Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 4. 2015,
8.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Juventus

Sreda, 15. 4. 2015, 8.21

8 let, 3 mesece

Španec, ki si je dovolil preveč napak: Zdaj je favorit Juventus (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Italijanski prvak Juventus je izkoristil prednost domačega igrišča in v prvem polfinalnem dejanju zadal Realu boleč poraz (2:1). Ste zamudili zadetke in bi si radi ogledali video vrhunce srečanja?

Stara dama je zaigrala odločno od samega začetka in kmalu prisilila Ikerja Casillasa k prvi predaji. Uvodni zadetek na srečanju je že v 9. minuti dosegel Alvaro Morata. "Srečen sem, da smo zmagali. To je vedno zahtevno proti Realu," je mladi napadalec, ki se v znak spoštovanja do nekdanjega kluba, kjer ima ogromno prijateljev, ni veselil zadetka, povedal v mikrofon televizijske postaje TVE. "Dosegli smo dober rezultat, a bo zelo težko izločiti Real, ki je najboljši klub na svetu. Morali se bomo zelo potruditi in se dobro pripraviti na srečanje v Madridu," se je 22-letni Španec zazrl v prihodnjo sredo, ko se bo vrnil na domači štadion, kjer se je še v prejšnji sezoni dokazoval med belimi baletniki.

V drugem polčasu se je med strelce vpisal Carlos Tevez. Argentinski napadalec je prevzel odgovornost za izvedbo kazenskega strela. Sodnik je na belo točko pokazal prav po prekršku, storjenih nad njim, "Apač" pa je hladnokrvno ugnal Casillasa in žogo poslal po sredini Realovih vrat. "Odigrali smo veliko tekmo. Zasluženo smo premagali Real, to je zelo pomemben rezultat za nas. Zdaj moramo z enakim pristopom odigrati še srečanje v Madridu," je dejal 31-letni Tevez, ki je od Cristiana Ronalda, strelca edinega gola za španskega velikana, starejši točno leto dni. "Trener nas je odlično pripravil na tekmo. Napadalci smo dobro pritisnili na njihove branilce," je strelec sedmih zadetkov v tej evropski sezoni pohvalil stratega Massimiliana Allegrija.

Real je najbolje odigral drugo polovico prvega polčasa, v kateri je dosegel zadetek za izenačenje (1:1), nato pa je James Rodriguez iz zelo zrele priložnosti zatresel še prečko. V nadaljevanju so si nogometaši Reala privoščili preveč tehničnih napak, da bi lahko računali na bolj ugoden rezultat. S slabimi podajami je prednjačil španski reprezentant, ki najraje igra v obrambni vrsti.

"To je bil eden izmed tistih dni, ko ti ne gre vse po načrtih. Napake so sestavni del igre, zato moramo biti samokritični in se na povratni tekmi predstaviti v boljši luči. Nisem odigral dobro, a me to ne skrbi. Zaupam trenerju, on zaupa meni. Po slabem rezultatu v Torinu moramo ostati mirni in združeni bolj kot kdajkoli. Prihodnji teden bomo imeli prednost domačega igrišča. Od finala smo oddaljeni le en korak, naredili bomo vse, da zaigramo v Berlinu. Sodeč po rezultatu je zdaj favorit Juventus, a povratna tekma se igra pri nas. Prepričan sem, da bo drugače," je sporočil Sergio Ramos, ki si za svojo izvedbo v zvezni vrsti, kjer je nadomeščal poškodovanega Luko Modrića, ni prislužil velikih ocen.

Real čaka konec tedna zelo pomembna tekma španskega prvenstva, v Madrid prihaja Valencia, ki se poteguje za vozovnico v ligi prvakov, kar bo Ancelottiju še otežilo pripravo na povratno srečanje z Juventusom, ki bo odločalo o finalistu lige prvakov. Če bi italijanski prvak na krilih Morate izločil Real, bi se ponovila zgodba z nekdanjimi nogometaši belih baletnikov iz leta 2004, ko je Fernando Morientes, posojen Realov napadalec na delu pri Monacu v četrtfinalu lige prvakov ponagajal matičnemu klubu.

Ne spreglejte