Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
25. 1. 2015,
1.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Manchester City Middlesbrough Manuel Pellegrini pokal FA

Nedelja, 25. 1. 2015, 1.36

8 let

Tako boli, da je sram tudi Joseja Mourinha

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pokalna tekmovanja so znana po senzacijah in presenetljivih porazih favoritov. Na Otoku je šlo v soboto vse narobe najboljšim premierligašem, največji klofuti pa sta prejela Chelsea in Man City.

Angleški pokal FA, tekmovanje z izjemno tradicijo, že dolgo ni tako kmalu ostal brez najboljših klubov. Čeprav se igra komaj šestnajstina finala, so že izpadli številni velikani. Chelsea, Manchester City, Southampton, Tottenham, Newcastle, Everton ... Ni jih več v boju za pokalno lovoriko, ki je v Angliji zelo cenjena in spoštovana.

Vse ne gre po načrtih niti Manchester Unitedu, ki je v petek zgolj remiziral s četrtoligaškim klubom iz Cambridgea, a imajo rdeči vragi še popravni izpit na Old Traffordu.

Modri so zapravili vodstvo z 2:0

Njihovi največji tekmeci za angleški naslov so to možnost zapravili, javnost pa se še vedno sprašuje, kako je mogoče na isti dan prirediti toliko pokalnih senzacij. Dogajale so se kot po tekočem traku ...

V soboto je najbolj odmeval polom Chelseaja proti Bradford Cityu. Modri so začeli dvoboj v svojem slogu in povedli z 2:0, nato pa so se ustavili. Tretjeligaš se je prav nič boječe spustil v enakovreden boj z Mourinhovo četo, nato pa po imenitnemu drugem polčasu spravil favorita v tako velike težave, da se vodilni angleški prvoligaški klub ni več pobral.

Chelsea je izgubil z 2:4, Mourinho pa je prvič s Chelseajem na domačem igrišču prejel štiri zadetke. Londonski klub vse od leta 1958 ni prejel tako veliko zadetkov proti članu tretjega kakovostnega klubskega razreda v Angliji.

Če bi bil novinar, bi okrcal sebe in igralce Chelseaja

Nepričakovan zaplet na štadionu Stamford Bridge, kjer je Maribor dvoboj lige prvakov izgubil z 0:6, je marsikateremu navijaču modrih pokvaril dan, trener Jose Mourinho pa je v skladu s svojim načelom, da ne skopari z besedami in pove tisto, kar misli, opozoril na nelagodne občutke. ''Mene in moje igralce mora biti sram. Pred tekmo sem dejal, da bi bila sramota, če bi tako velik klub izgubil proti tako majhnemu iz nižje lige. Ostajam pri teh besedah. Razočaranje ni prava beseda, bolj primerna je osramočenost,'' je dejal Portugalec po pokalnem spodrsljaju ter dodal, da bi kritično okrcal trenerja Chelseaja in igralce, če bi bil novinar. ''Izgubiti proti takšnemu tekmecu je nekaj nesprejemljivega,'' ga je potrl šokanten razplet.

Zvezdniki Manchester Cityja so bili preveč živčni

Sobota pa je poleg londonskega poskrbela še za nekaj drugih čudežev. Angleški prvak Manchester City je nepričakovno ostal praznih rok proti Middlesbroughu, ki ga vodi Španec Aitor Karanka, nekdanji Mourinhov pomočnik pri madridskemu Realu.

''Boro'' igra v drugi ligi in je na dobri poti, da se vrne v elito, saj zaseda visoko drugo mesto, na pokalnem srečanju na Etihadu pa je dokazal, da se lahko kosa tudi z najboljšimi.

''Bili smo preveč živčni. Middlesbrough ima delovno in dobro organizirano ekipo. Lahko bi nam še bolj napolnil mrežo, zasluženo je napredoval,'' je po porazu z 0:2 povedal trener Cityja Manuel Pellegrini, njegov stanovski kolega pa je sijal od sreče: ''Ni besed, s katerimi bi lahko opisal moje občutke. Zelo sem ponosen na igralce, občinstvo, navijače, vodstvo in klub,'' je dejal nekdanji branilec Reala.

City se je s kratkega ''poslovnega'' obiska Združenih arabskih emiratov vrnil šele v petek, a je Pellegrini odklonil možnost, da bi razlog za nepričakovan poraz tičal ravno v tem.

Lisice šokirale Tottenham, nekdanji Kekov napadalec prvič od začetka

Poleg vodilnega in drugouvrščenega premierligaša je pokal FA v soboto zapustil tudi tretjeuvrščeni Southampton. Izbranci Ronalda Koemana so na svojem štadionu St. Mary izgubili proti londonskemu klubu Crystal Palace (2:3), privržence je razžalostil tudi Tottenham, ki je doma ostal praznih rok proti zadnjeuvrščenemu Leicester Cityju, za katerega je nekdanji Kekov prvi napadalec pri Rijeki Andrej Kramarić prvič igral v začetni postavi. Lisice so oba zadetka za popoln preobrat in zmago z 2:1 dosegli šele po tem, ko je Zagrebčan zapustil igrišče.

Tudi Liverpool ni izkoristil prednosti domačega igrišča, ampak zgolj remiziral z drugoligašem Boltonom, klavrno soboto favoritov pa je dopolnil še poraz Swansea Cityja pri Blackburnu (1:3). Pokal je pač tekmovanje, kjer so senzacije sestavni del igre, favoriti pa obstajajo le na papirju.

Ne spreglejte