Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Kampl Zlatko Dedić Samir Handanović Boštjan Cesar

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.59

8 let

Super Kampl spet blestel: zdaj že pri devetih golih in 14 podajah

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jasno je, da Kevin Kampl ne bo več dolgo zdržal v dresu Red Bulla Salzburga. Z dobrimi igrami vse bolj opozarja nase na klube iz najmočnejših evropskih lig. Blestel je tudi tokrat.

Samir Handanović: Še drugič zapored je Inter v italijanskem prvenstvu remiziral, čeprav je bil v Milanu proti Sampdorii blizu zmage, saj je vse do minuto pred koncem vodil z 1:0, potem pa je slovenskega vratarja, ki je seveda tudi tokrat branil vso tekmo, premagal rezervist gostov Renan s strelom izven kazenskega prostora. Handanović je imel sicer kar nekaj dela, obranil je štiri strele, ki so šli v njegova vrata.

Jan Oblak: Benfica je v portugalskem prvenstvu zmagala s 3:1 pri Rio Aveju. Mladi slovenski vratar je sedel na klopi Lizbončanov.

Siniša Anđelković:* Palermo je v drugi italijanski ligi doma z 2:1 premagal Novaro in je še vedno na dobri poti do povratka v elito. Trenutno je drugi z zgolj točko zaostanka za vodilnim Empolijem. Kranjčan je bil tudi tokrat od prve do zadnje minute v enajsterici Sicilijancev, pri katerih je bil v začetni enajsterici tudi Armin Bačinović, ki je igral do 82. minute, medtem ko Aljaža Strune ni bilo niti na klopi.

Gregor Balažic: Novopečeni reprezentant je že v Sloveniji in uživa na zasluženem počitku. Tekma med kijevskim Arsenalom in Karpatijem iz Lvova, ki bi morala biti na sporedu v soboto, je bila namreč odpovedana, zato se je za prekmurskega branilca zimski premor že začel. Ukrajinsko prvenstvo se bo nadaljevalo mara prihodnje leto.

Mišo Brečko: Po dveh zaporednih porazih v drugi nemški ligi je Köln tokrat le zmagal. S 3:0 je bil v gosteh boljši od St. Paulija in je na vrhu lestvice. Trboveljčan, ki je kapetan Kölna, je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Podobno velja tudi za drugega slovenskega reprezentanta na plačilnem seznamu slovitega nemškega kluba, ki ga v zadnjem času sicer ni v izbrani vrsti, Dominica Maroha.

Boštjan Cesar: Zelo dobro je poveljeval obrambi Chieva, ki je v prvi italijanski ligi zmagal še drugič zapored. Tokrat je bil doma s 3:0 boljši od Livorna in se povzdignil nad mesta, ki vodijo v drugo ligo ob koncu sezone. Ljubljančan je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v izraelskem prvenstvu remiziral v gosteh pri Ironi Kiryat Shmoni z 2:2. Ljubljančan je za goste iz Tel Aviva spet igral od prve do zadnje minute. Prejel je tudi rumeni karton.

Bojan Jokić*: Villarreal je v španskem prvenstvu v petek doma remiziral proti Malagi z 1:1. Kranjčan tokrat ni dobil priložnosti za igro. Na klopi je presedel vso tekmo.

Dejan Kelhar*: Quabala je v azerbajdžanskem prvenstvu zmagala z 1:0 v gosteh pri Ravanu. Brežičan ni dobil priložnosti za igro pri gostih.

Miral Samardžić: Šerif iz Tiraspola je v moldavskem prvenstvu zmagal s 3:1 v gosteh pri Dacii. Novopečeni reprezentant je kapetan Šerifa, ki premočno vodi v tamkajšnjem prvenstvu, in je bil tudi tokrat na igrišču od prve do zadnje minute.

Andraž Struna: PAS Giannina bo tekmo 13. kroga prve grške lige igrala v ponedeljek, ko bo gostila PAOK.

Valter Birsa: Po pomembni zmagi, ki jo je Milan dosegel med tednom v ligi prvakov, je prvič po štirih tekmah do treh točk prišel tudi v italijanskem prvenstvu. S 3:1 je zmagal v gosteh pri Catanii. Tudi tokrat je bil slovenski reprezentant v začetni postavi sedemkratnega evropskega prvaka in bil na igrišču 74 minut. Ko je odšel na klop, je Milan vodil z 2:1. Igral je solidno in dvakrat streljal proti vratom nasprotnika – enkrat so njegov poizkus blokirali branilci, drugič pa je strel ubranil vratar Catanie.

Josip Iličić*: Fiorentina bo v italijanskem prvenstvu na delu v ponedeljek, ko bo gostila Hellas iz Verone. Kranjčan naj bi tekmo začel na klopi za rezerve.

Andraž Kirm: V prvi nizozemski ligi je Groningen remiziral v gosteh pri NAC Bredi z 2:2. Tudi s pomočjo Ljubljančana, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Dvakrat je streljal na nasprotnikova vrata, a ni zadel. Enkrat je njegov strel zgrešil strel, drugič pa se je z obrambo izkazal vratar moštva iz Brede.

Rene Krhin*: V zadnjih tednih se je povsem ustalil v začetni enajsterici Bologne, za katero je od prve do zadnje minute igral tudi tokrat, ko je s soigralci v italijanskem prvenstvu remiziral z 1:1 v gosteh pri Parmi. Vseh 90 minut je igral še sedmič zapored.

