Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
1. 10. 2014,
6.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Francesco Totti rekord Roma liga prvakov liga prvakov nogomet

Sreda, 1. 10. 2014, 6.15

8 let

Smejali so se mu, on pa je obkljukal še Anglijo in podrl rekord (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francesco Totti je z zadetkom proti Manchester Cityju, ki je Romi zagotovil točko, postal najstarejši nogometaš, ki se je vpisal med strelce v ligi prvakov. Do zdaj je rekord držal Valižan Ryan Giggs.

Italijanski veteran, ki je v soboto dopolnil 38 let, je v 23. minuti postavil novi rekord v elitni ligi prvakov. Ob zadetku za izenačenje je postal najstarejši nogometaš, ki je kdajkoli zadel v ligi prvakov. Dozdajšnji rekord je držal nekdanji nogometaš Manchester Uniteda in zdajšnji pomočnik trenerja rdečih vragov Ryan Giggs, ki je imel leta 2011 ob zadnjem zadetku proti Benfici 37 let in 290 dni.

Osebna statistika ga ne zanima

"Če pogledamo celotno srečanje, lahko rečemo, da smo bili na koncu celo mi bližje zmagi. Imeli smo več lepih in konkretnih akcij, a tudi točka v Manchestru je za nas odličen rezultat. Po hitrem zaostanku se nismo predali in pokazali, da smo odlična ekipa. Smo v skupini smrti, vem, da bodo odločale malenkosti, a če bomo nadaljevali v tem slogu, mislim, da se lahko nadejamo napredovanja," je po tekmi povedal junak in novi rekorder Totti, ki je priznal, da na rekord, ki ga je postavil na med tekmo, ni niti pomislil: "Če sem pošten, o tem nisem razmišljal. Vedno me bolj zanimajo dosežki ekipe kot pa moja osebna statistika. To je tisto, kar me žene naprej. Vedno, ko zadanem ali na kakšen drugi način pomagam ekipi, je zame že rekord."

Iz Tottija se ni dobro norčevati

Pred tekmo so se na uradnem profilu angleških prvakov na Twitterju hoteli nekoliko pošaliti na Tottijev račun, a na koncu se jim je neposrečen zapis vrnil kot bumerang. "Komaj čakamo, da v goste pride Roma na čelu s Tottijem, ki še nikoli ni zadel v Angliji, ali se motimo?" je bil videti zapis sinje modrih, ki je bil sicer resničen, a le do torkove tekme v Manchestru.

Totti je v sredini prvega dela na Etihadu zlomil tudi angleški urok in dosegel svoj prvi zadetek na angleških tleh, Man City pa je postal druga angleška ekipa, ki ji je uspel zabiti zadetek. Pred 15 leti mu je to uspelo samo še proti Newcastlu.

Ne spreglejte