Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2023,
19.50

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Betis Jan Oblak Jan Oblak Barcelona Real Madrid Atletico Madrid španski pokal

Četrtek, 5. 1. 2023, 19.50

1 leto, 3 mesece

Španski pokal, 1/16 finala

Branilec španskega pokala brez težav, Barcelona se je morala pošteno namučiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Ansu Fati | Barcelona, ki je proti Intercityju pogrešala Roberta Lewandowskega, je za napredovanje potrebovala štiri zadetke. Odločilnega je v podaljšku dosegel Ansu Fati. | Foto Guliverimage

Barcelona, ki je proti Intercityju pogrešala Roberta Lewandowskega, je za napredovanje potrebovala štiri zadetke. Odločilnega je v podaljšku dosegel Ansu Fati.

Foto: Guliverimage

V Španiji je sredina prvega tedna v letu 2023 rezervirana za pokalne tekme. Real Madrid, ki ni osvojil pokalne lovorike že devet let, je brez številnih zvezdnikov težje od pričakovanega v gosteh izločil četrtoligaša Cacerena. Atletico je s pomočjo Jana Oblaka v sredo na gostovanju odpravil drugoligaša Oviedo z 2:0, ogromno dela pa je imela Barcelona. Tretjeligaša Intercityja je izločila šele po podaljšku. Katalonci so zmagali s 4:3, zmagoviti zadetek je prispeval Ansu Fati. Branilec naslova Betis je v četrtek zlahka premagal Ibizo s 4:1.

Joao Felix
Sportal Barcelona le do točke, Real jo je ujel, Atletico se je namučil

Rodrygo je odločil zmagovalca na torkovem gostovanju Reala pri četrtoligašu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rodrygo je odločil zmagovalca na torkovem gostovanju Reala pri četrtoligašu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Beli baletniki so v torek pogrešali številne zvezdnike, trener Carlo Ancelotti je dvoboj, v katerem je bil Real absolutni favorit, začel s postavo Lunin; Lucas, Militao, Nacho, Odriozola; Tchouameni, Camavinga, Ceballos; Asensio, Hazard in Rodrygo. Manjkali so Courtois, Carvajal, Alaba, Mendy, Kroos, Modrić, Vinicius in Benzema, rezultat je dolgo ostal nespremenjen, nato pa je v 69. minuti madriskega velikana odrešil muk brazilski reprezentant Rodrygo.

Mladi napadalec, ki je v četrtfinalu SP 2022 v Katarju zapravil strel z bele točke proti Hrvaški, je dosegel edini zadetek na srečanju. Cacereno, ki je v prejšnjem krogu presenetil prvoligaša Girono (2:1), se je tako poslovil od pokalnega tekmovanja, Real pa napredoval v osmino finala. Med najboljših 16 so se v torek uvrstili še Villarreal, Espanyol, Valencia, Levante in Sporting Gijon, Ceuta pa je presenetila najslabšega prvoligaša Elche.

Atletico je v sredo preskočil v pokalu drugoligaško oviro, v nedeljo pa ga čaka v la ligi veliki derbi proti Barceloni. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Atletico je v sredo preskočil v pokalu drugoligaško oviro, v nedeljo pa ga čaka v la ligi veliki derbi proti Barceloni. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Atletico nadaljuje zmagoviti niz, ki ga je ujel po premoru zaradi SP 2022 v Katarju. Najprej je v pokalu je izločil Arenteiro (3:1), v prvenstvu premagal Elche (2:0), nato pa se v pokalu prebil med najboljših 16 z gostujočo zmago nad Oviedom. Drugoligaša iz Asturije je premagal z 2:0, Jan Oblak pa je branil vso tekmo in mrežo ohranil nedotaknjeno. Za Los Colchoneros sta zadela v polno Marcos Llorente in šele 19-letni Pablo Barrios, ki je tako zadel še na drugi zaporedni pokalni tekmi.

Soldevila prvi po Mbappeju in 23 mesecih

Za najbolj razburljivo pokalno srečanje 1/16 finala sta poskrbela Intercity in Barcelona. Tretjeligaš iz okolice Alicanteja je pošteno namučil Katalonce, ki so se veselili napredovanja šele po podaljšku. Zmagali so s 4:3, njihovo mrežo pa je kar trikrat zatresel 21-letni napadalec Oriol Soldevila. Postal je prvi nogometaš po Kylianu Mbappeju in februarju 2021, ki se je proti Barceloni razveselil hat-tricka.

Zanimivo je, da je Soldevila nekdanji up Barcelone. Rojen je v katalonskem velemestu, v mladosti je obiskoval La Masio, a na Camp Nouu ni našel sreče. Iskal jo je na Otoku pri mladi ekipi Birmingham Cityja, a se je lani poleti vrnil v domovino in oblekel dres Intercityja. Proti Barceloni je odigral predstavo kariere. Barcelona je v rednem delu trikrat vodila, a trikrat dovolila tekmecu, da je izenačil. V nedeljo jo čaka veliki derbi španskega prvenstva, pomerila se bo proti Oblakovemu Atleticu.

Žreb parov osmine finala španskega pokalnega tekmovanja bo v soboto.

Jan Oblak
Sportal Simeone se je posul s pepelom: Jaz sem kriv, da nismo boljši.

Španski pokal, 1/16 finala:

Torek, 3. januar:

Sreda, 4. januar:

Četrtek, 5. januar:

Ne spreglejte