SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodelovanje pri nasilju v Tepanjah priznala še zadnja navijača

2

termometer

 | Foto:
Na okrajnem sodišču v Slovenskih Konjicah se je, potem ko dva od obdolženih za napad na navijače Seville dejanja na predobravnavnem naroku nista priznala, danes zoper oba začela glavna obravnava.

Potem ko je tožilec spremenil obtožnico ter za Srboljuba Lazića in Sebastjana Perkoviča predlagal nižjo kazen, sta dejanje priznala.

Lazić in Perkovič na predobravnavnem naroku edina nista priznala krivde, saj je prvi še na začetku današnje glavne obravnave trdil, da ga v Tepanjah sploh ni bilo, drugi pa, da je bil tam, a da ni nikogar tepel in ni povzročil nikakršne škode. Obremenil ju je Denis Bajrić, ki je ves čas po prijetju sodeloval s policijo in preiskovalnimi organi ter jo zato odnesel zgolj s pogojno kaznijo.

Bajrić je danes nastopil kot priča in izrazil obžalovanje, da je v vse skupaj zvlekel navijaške kolege, a ko so ga policisti prijeli, si je zgolj želel čim prej domov. Že ves mesec naj bi mu bilo zelo žal in že v prejšnjem pričanju naj bi si menda želel povedati resnico. Čeprav je zdaj priznal, da je lagal, pa je njegova sodba že pravnomočna, tako da posledic svojega ravnanja ne bo občutil.

Tožilcu Edvardu Ermencu tako ni preostalo drugega, kot da za Lazića in Perkoviča spremeni obtožnici in v zameno za njuni priznanji predlaga nižji kazni. Za Lazića je tako predlagal sedem mesecev zapora, ki jih lahko odsluži tudi z družbenokoristnim delom, za Perkoviča pa šest mesecev zapora. Pri prvem se je strinjal tudi s takojšnjo odpravo pripora, medtem ko bo Perkovič kljub drugačni zahtevi zagovornice Jasmine Gričnik zaradi ponovitvene nevarnosti v priporu ostal do pravnomočnosti sodbe.+

Oba sta sicer ob koncu obžalovala nasilno dejanje, vendar sta zatrdila, da pri njem nista imela pomembne vloge. Lazić je bil sicer član Viol kar 19 let, zadnjih pet ali šest let, odkar je postal oče, pa ni več in na tekme zahaja le še občasno, po lastnih besedah pa s klubom in Violami sodeluje poslovno in ima med njimi tudi precej prijateljev. Perkovič se tekem ne namerava več udeleževati, na dan dogodka pa je spil kar precej piva, saj mu je nekaj dni prej umrla punca in je bil pod stresom. Oba sta ponudbo tožilstva takoj sprejela.

Zadeva je tako za deveterico obdolženih že končana, saj so vsi drugi krivdo priznali že na predobravnavnih narokih. Poleg Bajrića jo je s pogojno kaznijo odnesel še Teo Planinšek, najvišjo kazen pa sta bila dobila Nino Petovar in Gorazd Završnik, prvi je obsojen na devet, drugi na osem mesecev zapora. Alenu Bubnjarju in Mihi Šenekarju je sodišče izreklo vsakemu po sedem mesecev zapora, Niku Štamparju pa pol leta.

Kot je danes povedal tožilec, preiskava še vedno poteka, zato bo zagotovo vloženih vsaj še nekaj obtožnic. "Predkazenski postopek poteka še zoper večje število storilcev, zato ovadbe pričakujemo v kratkem," je dodal Ermenc.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin