Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 9. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Švica

Petek, 5. 9. 2014, 14.26

8 let

Svetovni prvaki na kolenih!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kvalifikacije za evropsko nogometno prvenstvo se nadaljujejo s polno paro. V soboto je Poljska presenetljivo odpravila Nemce.

Slovenski navijači so za usodo ljubljencev trepetali na 199 uradnih tekmah, zvečer pa so enega vrhuncev doživeli na jubilejni 200. Katančeva četa se je v Mariboru pomerila s favorizirano Švico in prišla do prvih treh točk, ki jih je nepričakovano izpustila iz rok na uvodnem gostovanju v Estoniji. Švicarji so bili sicer nevarnejši in boljši nasprotnik, a to ni bilo dovolj za hrabre Slovence, ki jim je prve tri točke v kvalifikacijah v 79. minuti z najstrožje kazni zagotovil Milivoje Novaković. Strel z bele točke je priigral hitronogi Kevin Kampl, ki je ravno danes praznoval 24. rojstni dan. Izbranci Srečka Katanca bodo naslednjo kvalifikacijsko tekmo igrali v nedeljo ob 20.45 po slovenskem času v Vilniusu proti Litvi.

V skupini E sta se igrali še tekmi v Angliji, kjer so domači na Wembleyju s 5:0 premagali San Marino, ter Litvi, ki je v sosedskem obračunu premagala Estonijo. Zvečer se je za točke igralo še v skupinah C in G. Branilci evropskega naslova Španci so pravi šok doživeli na Slovaškem, Ibrahimovićeva Švedska pa je v derbiju skupine G remizirala s Capellovo Rusijo.

V petek sta bili na delu tudi slovenski sosedi, ki igrata v isti skupini. Italija je z Andreo Pirlom komaj z 2:1 odpravila Azerbajdžan. Vse tri zadetke je dosegel branilec Juventusa, Giorgo Chiellini - dva v mrežo Azerbajdžana, enega pa v celo v lastno. Hrvaška je v Sofiji z 1:0 premagala ambiciozno Bolgarijo, Nizozemska pa se je dolgo mučila s Kazahstanom, na koncu pa vendarle stopila na plin in prišla do prve zmage v teh kvalifikacijah. Belgija se je s 6:0 poigrala z Andoro.

V soboto so Poljaki v skupini D pripravili veliko presenečenje in pred domačimi navijači na kolena spravili svetovne prvake Nemce. Zmagali so z 2:0, za tri točke je na začetku drugega polčasa zadel mladi napadalec amsterdamskega Ajaxa Arkadiusz Milik, veliko slavje pa potrdil izkušeni Sebastian Mila ob koncu tekme.

Prvo tekmo v skupini I je odigrala tudi Srbija in gostovala v Armeniji. Tam je zaostajala z 0:1 vse do zadnje minute, Armenci so imeli izjemno priložnost za povišanje vodstva, a so zapravili enajstmetrovko, potem pa so Srbi v zadnji minuti prišli do gola za izenačenje.

Ne spreglejte