Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
26. 4. 2014,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Eric Abidal Rafael Nadal Vicente del Bosque Jose Mourinho

Sobota, 26. 4. 2014, 12.26

8 let

Smrt Tita Vilanove šokirala tudi Rafaela Nadala in Joseja Mourinha

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Svet nogometa, tudi športa, je šokiran po smrti Tita Vilanove. Še lani je Barcelono popeljal do naslova španskega prvaka, zdaj ga ni več med nami.

Odzivov z vseh strani po smrti trenerja – ta je Barcelono še v minuli sezoni popeljal do rekordnih stotih točk v španskem prvenstvu, se julija zaradi poslovil od klopi katalonskega velikana zaradi bolezni, v petek pa po dveh letih in pol žal izgubil boj z njo – ne manjka.

Največ jih seveda prihaja iz vrst Barcelone. "Bil je čudovita oseba, ki je v Barceloni nikoli ne bomo pozabili. Hvala za vse, kar si nas naučil. Počivaj v miru," je povedal predsednik Kataloncev Josep Maria Bartomeu.

"Nikoli te ne bom pozabil, Tito. Vedno s tabo. Mislim na tvojo družino," je zapisal Lionel Messi.

"Tito Vilanova, eden izmed najboljših trenerjev, ki sem jih imel. Hvala za vse, kar si nam dal," je čustveno zapisal vratar Barcelone Victor Valdes.

"Spoznal sem te pred 14 leti. Lahko rečem, da je malo takšnih ljudi, kot si bil ti. Hvala, ker si verjel vame, ker si mi pomagal, da sem napredoval. Kot oseba in nogometaš. V naših srcih boš imel vedno poseben prostor. Počivaj v miru, Tito," se je razpisal Cesc Fabregas.

"Ne vem, kaj naj rečem. Bil si nam vzor. Ponosen sem, da sem bil del tvojega življenja. Nikoli te ne bom pozabil. Počivaj v miru, trener. Poljubi," je misli z javnostjo delil Andres Iniesta.

Javil se je seveda Eric Abidal, nekdanji nogometaš Barcelone, ki je kalvarijo umrlega trenerja doživljal še toliko bolj čustveno, saj je boj z rakom pred časom bil tudi sam. "Za vedno se bom spominjal vsega, kar sva skupaj doživela, prijatelj. Počivaj v miru. Hvala, ker si se boril," je povedal Francoz.

Seveda so se oglasili tudi iz drugih klubov. Med drugim je sožalje družini poslal Jose Mourinho. Trener Chelseaja se je z Vilanovo zapletel v verjetno največji incident, kar jih je zakuhal v obdobju, ko je bil v Španiji. Takratnega pomočnika trenerja Josepa Guardiole je na derbiju s prstom dregnil v oko, a sta spor pozneje zgladila. "To je žalosten dan za ves nogomet, za Barcelono, predvsem pa za družino in prijatelje. V imenu Chelseaja in vseh ljudi v klubu izrekam iskreno sožalje družini v teh težkih časih," je na Twitterju zapisal Portugalec.

"Zelo žalosten dan za nogometni svet. Počivaj v miru, Tito Vilanova, primer pogumnega in močnega človeka," so bile besede vratarja Reala Madrida Ikerja Casillasa.

Tudi predsednik Madridčanov Florentino Perez se je javil. "V imenu Reala bi rad izrazil globoko sožalje vsem pri Barceloni, še najbolj pa njegovi ženi in otrokom,'' je zapisal prvi mož največjega rivala Barcelone.

Eden od prvih, ki so družini Vilanova izrekli sožalje, je bil selektor Španije Vicente del Bosque, oglasil se je prek radia Marca. "To je tragedija. Izgubili smo človeka, ki je bil šele na polovici svojega življenja. Medtem ko je bil bolan, sem imel priložnost, da sem se pogovoril z njim. Lahko rečem, da je bil prijeten človek, ki je bil vedno pripravljen pomagati. Naj počiva v miru," je povedal trener, ki je Španijo popeljal do svetovnega in evropskega naslova.

Ne le v nogometnem svetu, žalostna novica odmeva med vsemi Španci. "To je velika tragedija. Globoko sožalje in besede podpore njegovi ženi in otrokom," je zapisal eden izmed najboljših teniških igralcev na svetu Rafael Nadal.

"Danes je zelo žalosten dan. Počivaj v miru, Tito Vilanova. Prekleta bolezen!'' pravi zvezdnik formule 1, voznik Ferrarija Fernando Alonso.

"Prekleta bolezen! Sožalje družini Vilanova," je bil kratek španski kolesar Alberto Contador.

Ne spreglejte