejal 39-letni strokovnjak, ki bo zeleno-bele pripravljal na spopad s trenutno drugouvrščeno ekipo finskega prvenstva. Vaasa si je nastop v Evropi zagotovila po četrtem mestu v prejšnj sezoni.

Olimpija je v pripravljalnem obdobju odigrala dve tekmi. Najprej je napolnila mrežo nižjeligašu Škofji Loki (4:0), nato pa razočarala privržence z visokim porazom proti Gorici (0:3). Pred evropsko uverturo na Finskem se bo pomerila še s prvakom Kosova Trepčo '89.

Kapetan Ilić: Odigrati pametno in taktično

Čeprav je finski predstavnik neznanka za večino slovenske javnosti, pa kapetan Olimpije Branko Ilić pozna tekmeca. S finskimi klubi je že imel izkušnje v Evropi. ''S Finci sem igral še kot član Astane. Zmagali smo, a so zelo nevarni, v glavnem poskušajo z dolgimi podajami. Nasprotnika bomo vzeli resno, naredili bomo vse, da preskočimo prvo oviro. Pomembno bo odigrati pametno in taktično," je sporočil izkušeni branilec, ki je večji del spomladanskega dela izpustil zaradi poškodbe.

Branko Ilić in soigralci se bodo v primeru, če bodo izločili Vaaso, v 2. krogu kvalifikacij pomerili z danskim podprvakom. | Foto: Vid Ponikvar Branko Ilić in soigralci se bodo v primeru, če bodo izločili Vaaso, v 2. krogu kvalifikacij pomerili z danskim podprvakom. Foto: Vid Ponikvar

Iz ljubljanskega kluba so še sporočili, da bo gostovanje na Finskem drugo najdaljše v zgodovini ''novejše'' Olimpije. Razdalja med krajema znaša 2.636 kilometrov. Dlje so Ljubljančani gostovali le pri norveškem Tromsøju (3.649 km). 

Če bodo Ljubljančani izločili finskega tekmeca, se bodo v drugem krogu kvalifikacij pomerili z danskim podprvakom Brondbyjem, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Gregor Sikošek.
Ne spreglejte