Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 12. 2022,
18.24

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Elche FC Barcelona Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid špansko prvenstvo La Liga

Sobota, 31. 12. 2022, 18.24

1 leto, 3 mesece

Špansko prvenstvo, 15. krog

Barcelona le do točke, Real jo je ujel, Atletico se je namučil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Joao Felix | Portugalec Joao Felix, ki ni najbolj zadovoljen z igro Atletica, je dosegel prvi zadetek.  | Foto Guliverimage

Portugalec Joao Felix, ki ni najbolj zadovoljen z igro Atletica, je dosegel prvi zadetek.

Foto: Guliverimage

Pred 15. krogom španske la lige je bila vodilna Barcelona, dve točki pred Realom Madridom, zdaj pa sta moštvi izenačeni pri 38 točkah. Jan Oblak je z Atleticom Madridom v četrtek na premagal zadnji Elche (2:0). V petek je dolgo na gol čakal tudi Real: v 83. minuti je z bele točke le zadel Karim Benzema. In nato še za končnih 2:0 (proti Valladolidu). V soboto je Barcelona remizirala (1:1) na mestnem derbiju z Espanyolom.

FC Barcelona Robert Lewandowski
Sportal Real se je približal Barceloni, Atletico v krizi

Jan Oblak ni imel veliko dela, tekmeci so v okvir njegovih vrat streljali le enkrat. Atletico si je z zmago nad Elchejem utrdil samozavest. Čeprav so se dolgo časa mučili z najslabšim klubom la lige, proti kateremu niso izgubili vse od leta 1985, so na koncu zmagali z 2:0 in se na lestvici začasno prebili na tretje mesto. V polno sta zadela letošnja udeleženca svetovnega prvenstva v Katarju, ki sta izkusila podobno usodo, saj sta oba izpadla proti Maroku. Na seznam strelcev sta se tako vpisala Portugalec Joao Felix, ki bi lahko v zimskem prestopnem roku zapustil Madrid, in pa španski napadalec Alvaro Morata.

Dvoboj so zaznamovala kar trije rdeči kartoni. Gostje so prejeli prvega v izdihljajih prvega polčasa (Gonzalo Verdu), nato ga je v 53. minuti prejel še branilec Atletica Mario Hermoso, v zadnjih sekundah srečanja pa je bil izključen še zvezni igralec gostov Domingos Quina.

Čeprav je Oblak zaradi bolezni izpustil sredin trening, je bil pripravljen na srečanje, tako da je branil vso tekmo. Atletico čaka prihodnji teden najprej pokalna tekma z drugoligašem Oviedom, nato pa veliki derbi španskega prvenstva z vodilno Barcelono.

Real Madrid Carlo Ancelotti
Sportal "Iz mojih ust ne boste slišali, da je Messi najboljši vseh časov"

Karim Benzema | Foto: AP / Guliverimage Karim Benzema Foto: AP / Guliverimage Real Madrid spet lahko računa na Karima Benzemaja. Trener Carlo Ancelotti je na četrtkovi novinarski konferenci razlagal: "Ekipi gre dobro. Tisti, ki so med mundialom trenirali tukaj, so trenirali dobro. Benzema je okreval po poškodbi, kar je zelo pomembno." In Benzema je bil na petkovi večerni tekmi z Valladolidom že v prvi postavi. In je tudi odločil tekmo. V 83. minuti je najprej zadel z bele točke, šest minut pozneje pa postavil še končni izid 2:0.

Barcelona je pred silvestrovim igrala mestni derbi z Espanyolom. Katalonci niso mogli računati na pomoč najboljšega strelca prvenstva Roberta Lewandowskega, ki je zaradi nešportnega obnašanja do sodnika na zadnji tekmi z Osasuno prejel strogo kazen nenastopanja na kar treh srečanjih. Pritožba Barcelone ni naletela na plodna tla. Vrzel v napadu je poskušal zapolniti mladi Španec Ansu Fati, v napadu pa je zaigral tud francoski as Ousmane Dembele, ki je pred 11 dnevi nesrečno izgubil v finalu SP v Katarju, a od ponedeljka že trenira z Barcelono.

Nogometaši Barcelone so se takole veselili po sedmih minutah spopada z Espanyolom. Po 90 minutah so bili manj zadovoljni. | Foto: Reuters Nogometaši Barcelone so se takole veselili po sedmih minutah spopada z Espanyolom. Po 90 minutah so bili manj zadovoljni. Foto: Reuters

Marcos Alonso je Barcelono popeljal v vodstvo že v sedmi minuti tekme, za izenačenje pa je v 73. minuti z enajstih metrov poskrbel Joselu. Obe moštvi sta tekmo končali z igralcem manj na zelenici, Jordi Alba je drugi rueni karton prejel v 78. minuti, pri Espanyolu je Vinicius Souza pordečel v 80. minuti. 

Vinicius Junior
Sportal "Rasisti še naprej hodijo na stadione, liga ne naredi nič"

Špansko prvenstvo, 15. krog:

Četrtek, 29. december:

Petek, 30. december:

Sobota, 31. december:

Lestvica:

Najboljši strelci:

13 - Lewandowski (Barcelona),
8 - Iglesias (Betis), Muriqi (Mallorca), Joselu (Espanyol), 
7 - Aspas (Celta Vigo), Benzema (Real Madrid),
6 - Avila (Osasuna), Mendez (Real Sociedad), Morata (Atletico), Valverde (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid),
5 - Griezmann (Atletico Madrid), Guruzeta (Athletic), Leon (Valladolid), Williams (Athletic)

Ne spreglejte