Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 6. 2014,
16.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marinko Galić Anglija Urugvaj Steven Gerrard Luis Suarez Grčija Kolumbija

Petek, 20. 6. 2014, 16.10

7 let, 12 mesecev

''Suarez je kobra, Anglija pa bi morala igrati brez Gerrarda''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marinko Galić, prosti branilec znamenite zlate Katančeve čete, je zaploskal mojstrovinam Luisa Suareza, v vrstah Anglije pa mu je bil zelo všeč Daniel Sturridge. Veliko bolj kot njegov kapetan.

Dvoboj med nekdanjima svetovnima prvakoma si je ogledal z veseljem. Angleški nogometni slog mu ni bil nikoli blizu, v četrtek, ko je spremljal dramatično srečanje med tremi levi ter Urugvajem, pa je prvič občutil, da bi lahko v prihodnosti spremenil mnenje. ''Po izenačenju Rooneyja ni kazalo na zmago Urugvaja. Bil je v podrejenem položaju, Anglija pa me je prijetno presenetila. Njenega nogometa ne maram, ta reprezentanca pa ima spredaj zelo zanimive igralce. Sturridge bo verjetno najboljši napadalec v angleški zgodovini. Tako hitrega in tehnično dobro podkovanega Angleža, ki premore tudi smisel za igro, že dolgo nisem videl. Poleg ima še Sterlinga, Welbecka in Rooneyja, tako da Angleži definitivno ne igrajo več klasičnega nogometa, pač pa tudi malce po tleh,'' je 44-letni Marinko Galić pohvalil angleško izbrano vrsto, ki pa se ji po dveh tesnih porazih z Italijo in Urugvajem v skupini D ne piše nič dobrega, saj je zdaj odvisna od razpleta drugih tekem, možnosti za napredovanje pa so le še simbolične.

Kar pomeni Ronaldo Portugalski, pomeni Suarez dvakrat toliko Urugvaju

Angleži so bili v Sao Paolu blizu točki, ki bi jim olajšala pot do osmine finala, a so nato dovolili Luisu Suarezu, da še enkrat zatrese njihovo mrežo. ''Ko je Anglija pritisnila v drugem delu, je njen gol visel v zraku. Potem pa ena dolga žoga in zadetek Urugvaja … Prepričan sem bil, da je nedovoljen položaj, po ne vem koliko posnetkih pa sem šele opazil, da je žogo dejansko odbil Gerrard. Čestitke sodniku, ki je v stotinki sekunde videl pravilno. Tragedija bi bila, če bi označil nedovoljeni položaj, ki ga ni bilo. O Suarezu pa lahko povem le, da je kobra. Uničil je svoje klubske soigralce. Kar Ronaldo pomeni Portugalski, Suarez dvojno pomeni urugvajski reprezentanci. Ronaldo nima tako velike podpore pri soigralcih, Suarez pa ima Cavanija, Godina … Imajo kar spoštovanje vredno ekipo, zmaga pa jim zagotavlja možnosti za napredovanje,'' nam je zaupal nekdanji slovenski reprezentant, ki je za izbrano vrsto zbral 66 nastopov, izkušnje pa nabiral tudi na obeh največjih tekmovanjih, evropskem oziroma svetovnem prvenstvu.

Gerrard ni nič konkretnega

Anglija ima še vedno možnosti za preboj med najboljših 16 na letošnjem svetovnem prvenstvu, a so pičle. Uresničile bi se, če bi Italija ugnala tako Kostariko kot Urugvaj, Anglija pa v zadnjem krogu z večjo razliko predstavnico Srednje Amerike. ''To je res, a seveda ne bo preprosto. Morda pa morajo poizkusiti, če sem lahko malce vraževeren, da odigrajo naslednjo tekmo brez Gerrarda. Očitno je velik osmoljenec tako za Liverpool kot reprezentanco, konec koncev pa tudi ni 'nek igralec'. Je tip igralnega mesta, ki ga lahko na tak način igra, imenujem ga sprejmi in podaj, vsak. Nič konkretnega ni. Gerrard je absolutno precenjen igralec. On pa tudi Lampard. Lahko igrata le v angleškem prvenstvu. Če bi šla drugam, ne bi noben vedel, kdo sploh sta. Zame ne spadata v kategorijo vrhunskih igralcev,'' je bil Primorec, ki je družinsko in poslovno srečo našel na Štajerskem, kritičen do ljubljenca navijačev Liverpoola, pa tudi klubske ikone Chelseaja.

Ni mu jasno, kako se Grkom uspeva uvrstiti na tekmovanja

Za konec se je dotaknil tudi razpleta drugega kroga v skupini C. ''To je najlažja, povsem nezanimiva skupina. Nisem si ogledal niti ene tekme, me ne pritegne,'' je odkrito priznal. Kolumbijo je med favoritinjo skupine prišteval že pred začetkom prvenstva, ne glede na to, da zaradi poškodbe ne igra Radamel Falcao.

''Kolumbija ima vseeno kopico dobrih igralcev, ki so vedno neugodni. So mladi in hitri, morda celo presenetijo. Druga skrajnost pa je Grčija. Ne vem, kako jim sploh uspeva priti na velika tekmovanja. Igrajo nezanimiv nogomet. Sredozemci drugače skušajo igrati tehnično dovršen nogomet, Grki pa kljub svoji vročekrvnosti tega ne delajo. Ni mi jasno, zakaj,'' se je vprašal Gala.

Ne spreglejte