Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
3. 1. 2016,
12.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Diego Simeone Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 3. 1. 2016, 12.37

8 let

Trener Jana Oblaka je na vrhu, a je zaskrbljen

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Barceloni je v španskem prvenstvu na mestnem derbiju proti Espanyolu spodrsnilo, Atletico je premagal Levante in skočil na vrh lestvice, a njegov trener sporoča: "Nisem zadovoljen!"

Barceloni v soboto kljub zvezdniškemu napadu, v katerem so Lionel Messi, Neymar in Luis Suarez, ni uspelo najti poti do mreže mestnega tekmeca Espanyola. Tekma v Barceloni se je končala z remijem 0:0.

Zvečer se je mučil tudi Atletico, a je z golom mladega Ganca Thomasa Teyeja Parteyja ob koncu tekme le zmagal z 1:0 proti zadnjeuvrščenemu Levanteju pred domačimi navijači.

Madridčani, ki imajo tekmo več (Barcelona mora odigrati tekmo, ki jo je izpustila zaradi nastopa na klubskem svetovnem prvenstvu), so tako po nepopolnem 18. krogu skočili na vrh lestvice. Pred Katalonci imajo dve točki prednosti.

"Krog pred polovico prvenstva smo na prvem mestu, a zaradi tega se ne bo spremenil cilj, ki ga imamo od samega začetka. Ta pa je dejstvo, da želimo biti boljši iz tekme v tekmo. Želimo zabijati še več golov in delati manj napak. Tokrat nismo pokazali najboljše predstave, kar me skrbi," je po 13. prvenstveni zmagi povedal Diego Simeone, ki z igro proti Levanteju ni bil najbolj zadovoljen.

Jan Oblak še enajstič nepremagan

"V prvem polčasu smo imeli veliko težav z gradnjo napadov. Ko je na igrišče prišel Thomas, smo veliko pridobili. Vesel sem, ker imam v moštvu veliko nogometašev, ki kažejo, da zmorejo. Le konkurenca je tista, ki prinaša napredek," je povedal Argentinec na klopi madridskega nogometnega velikana, ki se za lovoriko poteguje tudi v španskem pokalu, v katerem ga prihodnji teden čaka prva tekma osmine finala proti Rayu Vallecanu, in ligi prvakov, v kateri se bo konec prihodnjega meseca, prav tako v osmini finala, meril z nizozemskim PSV iz Eindhovna.

"Ta tekma je bila za nas izjemnega pomena. Dobro je, da smo zmagali, a nismo igrali najbolje. Zdaj smo v dobrem položaju. Biti na vrhu je zelo lepo," je še povedal 45-letni trener, čigar moštvo ima z naskokom najboljšo obrambo v Španiji v tej sezoni.

Atletico je na 17 tekmah prejel le 13 golov, tudi po zaslugi slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki je v soboto še enajstič ohranil nedotaknjeno mrežo. Škofjeločan tokrat ni imel veliko dela, proti njegovim vratom je šel le en strel, ki ga je brez težav ukrotil.

Ne spreglejte