Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 7. 2014,
2.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Dare Vršič Agim Ibraimi Marko Šuler Željko Filipović

Četrtek, 24. 7. 2014, 2.44

8 let

"Štadion bo pokal po šivih, lahko razbijemo tudi Maccabi"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Športni direktor Zlatko Zahović si je pošteno oddahnil, Dare Vršič je premleval o tem, da bi morala biti končna razlika višja v prid Maribora, Željko Filipović pa je zelo pohvalil Marka Šulerja.

Kako pomembno oviro je preskočil Maribor, je izžareval že pogled na presrečnega Zlatka Zahovića, ki si je po zmagi z 2:0 nad Zrinjskim pošteno oddahnil. Če je takšno breme padlo s pleč izkušenega borca, najboljšega strelca slovenske reprezentance, potem je to dovolj jasen znak tega, kakšen obračun je potekal v Ljudskem vrtu. Dvoboj, ki je odločal o mnogočem, navsezadnje tudi o finančni prihodnosti slovenskih prvakov, se je razpletel v korist Mariborčanov. Zdaj lahko še naprej vztrajajo v Evropi, od sanjske lige prvakov pa so oddaljeni le še dva koraka. "Naj raje govorijo trenerji in igralci," se je športni direktor izmikal mikrofonom in skušal preusmeriti pozornost na fante v vijoličastih dresih, ki so izločili prvaka BiH.

Dare Vršič: Zmagati bi morali s 4:0

Dolgo časa je kazalo, da se bo prvi polčas končal brez zadetkov. Tako kot pred tednom dni v Mostarju. Nato pa je izkušeni Dare Vršič dokazal, zakaj so v mestu ob Dravi tako nazdravljali, ko so ga v začetku leta iztrgali iz objema dunajskih klešč in ga pripeljali v Ljudski vrt. Dosegel je prekrasen zadetek s prostega strela in olajšal pot soigralcem do zlata vredne zmage. "Zmaga je povsem zaslužena. Gostje si niso priigrali niti ene večje priložnost, medtem ko smo imeli mi vsaj štiri smrtne. Končni rezultat bi moral biti še višji. Zmagati bi morali s 4:0, to bi bilo realno," je dejal specialist za atraktivne zadetke.

V evropskih tekmovanjih je izjemno razpoložen. Odkar je v Mariboru, je odigral na štirih dvobojih in se kar trikrat vpisal med strelce. V prejšnji sezoni se je v ligo prvakov senzacionalno uvrstila "njegova" dunajska Austria. Ko je Vršič sedel na tribunah in pogrešal tekmovalni ritem, so avstrijske vijolice nastopile med elito.

Bi lahko tokrat med najboljšimi zaigral Maribor? "V Maribor sem prišel po čudež. Verjamem, da se čudež lahko zgodi, najbolje pa je, da gremo tekmo za tekmo. Prva bo z Maccabijem. Motivacija bo še večja, štadion bo pokal po šivih, takrat lahko tudi razbijemo tekmeca, kot je Maccabi," se je z naslednjim izzivom že spogledoval strelec prvega zadetka.

Razlika tiči v Marku Šulerju

V Mostarju je bilo 0:0, nato v prvenstveni uverturi proti Rudarju 1:0, zdaj na domači tekmi z Zrinjskim 2:0. Obramba ostaja nedotakljiva, strelci pa so vedno bolj razpoloženi. Kje tiči skrivnost, da Maribor v tej sezoni sploh še ni prejel zadetka? "V Marku Šulerju. Z njim je drugače," je razodel Željko Filipović, ki se strinja z ugotovitvijo, da tako konkurenčne zasedbe z zelo dolgo klopjo Maribor še ni imel.

Dolgoletni reprezentant, ki se z vrnitvijo v formo nadeja tudi vrnitve v državni dres, pa je po tem, ko smo mu povedali za Filipovićeve čestitke, povedal: "Ta ekipa ima velik potencial. Vemo, kaj hočemo. Maccabi je premagljiv, a bo zelo težko. Treba bo iti v odprt, pameten boj. Še zdaleč ne drži, da so oni veliki favoriti," je o izraelskem izzivu, ki čaka vijolice v prihodnjem krogu kvalifikacij, razmišljal Marko Šuler, nesporni vodja mariborske obrambe, ki se iz tedna v teden bolje ujema in dopolnjuje z Aleksandrom Rajčevićem.

Ibraimija je premagala prevelika želja

Z bele točke je v polno zadel Agim Ibraimi. Lahko bi zaslovel že v prvem polčasu, ko se je dvakrat znašel pred vratarjem Zrinjskega ter ga hotel matirati s strelom med nogama, a obakrat izgubil dvoboj. "Želja je bila prevelika. Ko sem streljal, sem že mislil, da sem dosegel gol, a ga seveda nisem. Moral sem se zbrati, na koncu je gol prišel z bele točke. Zasluženo smo zmagali," je povedal Makedonec, ki se je v drugem polčasu le vpisal med strelce. Če ni šlo iz igre, pa je iz prekinitve. Ruski sodnik je pokazal na belo točko, Ibraimi pa naredil tisto, kar pogosto dela v makedonski reprezentanci. V polno izkorišča kazenske strele.

To je bila prekrasna mariborska noč. Igralci in vodstvo so si oddahnili. Priigrane so vsaj še štiri evropske tekme, prva bo že prihodnjo sredo proti Maccabiju. In če gre verjeti oceni Vršiča, ima slovenski prvak proti izraelskemu vsaj polovične možnosti za napredovanje. Ker pa je treba upoštevati, da Maccabi vijolic ne bo pričakal v Tel Avivu, lahko te možnosti le še narastejo … Vršič je dejal, da se čudeži dogajajo. Zakaj se ne bi po 15 letih ponovili tudi na Štajerskem?

Ne spreglejte