Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 3. 2020,
21.06

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

2

Natisni članek

Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Josep Maria Bartomeu

Ponedeljek, 30. 3. 2020, 21.06

4 leta

Lionel Messi in prijatelji proti Josepu Marii Bartomeuju

Sredi koronakrize nov razkol pri Barceloni. Je zdaj dokončno počilo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

2

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so zaradi koronakrize privolili v kar 70-odstotno znižanje plač, s katerim naj bi, kot se je v zadnjih dneh pisalo v medijih, zavlačevali. Prav zaradi tega se je na družabnih omrežjih javil tudi kapetan Lionel Messi in spet usmeril nekaj očitkov na račun vodstva kluba. Odnosi med predsednikom Josepom Mario Bartomeujem in nekaterimi pomembnimi igralci so očitno vse slabši.

V zadnjih dneh se je na široko pisalo o tem, da imajo pri Barceloni težave z dogovorom o nižanju plač med nogometaši v obdobju finančnega izpada, ki ga prinaša prekinitev nogometnega dogajanja ob izbruhu epidemije koronavirusa.

Zdaj je postalo jasno, da so v znižanje plač privolili, in sicer so se dogovorili, da bodo v teh negotovih časih do nadaljnjega prejemali vsega 30 odstotkov zneska, ki ga imajo zapisanega v pogodbah. Precej dobrosrčno, a očitno tudi povod za novo poglavje v krhanju odnosov z vodstvom kluba na čelu s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem in nogometaši.

To, da so nogometaši sprejeli 70-odstotno nižanje plač, je namreč kar prek Instagrama potrdil prvi med enakimi na štadionu Camp Nou, Lionel Messi. Nič takšnega, če se v svojem dolgem zapisu ne bi spet obregnil ob predsednika Bartomeuja in dal ob tem med vrsticami vedeti, da ga s soigralci vidijo kot odgovornega za zapise, ki so se v zadnjih dneh pojavljali v javnosti.

Lionel Messi: Znižanje plač nikoli ni bilo vprašljivo

Lionel Messi in Josep Maria Bartomeu v nekoliko srečnejših časih in boljših odnosih | Foto: Getty Images Lionel Messi in Josep Maria Bartomeu v nekoliko srečnejših časih in boljših odnosih Foto: Getty Images "Veliko je bilo napisanega v zadnjem času o znižanju plač nogometašev v kriznih časih. Preden nadaljujem, bi rad takoj razčistil, da to, ali bomo privolili v znižanje plač, nikoli ni bilo vprašanje. Razumemo razmere, v katerih smo. Vedno smo bili prvi, ki smo priskočili na pomoč, če nas je kdo prosil. Pogosto smo to naredili tudi na svojo roko, če se nam je zdelo prav," je zapisal Messi, z naskokom prvo ime Barcelone in njen najboljši strelec v zgodovini.

"Nisem presenečen, da so nas v klubu spet postavili pod mikroskop in nas prepričevali o nečem, o čemer nas ni bilo treba prepričevati. Pravzaprav se je nekajdnevno odlašanje zgodilo zgolj zato, ker smo iskali formulo, kako bi to izpeljali na najboljši način, da bi pomagali vsem zaposlenim v klubu. Nismo samo privolili v znižanje plač, ampak smo na pomoč takoj priskočili tudi na drugačne načine," je še povedal šestkratni dobitnik zlate žoge, ki se je pred dnevi izkazal z donacijo v vrednosti milijona evrov in jo razdelil med bolnišnici v Barceloni in svoji rodni Argentini.

"Za konec se od vas ne želim posloviti, ne da bi zaželel vse dobro vsem navijačem Barcelone, ki prestajajo težke čase, tako kot tudi vsem preostalim, ki so doma v teh težkih časih. Iz njih se bomo izvlekli še močnejši. In uspelo nam bo skupaj," je za konec še zapisal Messi, a seveda je javnost bolj kot te besede  pograbila tisto, kar je prebrala pred tem.

Zapis Lionela Messija na Instagramu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Niz bitk s predsednikom v tej sezoni

"Med Bartomeujem in garderobo Barcelone je dokončno počilo," danes pišejo številni španski mediji in trdijo, da se je pri Barceloni sredi koronakrize zgodil dokončen razkol med igralci in njenim predsednikom.

Spomnimo, nesoglasij med obema poloma je bilo v tej sezoni že precej. Že pred začetkom sezone so se nekateri igralci pritoževali nad nespametnim terminom in predvsem lokacijami pripravljalnih tekem. Po remiju na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Napoliju so nekateri nogometaši javno kritizirali delo uprave Barcelone v zimskem prestopnem roku.

Barcelona Lionel Messi | Foto: Reuters Foto: Reuters

Že pred začetkom sezone je bilo takšnih pritožb še nekaj. Javno je vodstvo kluba že pred časom napadel tudi Carlos Alena, ki je moral številko 21 na dresu prepustiti Frenkieju de Jongu, ne da bi ga na to kdo opozoril.

Besede mladega španskega vezista, ki je od januarja s statusom posojenega nogometaša član Betisa iz Seville, so bile le šibak vetrič v primerjavi z orkanom, ki so ga prinesle kritike Messija na račun športnega direktorja Erica Abidala od odhodu prejšnjega trenerja Ernesta Valverdeja.

Še huje je bilo, ko je pred nekaj tedni vzniknila afera Barca Gate. Takrat so na dan prišle informacije o tem, da so pri Barceloni najeli podjetje, ki naj bi skrbelo za ugled Barcelone na družabnih omrežjih in spletnih forumih. Nič posebnega, če naloga podjetja ne bi bila, da pazi predvsem na ugled predsednika Bartomeuja, medtem ko naj bi nekatere nogometaše Barcelone pri tem podjetju s takšnimi in drugačnimi govoricami, ki so jih spravili na splet, poskušali očrniti.

Zdaj smo dočakali novo poglavje. Nižanje plač in govorice o tem, da zvezdniki Barcelone v kriznih časih niso pripravljeni nanje. Je sodu izbilo dno?

Ne spreglejte