Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
12.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Rijeka Matjaž Kek Roman Bezjak Miral Samardžić Aleš Mejač Petar Stojanović Hrvaška

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 12.00

8 let

Stojanović spodil Keka z vodilnega položaja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Rijeke, ki jih vodi Matjaž Kek, so v petek s pomočjo treh slovenskih legionarjev skočili na vrh razpredelnice hrvaškega prvenstva. Vodilnega položaja so se veselili le 48 ur.

Na Hrvaškem se je konec prejšnjega tedna začel spomladanski del nogometnega prvenstva. Jesenski naslov je osvojil zagrebški Dinamo, ki se je v zimskem prestopnem roku okrepil s slovenskim reprezentantom Petrom Stojanovićem. Rijeka za branilci hrvaškega naslova zaostaja dve točki, enako razmerje pa je tudi po uvodnem krogu v letu 2016.

Rijeka je pod vodstvom Matjaža Keka v petek upravičila vlogo favorita in pred domačim občinstvom premagala zagrebško Lokomotivo. Rečani so zmagali z 2:0, njen dres pa so na srečanju oblekli kar trije slovenski legionarji. Prvemu strelcu kluba Romana Bezjaku in obrambnemu stebru Miralu Samardžiću, ki sta redna slovenska reprezentanta, se je pozimi pridružil še Aleš Mejač. Maribor v spomladanskem delu ni računal na usluge Kranjčana, ki se je preselil na Hrvaško in v petek debitiral v dresu Rijeke.

Bezjak je prispeval podajo za zadetek švicarskega reprezentanta Maria Gavranovića. ''To je bil zadetek za oglaševalni spot. Izjemno. Potrebovali bomo še nekaj časa, da se bolje uigramo,'' je dejal nekdanji slovenski selektor. Vsi njegovi slovenski izbranci so odigrali vso tekmo.

Krstni nastop Stojanovića in vrnitev na prvo mesto

V tej sezoni še vedno neporaženi Rečani so se v petek povzpeli na vrh, v nedeljo pa se vrnili na drugo mesto, saj je Dinamo v mestnem obračunu premagal Zagreb. Hrvaški prvaki, ki so prejšnji teden ostali brez izvršnega predsednika Zdravka Mamića, so na gostovanju pri zadnjeuvrščenem klubu hrvaškega prvenstva presenetljivo zaostajali z 0:1, nato pa sredi drugega polčasa na razmočenem igrišču zadeli dvakrat v polno in prišli do pričakovane zmage.

Modrim je do zmage z 2:1 pomagal tudi Petar Stojanović, ki se je pozimi preselil v Zagreb iz Maribora, vijolice pa so po neuradnih podatkih postale bogatejše za dva milijona evrov. Ljubljančan, ki igra na položaju desnega bočnega branilca, se je v sodniško statistiko vpisal z rumenim kartonom. Prejel ga je v 76. minuti. ''Čestitke ekipi za zmago na zelo zahtevnem igrišču, na katerem nismo mogli razviti kombinatorne igre. Sploh nismo vedeli, kako bo žoga odskočila na takšni podlagi. To je bila prava loterija,'' je po srečanju dejal trener Zoran Mamić.

Ne spreglejte