Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 6. 2015,
0.58

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona Juventus Luis Enrique Xavi Ivan Rakitić Andres Iniesta Luis Suarez

Nedelja, 7. 6. 2015, 0.58

8 let, 2 meseca

Trener Barcelone je presrečen, a sploh ne ve, ali bo ostal (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Barcelone so upravičili vlogo favorita in v finalu lige prvakov ugnali Juventus s 3:1. Legendarni Xavi je odigral zadnjo tekmo za Katalonce, Luis Suarez pa je uresničil otroške sanje.

Katalonci so osvojili trojno krono in poskrbeli, da so njihovi navijači po sedmih letih podoživeli občutke iz leta 2009. Takrat je Barceloni poveljeval Josep Guardiola, v tej sezoni pa je na klop evropskega velikana sedel njegov dober prijatelj Luis Enrique.

Po naporni sezoni, oplemeniteni s tremi lovorikami, je bil ponosen. "Za nami je zgodovinska sezona. Hvaležen sem vsem, ki so verjeli vame in bili prepričani, da lahko pomagam Barceloni. V prvi vrsti bi se rad zahvalil Zubizarreti (nekdanji športni direktor Barcelone, op. p.). To zmago posvečam osebam, ki so verjele vame," je čustveno doživel prvi veliki evropski naslov in priznal, da na začetku sezone, ko se je vrnil na Camp Nou, sploh ni verjel v možnost, da bi lahko Barcelona osvojila vse dragocene lovorike.

Ni se še odločil

Zdaj si bo privoščil poletni oddih. O tem, ali bo nadaljeval delo na trenerskem stolčku katalonskega kluba, še ni povsem prepričan. "Nisem se še odločil," je dejal za televizijsko postajo Canal+ in ponovno spodbudil govorice o tem, da bi se lahko presenetljivo odločil za konec.

O prihodnosti trenerja ni želel po sladki zmagi v nemški prestolnici glasneje razmišljati niti prvi operativec Barcelone Jose Maria Bartomeu: "Danes je čas za proslavljanje naslova. Glede na to, kako smo začeli sezono in s kakšnimi težavami smo se spopadali, smo sprejemali dobre odločitve. Vsi v klubu so se izkazali," ni skrival zadovoljstva.

Iniesta: Saj sploh ne dojemamo, kaj smo dosegli

"To je zagotovo najpomembnejši zadetek v moji karieri. Z Barcelono lahko osvojimo še ogromno lovorik, čestital pa bi tudi Juventusu za dobro predstavo," je odvrnil Ivan Rakitić, ki je po ligi Europa (Sevilla) osvojil še ligo prvakov z Barcelono in dosegel četrti najhitrejši zadetek v finalih lige prvakov.

Hrvaški reprezentant je izkoristil odlično podajo Andresa Inieste, ki je bil po dvoboju izbran za najboljšega igralca.

"V tem trenutku sploh ne dojemamo, kaj smo dosegli. Ko bo minilo nekaj časa, bomo znali te dosežke bolj ceniti. Zdaj je najpomembneje, da uživamo v lovoriki, za katero smo se pošteno namučili," je priznal 31-letni Španec, ki bo prihodnjo sezono prvi kapetan Barcelone, saj se Xavi poslavlja od evropskega prvaka. "Današnja tekma je bila najlepše mogoče slovo tako velikega igralca," je Iniesta polaskal dolgoletnemu soigralcu pri Barceloni in španski izbrani vrsti, ki odhaja v Katar.

Suarez je o tem sanjal kot otrok

Ko se je tekma lomila, Juventus pa izenačil na 1:1, je za mirnejše ozračje v taboru Barcelone poskrbel Luis Suarez. Urugvajec je spremljal napad Lionela Messija. Argentinec je nevarno streljal, žoga pa se je od vratarja Gianluigija Buffona odbila naravnost do Suareza, ki je v zadnjih mesecih pravi strelski stroj Barcelone.

"Ko postaneš del tako velikega kluba, kot je Barcelona, želiš postati evropski prvak. Če postaneš to s sanjskim moštvom, je to še večja nagrada. O tem sem sanjal kot otrok," je delil spomine na čase, ko je sanjal o tem, da bo osvojil Evropo.

Zdaj je to realnost, Suarez pa član razigranega trojčka MSN, ki je v pravkar končani sezoni 2014/15 dosegel neverjetnih 122 zadetkov. V polno sta zadela tako Suarez kot Neymar, brez zadetka pa je, zanimivo, ostal najbolj spoštovani Messi, ki je s tem že dobil dober motiv za prihodnjo sezono.

Ne spreglejte