Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
2. 10. 2014,
13.44

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mario Balotelli Liverpool navijači Anfield Basel Brendan Rodgers liga prvakov nogomet

Četrtek, 2. 10. 2014, 13.44

5 let

To je bilo hitro: najboljši navijači na svetu že z gorjačami nad Balotellija (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po porazu Liverpoola v drugem krogu lige prvakov so se navijači grdo znesli nad svojimi varovanci. Glavna tarča psovk pa ni kapetan Steven Gerrard, ampak kdo drug kot Mario Balotelli.

Liverpool ima pregovorno najboljše navijače na svetu. To poudarjajo vsi komentatorji, ki se jim zarosijo oči, ko ob začetku prenosa z Anfielda zaslišijo klubsko himno You Will Never Walk Alone. A treba je vedeti, da to pojejo tudi navijači Celtica in PSV, zato ni neka pogruntavščina. Kdo od teh treh ima boljši posluh, pa bi bilo treba vprašati kakšnega glasbenika.

Pa pustimo to, kaj še označuje navijače Liverpoola, zagotovo tudi to, da se obračajo po vetru in trenutnem razpoloženju. Odličen primer je sredin poraz proti Baslu v ligi prvakov, ko so se najboljši navijači na svetu grdo razpisali na socialnih omrežjih. Njihova naloga očitno ni podpirati ekipo v dobrem in slabem, ampak udrihati po nekom, ki ni nič kriv.

Je kriv Balotelli ali tisti, ki ga je kupil?

Vrnimo se nekaj mesecev nazaj. Liverpool je po fantastični sezoni Luisa Suareza z eno roko že držal pokal za najboljšega v premier ligi, a mu je ta spolzel iz rok v zadnjih krogih. Ne samo, da je izgubil pokal, izgubil je tudi Suareza, ki se je preselil k Barceloni, po hudem razmišljanju in iskanju njegovega naslednika pa sta se vodstvo in trener Brendan Rodgers odločila za muhastega Maria Balotellija.

Navijači niso vedeli, kaj naj pričakujejo, a jih je Severni Irec, ki je zagotovo glavni razlog, da je Liverpool spet med najboljšimi, prepričal, da je Balotelli kokoš, ki nese ali bo nesla zlata jajca. To so verjeli tudi navijači, Maria so sprejeli odprtih rok, mu skandirali, mu peli in ga kovali v zvezde, a očitno ne za dolgo.

Tukaj se je seveda treba vprašati, ali je res kriv Balotelli ali tisti, ki ga je v klub pripeljal. Za temnopoltega Italijana se že dolgo ve, kaj počne najbolje, da z njim ni dolgčas in da če ni motiviran, res ni nič posebnega. Rodgers pa je očitno menil drugače. Tudi mediji so ga podprli in pisali, da če ga lahko kdo spremeni v stroj za zadetke, je to ravno Severni Irec.

Izbrali smo samo najlepše tvite

Po treh porazih v ligi, po mučenju proti Ludogorcu in porazu v Baslu je navijačem Liverpoola prekipelo. Tarča pa ni bila celotna ekipa, ampak Mario Balotelli, no, pozabili niso niti na mladega Srba Lazarja Markovića. Kaj pa drugega, lahki tarči. "Ob njegovem prihodu nisem vedel, kaj naj pričakujem. Upal sem, da se bo nekaj izcimilo iz tega navdušenja. A Mario je slab, niti približno ni vrhunski nogometaš," je zapisal eden, a zadeva se je stopnjevala. "Niti eden ni igral dobro, a to, kar sta prikazala Balotelli in Marković, je sramota." Pa tudi: "Ljudje so Balotellija označevali za nogometnega genija, a tem ljudem bi bilo treba povedati, naj nehajo spremljati nogomet."

Navijačem se kolca tudi po poškodovanem Sturridgeu: "Balotelli je sebičen, ne zna podati in sodelovati z drugimi. Potrebujemo Daniela Sturridgea. Pozdravi se čim prej."

In še najbolj sočna tvita? "Balotelli ni igralec za nas. Zapravili smo celotno poletje, da smo našli zamenjavo za Suareza, dobili pa smo to smet. Bravo, vodstvo." "Zakaj smo kupili Balotellija? Ne zna igrati, ne zna se obnašati. Prodali smo Suareza, kupili pa njega. Šala desetletja."

Treba je vedeti, da so to le "najlepši" tviti, tiste z rasistično osnovo smo raje spustili.

Trener Livepoola: Od Balotellija pričakujem veliko več

"Boril se je, a od njega pričakujem veliko več. Preprosto, Balotellija bomo ocenjevali po njegovih statistiki. To so goli in podaje, tokrat ni zadel, zato je logično na tapeti. A še enkrat, fant se trudi, na treningih dela trdo, slej ko prej se mu bo odprlo," nad italijanskim napadalcem še vedno ni obupal Rodgers. Kako tudi bi, saj ga je ravno on pripeljal in o njem govoril s superlativi.

Ne spreglejte