Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 5. 2014,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miral Samardžić

Sobota, 31. 5. 2014, 18.19

8 let

Sprehajali so se po 13-milijonski prestolnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je svojim izbrancem v Buenos Airesu danes dopoldne namenil nekaj počitka.

Počitek so nekateri fantje izkoristili za sprehod po tej 13-milijonski argentinski prestolnici, nekateri pa za oddih v hotelu. Po zabavnem delu jih zvečer čaka nov trening pred očmi slovenske skupnosti v Buenos Airesu. V slovenskem taboru so sicer sinoči lahko spremljali obračun Urugvaja in Severne Irske ter lahko dobili nekatere usmeritve, kakšna naj bo taktika proti Edinsonu Cavaniju, Diegu Forlanu in druščini 5. junija ob 1.30 po slovenskem času, ko bo na sporedu prijateljski obračun dvakratnih svetovnih prvakov in Slovenije.

Severni Irci so Urugvajcem, ki so pogrešali poškodovanega Luisa Suareza in Diega Godina, slednjemu je selektor Oscar Tabarez namenil nekaj dodatnega počitka po naporni sezoni v dresu madridskega Atletica, povzročali kar precej težav. Na koncu so sicer izgubili z 0:1 po zadetku Christiana Stuanija, a severnoirski selektor Michael O'Neill je poudaril, da Urugvaj ni kakšen "bav bav".

Precej odvisni od dveh napadalcev

"Urugvaj je precej odvisen od dveh napadalcev, Cavanija in Forlana. Če njiju odrežeš, potem boš imel priložnosti," razkriva O'Neill.

Delček recepta za ugoden razplet Slovenije na prihajajočem obračunu s trenutno šesto reprezentanco sveta, ta bo tako kot s Severno Irsko na Centenariu v Montevideu pred več kot 50.000 gledalci, je tako na dlani. "Tekmece že spremljamo po televiziji, imamo tudi nekaj posnetkov njihovih tekem ter preučujemo njihove dobre in slabe lastnosti," pravi Miral Samardžić.

Nima smisla, da bi jih našteval

Dobrih je kar nekaj, velja omeniti zgolj (nepopolno) prvo postavo s tekme proti Severnim Ircem. Začeli so Fernando Muslera (Galatasaray), Maxi Pereira (Benfica), Martin Caceres (Juventus), Egidio Arevalo Rios (Morelia), Diego Lugano (brez kluba), Sebastian Coates (Liverpool), Gaston Ramirez (Southampton), Walter Gargano (Parma), Edinson Cavani (PSG), Diego Forlan (Cerezo Osaka) in Cristian Rodriguez (Atletico Madrid).

"Vsi vemo, da ima Urugvaj super nogometaše. Jaz igram v Italiji, kjer je igral tudi Cavani, vemo, kakšen igralec je Suarez, vemo, da je ekipa izjemno močna. To so res vsi dobri nogometaši, nima smisla, da jih sploh naštevam," o poznavanju urugvajske vrste in nogometa pravi Dejan Lazarević, ki bo nov korak k pripravi na dvoboj z Urugvajci naredil na večernem treningu, ki bo očitno spet kar v precej svežih temperaturah, že drugi dan je namreč precej oblačno z občasnim dežjem.

Ne spreglejte