Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
7. 1. 2016,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ottmar Hitzfeld Zinedine Zidane Real Madrid Florentino Perez

Četrtek, 7. 1. 2016, 13.02

8 let

Sloviti trener o Zinedinu Zidanu: Realu se je zmešalo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sloviti nemški trener Ottmar Hitzfeld je zelo kritičen do odločitve predsednika Real Madrida Florentina Pereza, ki je na trenersko mesto postavil neizkušenega Zinedina Zidana.

Po remiju na nedeljskem derbiju španskega prvenstva v Valencii z 2:2 so pri Realu po vsega sedmih mesecih odslovili trenerja Rafaela Beniteza in na njegovo mesto že dan za tem postavili povsem neizkušenega Zinedina Zidana. Glavno besedo pri tej odločitvi je imel seveda predsednik Florentino Perez, pri navijačih, ti Francoza namreč obožujejo, pa je naletel na odobravanje.

Veliko vprašanje pa je, kako se bo takšna odločitev obrestovala v prihodnosti. V prid 43-letnega Francoza za zdaj govori le dejstvo, da je bil sijajen nogometaš. V klubskih in reprezentančnem dresu je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Navijače Reala je kot nogometaš razvajal med letoma 2001 in 2006, a strokovnjaki dvomijo, da se bo tako dobro znašel tudi v trenerski vlogi. Za zdaj ima izkušnje le z mestom pomočnika trenerja pri Realu, v sezoni 2013/14 je pomagal Carlu Ancelottiju, in s treniranjem druge ekipe madridskega velikana od leta 2014 do dne, ko je postal njegov prvi trener.

Živi samo na račun slovitega imena

Med tiste, ki močno dvomijo o njegovi uspešnosti, spada tudi legendarni trener Ottmar Hitzfeld. "Za Zidana je to, da je postal trener Reala, kot zadetek na loteriji," je za nemški Blick povedal 66-letni Nemec.

"Za zdaj se kot trener še ni dokazal, naredil ni še nič, zdaj pa bo vodil najboljše nogometaše na svetu. Odločitev Reala je nora, kot da bi se odgovornim pri tem klubu zmešalo. Zidane nima nič izkušenj. Živi samo na račun svojega slovitega imena, ki si ga je ustvaril kot nogometaš," je bil kritičen trener, ki je bil nazadnje selektor Švice, trenutno pa je brezposeln. Največja uspeha je dosegel, ko je bil trener Borussie Dortmund in münchenskega Bayerna. Z obema je postal evropski prvak.

Zidane bo v novi vlogi debitiral v soboto, ko bo v 19. krogu španskega prvenstva v Madridu gostil Deportivo La Coruno.

Ne spreglejte