Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 4. 2014,
7.24

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bayern Manchester United Arjen Robben Toni Kroos Nemanja Vidić Josep Guardiola David Moyes Old Trafford

Sreda, 2. 4. 2014, 7.24

1 leto, 1 mesec

Srbski strelec verjame, da lahko United izloči Bayern

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Old Traffordu je dišalo po presenečenju, a je Bayern ostal neporažen. Imel je prevlado in 70-odstotno posest žoge, a tudi srečo, da Manchester United ni izkoristil nekaterih lepih priložnosti.

Po prvem četrtfinalnem obračunu lige prvakov kaže bolje favoritom iz Münchna, ki so v gledališču sanj iztržili neodločen rezultat, a tudi zadeli v polno, kar je vedno dobra popotnica za povratno srečanje. "Škoda za prejeti zadetek in zapravljene priložnosti (najlepšo je naivno zapravil Danny Welbeck, op. p.). Tega si na tekmi tako visoke ravni ne bi smeli dovoliti. Danes smo si z izjemno borbenostjo priigrali priložnost, da lahko na povratni tekmi naskakujemo zmago in napredovanje. Najboljši nogomet v tej sezoni igramo ravno v Evropi. Za uresničitev cilja bomo morali v Münchnu doseči zadetek. Nekaj bomo morali postoriti v tej smeri," je povedal David Moyes, ki je bil prijetno presenečen nad vzdušjem na Old Traffordu.

Škota je v nepopisno srečo spravil vodilni zadetek Nemanje Vidića. United ga je dosegel po prekinitvi in nakazal, kje bi lahko na Bavarskem povzročal težave evropskemu prvaku. "Vodili smo in začutili, da smo v ugodnem položaju, nato pa je Bayern kaznoval našo napako in pokazal, kako dobro moštvo ima. Sprejeli smo njegov način igre. Gostje so imeli žogo v svojih nogah večino časa, mi pa smo se osredotočili na protinapade," je dejal nekdanji srbski reprezentant.

Ljubljenec občinstva, ki bo v prihodnji sezoni igral v Milanu, je prepričan, da lahko rdeči vragi na Bavarskem ponagajajo favoritu. "V Münchnu bo podobna tekma, posest bo spet na strani Bayerna. A lahko jim zadamo udarec," je prepričan kapetan.

"Zadovoljen sem, saj je Manchester United eden najboljših klubov na svetu. Dali smo zadetek v gosteh, kar je zelo pomembno, a imeli tudi srečo, da Welbeck in Rooney nista izkoristila priložnosti," je športno priznal Josep Guardiola. Odločil se je za udarno enajsterico brez izrazitega napadalca, najboljšega strelca Maria Mandžukića pa povabil v igro šele po nepričakovanem zaostanku 0:1.

Pep Guardiola varovancem povsem zaupa in je prepričan, da bodo s pomočjo domačega občinstva prihodnjo sredo preskočili angleško oviro. Podpora, ki so jo rdečim vragom kazali domači navijači na Old Traffordu, ga je navdušila. Podobno pričakuje od privržencev Bayerna na povratni tekmi na Bavarskem.

Robben in Kroos zadovoljna z rezultatom

Največkrat je na vrata angleškega velikana ustrelil Arjen Robben. "Ni mi všeč, da so podcenjevali United. Javnost je menila, da z njim ne bomo imeli težav. Dobro, ne gre jim vse po načrtih v domačem prvenstvu, a evropska tekma je nekaj povsem drugega. Na koncu smo lahko zadovoljni z 1:1, saj je zaradi gola v gosteh veliko boljše kot 0:0. Na povratni tekmi bo morala žoga potovati hitreje," pravi Nizozemec, ki je pred kratkim podaljšal zvestobo Bayernu, s katerim naskakuje trojno krono.

"Prevladovali smo, to se je od nas tudi pričakovalo, a se je United izjemno boril. Dovolili so nam le nekaj priložnosti, sami pa bili nekajkrat zelo nevarni v protinapadih. Vedeli smo, da se bodo odločili za tako igro. Rezultat je zadovoljiv," poudarja Toni Kroos, ki si ga želi v svojih vrstah videti prav trener Manchester Uniteda, a iz Münchna že prihajajo domneve, da ne bo zapustil Nemčije. O njegovi usodi se bo odločalo poleti, o usodi Uniteda in Bayerna v ligi prvakov pa že prihodnjo sredo. Branilce evropskega naslova pelje v polfinale že začetnih 0:0 …

Ne spreglejte