Jasmin Kurtić: Počasi je lahko zaskrbljen. Še četrtič zapored ga ni bilo v začetni enajsterici novinca v prvi italijanski ligi Sassuola, ki je tokrat v prvenstvu remiziral z 2:2 v gosteh pri Cagliariju. Zanimivo, ko je Kurtić prišel na igrišče 20 minut pred koncem tekme, je njegova ekipa vodila z 2:0, potem pa prejela dva gola in se morala sprijazniti z remijem. V prid slovenskega vezista zagotovo ne priča niti podatek, da je Sassuolo v zadnjih štirih prvenstvenih krogih, ko je sam na priložnost čakal na klopi, dosegal zelo dobre rezultate – dvakrat je zmagal in dvakrat remiziral.

Kevin Kampl: Po dveh zaporednih prvenstvenih porazih je Red Bull Salzburg v prvenstvu tokrat zmagal. Doma je bil s 4:0 boljši od Rieda. V veliki meri po zaslugi odličnega slovenskega vezista, ki je v 80 minutah, kolikor jih je prebil na igrišču, zadel dvakrat. Najprej v 31. minuti, ko je zadel za 1:0, in v 72. minuti, ko je v polno meril za 3:0. Prispeval je tudi podaji za gol za vodstvo z 2:0. Triindvajsetletni slovenski reprezentant je zdaj že pri sedmih prvenstvenih golih v 15 nastopih, prispeval je tudi devet podaj. Devet golov in kar 14 podaj v vseh tekmovanjih na 25 klubskih tekmah je zbral v tej sezoni, upoštevajoč še nastope v evropskih pokalih (kvalifikacijah za ligo Europa in skupinski del lige Europa).

Dejan Lazarević: Po tem, ko je v zadnjem krogu zabil prvenec in Chievu prinesel zmago nad mestnim tekmecem Hellasom, je tokrat sploh prvič v tej sezoni in prvič nasploh dočakal trenutek, ko je bil v začetni enajsterici na tekmi prve italijanske lige. Pri zmagi Verončanov nad Livornom s 3:0 ni bil najbolj prepričljiv. Kar petkrat je streljal proti nasprotnikovim vratom, a nenatančno. Na igrišču je bil 72 minut. Ko je odšel na klop, je njegova ekipa vodila z 2:0.

Dalibor Stevanović: Slask Vroclav je v poljski prvi ligi igral derbi proti krakovski Wisli in v gosteh izgubil z 0:3. Izkušeni slovenski vezist je tekmo tokrat začel na klopi in na igrišče prišel pol ure pred koncem, ko je bilo že vse odločeno in so domačini vodili s 3:0.

Robert Berić: Nov boleč poraz je graški Sturm, ki ga vodi Darko Milanič, doživel v prvi avstrijski ligi. Tokrat je doma klonil proti Wiener Neustadtu z 2:3. Slovenski napadalec je igral od prve do zadnje minute, a se tokrat ni vpisal med strelce, tako da ostaja pri šestih prvenstvenih golih, ki jih je zabil v tej sezoni.

Roman Bezjak: Ludogorec nadaljuje z odličnimi predstavami. Tokrat je v bolgarskem prvenstvu zabeležil še peto zaporedno zmago, z 1:0 je bil v gosteh boljši od Beroe. Na prvem mestu prvenstvene razpredelnice ima pred najbližjim zasledovalcem šest točk prednosti. Bezjak, ki je v zadnjem času v odlični strelski formi in je med tednom v ligi Europa zabil dva gola v mrežo nizozemskega PSV, se tokrat ni vpisal med strelce. Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton. Ostaja pri desetih prvenstvenih golih v tej sezoni in trinajstih v vseh tekmovanjih.

Zlatko Dedić: V drugi nemški ligi je Dinamo Dresden doma s 3:2 premagal Kaiserslautern, zmagoviti gol za nekoč sloviti klub pa je devet minut pred iztekom tekme zabil prav izkušeni slovenski napadalec, ki je na igrišče prišel šest minut pred tem. Derbi si je ogledalo kar 28 tisoč gledalcev. Dedić je trenutno pri treh prvenstvenih golih v tej sezoni.

Tim Matavž*: Prav neverjetno je, v kakšno krizo je zapadel PSV. Še dobro, da je slovenski napadalec poškodovan in ga še nekaj časa ne bo nazaj na igrišča in ne sodeluje pri kalvariji, ki jo preživlja nekdanji evropski prvak. Tokrat je v prvi nizozemski ligi izgubil z 1:3 v gosteh pri Feyenoordu. V prvenstvu klub, ki naj bi se boril za naslov, zmage ne pozna že šest tekem zapored in je padel na deseto mesto na prvenstveni razpredelnici. Jasno je, da se trenerju Philippu Cocuju močno trese trenerski stolček.

Milivoje Novaković*: Po osmih zaporednih porazih v prvi japonski ligi je Omiya Ardija tokrat le zmagala. Doma je bila s 3:0 boljša od Jubila Iwate. Izkušeni slovenski napadalec tokrat ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Zlatan Ljubijankić*: Po osmih zaporednih porazih v prvi japonski ligi je Omiya Ardija tokrat le zmagala. Doma je bila s 3:0 boljša od Jubila Iwate. Ljubijankić je igral od prve do zadnje minute, a se ni vpisal med strelce.

Nejc Pečnik: Še četrtič zapored je Crvena zvezda zmagala v srbskem prvenstvu. Tokrat je bila z 2:1 boljša od OFK Beograda v gosteh. Pečnik je igral 62 minut.

Ne spreglejte