Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
24. 2. 2016,
15.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Krunoslav Jurčić Dare Vršič

Sreda, 24. 2. 2016, 15.39

8 let

Trener Maribora noče škodovati Novakoviću

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Maribora se pripravljajo na začetek spomladanskega dela prvenstva v okrepljeni zasedbi. Soigralci so navdušeno pozdravili zadnjega novinca Milivoja Novakovića, ki je lačen zadetkov.

Vijolice so osrednji del priprav opravile v Turčiji, kjer so odigrale veliko prijateljskih tekem proti močnim tekmecem, trener Krunoslav Jurčić pa se je držal načrta in pošiljal v ogenj kombinirane postave. "Igralcem sem razdelil minute, tako da imamo na voljo 20 pripravljenih igralcev za začetek prvenstva. Menjavali jih bomo, tako da nas čakajo sladke težave," je po vrnitvi iz Turčije sporočil Hrvat, ki bi rad letos popeljal mariborske nogometaše do dvojne slovenske krone.

Sladke težave pri izboru igralcev, ki bodo začeli od prve minute, velja pričakovati tudi v napadu. Milivoje Novaković je najodmevnejša okrepitev. "Ima vrhunsko kakovost in bogate izkušnje. Smo veliki optimisti in prepričani smo, da ga bomo vrnili v optimalno stanje. Gensko je tako grajen, da se ne more veliko zrediti. Opravljeni testi so ob prihodu pokazali zelo zadovoljivo stanje. Dobil sem ustrezne povratne informacije, pogovorila sva se o načrtu dela. Počasi bomo dozirali njegove treninge, da ga čim prej pripeljemo v formo. Moramo paziti, da ne pretiravamo, saj bi mu lahko naredili škodo, ne pa korist," se nekdanji hrvaški reprezentant zaveda, da se izkušeni slovenski reprezentant ne bo čez noč vrnil v golgetersko formo.

Mariborčani toplo sprejeli Novakovića

"Prvi občutki so fenomenalni, v Mariboru sem doživel topel sprejem kluba in tudi navijačev, kar sem začutil na vsakem koraku. Ko sem se sprehodil po mestu, so mnogi pristopili, mi čestitali, da sem se odločil za Maribor in mi zaželeli srečo. To mi veliko pomeni, zdaj pa je moja naloga, da se oddolžim za zaupanje," je zaupal 36-letni Ljubljančan, ki že trenira z novopečenimi soigralci.

"Razumljivo je, da sem v zaostanku. Nedvomno so vsi igralci po telesni pripravljenosti v prednosti, saj sem zadnjo tekmo odigral pred dvema mesecema," opozarja drugi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov, ki bi rad pomagal ekipi z igrami in zadetki.

"Verjamem, da nas čaka veliko prijetnih trenutkov," je prepričan nogometni otrok Olimpije, ki se je odločil, da bo poldrugo leto pomagal Mariborčanom, od koder je doma tudi njegova žena.

Vršič vesel, da ima tako kakovostnega soigralca

Novaković je v slačilnici Maribora naletel na veliko znanih obrazov. S številnimi si je delil slačilnico v izbrani vrsti (Šuler, Vršič, Handanović, Bohar, Mertelj, Rajčević, Filipović, Viler …). Odlično ga pozna Dare Vršič, ki ne skriva veselja, da je prag Ljudskega vrta prestopil tako dober igralec.

"Prišel je v zadnjem trenutku. Je igralec evropskega kova, ki ga potrebuje vsaka ekipa. Vesel sem, da bom lahko igral s tako kakovostnim soigralcem," se Vršič, ki je bil pred leti v dresu Olimpiji prvi strelec 1. SNL, veseli spomladanskega dela.

Mariborčani za Olimpijo zaostajajo za tri točke, v soboto pa bodo doma pričakali Celje. To bo tudi generalka za derbi, ko se bodo v Ljudskem vrtu pomerili vijolični in zeleno-beli. "Tekme pred in po derbiju so težke. Celje je standardno trda ekipa, a verjamem, da bomo zmogli. Sem večni optimist, prepričan v odličen štart. Kaj drugega kot to, da začnemo zmagovati, nam niti ne preostane."

Ne spreglejte