Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
23.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Nemanja Mitrović Branko Ilić slovenski nogometaši na delu v tujini Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner Josip Iličić Miha Zajc Jasmin Kurtić Roman Bezjak Luka Krajnc Erik Janža

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 23.47

5 let, 2 meseca

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Vroči Slovenec želel k Romi, a je Atalanta zavrnila 13 milijonov evrov #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Selektor Matjaž Kek konec tedna pozorno spremlja na delu slovenske nogometne legionarje. Josip Iličić je zadel v polno in pomagal Atalanti do zmage nad Kurtićevim Spalom. Jan Oblak je z Atleticom izgubil na madridskem derbiju proti Realu, Nemanja Mitrović se je vpisal med strelce na Poljskem, Branko Ilić je prvič zaigral na Danskem, Andraž Šporar pa je v Turčiji dvakrat zatresel mrežo moskovskega Spartaka.

Slovenski trener na delu v tujini:

Elsner izgubil možnosti za napredovanje, ne pa tudi Evropo

Luka Elsner je z Unionom še v igri za Evropo. | Foto: Sportida Luka Elsner je z Unionom še v igri za Evropo. Foto: Sportida Mladi slovenski trener Luka Elsner je prejšnji mesec z belgijskim drugoligašem Union Saint-Gilloisejem izpadel v polfinalu nogometnega pokala, v prvenstvu, kjer se poteguje za drugoligaške točke, pa je v nedeljo pri vodilnemu Beerschot-Wilrijku utrpel poraz z 1:3.

Union je skušal kot prvi v drugem delu belgijske druge lige zadati poraz Beerschotu, a je naletel na premočnega tekmeca. Klub iz Bruslja je na lestvici drugega dela druge lige padel na četrto mesto, še vedno pa zaseda tretje mesto v skupni lestvici tekmovalne sezone 2018/19, s čimer bi ob koncu sezone izpolnil cilj, saj bi se v nevsakdanjem formatu najboljših belgijskih lig po koncu skupinskega dela znašel v posebni kvalifikacijski skupini za nastop v ligi Europa.

Če bi želel napredovati v prvo belgijsko ligo, bi moral v drugem delu druge lige osvojiti prvo mesto, kar pa je nemogoče, saj tri kroge pred koncem za vodilnim dvojcem Beerschot-Wilrijk in Mechelen zaostaja za deset točk.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Jan Oblak je moral proti madridskemu Realu kar trikrat po žogo v mrežo. | Foto: Reuters Jan Oblak je moral proti madridskemu Realu kar trikrat po žogo v mrežo. Foto: Reuters

Vratarji:

Vid Belec: izkušeni slovenski vratar, ki so ga v zadnjih januarskih dneh povezovali s prestopom v Nantes, kar pa se nazadnje ni zgodilo, je s Sampdorio v italijanski prvi ligi v nedeljo utrpel nepričakovan domač poraz proti Frosinoneju (0:1). Mariborčan, ki v tej sezoni v klubu ni odigral še niti minute, je znova grel klop in med vratnicama spremljal stanovskega kolega Emila Audera.

Aljaž Ivačič: Portland Timbers, ki je v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto v ligi MLS, se pripravlja na začetek nove sezone. Sezono lige MLS bo začel 3. marca z gostovanjem pri Colorado Rapidsih.

Jan Koprivec: Pafos je v zadnji tekmi 20. kroga ciprskega prvenstva v ponedeljek v derbiju začelja ugnal moštvo Ermis Aradippou z 2:1. Slovenski vratar, ki se vrača po dolgotrajni poškodbi stopala, ni kandidiral za nastop.

Matic Kotnik: Panionios je v prvi tekmi 20. kroga grškega prvenstva doživel veliko razočaranje, saj je doma ostal praznih rok proti zadnjeuvrščenemu klubu Apollon Smyrnis (0:1). Nekdanji vratar Celja je v soboto branil vso tekmo.

Pozdrav Jana Oblaka in Sergia Ramosa po madridskem derbiju | Foto: Reuters Pozdrav Jana Oblaka in Sergia Ramosa po madridskem derbiju Foto: Reuters Jan Oblak: Atletico je v sobotnem derbiju 23. kroga španskega prvenstva ostal praznih rok proti slovitemu mestnemu tekmecu Realu (1:3), ki je z zmago prehitel rdeče-bele na lestvici in se povzpel na drugo mesto. Oblak je pred tem na 11 domačih tekmah prejel le štiri zadetke, proti belim baletnikom pa kar tri.

Najprej ga je z izjemnim strelom premagal Casemiro, nato z bele točke Sergio Ramos, čeprav je slovenski reprezentančni vratar uganil smer udarca, v drugem polčasu pa z natančnim diagonalnim strelom po silovitem protinapadu še Gareth Bale, ki je s tem dosegel jubilejni stoti zadetek v dresu kraljevega kluba.

Real je postal šele peti klub, ki je na štadionu Wanda Metropolitano na eni tekmi zatresel Oblakovo mrežo več kot enkrat. To je uspelo le še Chelseaju (september 2017), Espanyolu (maj 2018), Eibaru (maj 2018) in Athleticu (november 2018). Škofjeločan je nazadnje na domači tekmi prejel zadetek 24. novembra 2018 proti Barceloni (1:1), pred natanko 77 dnevi, nato pa ostal nepremagan proti Monacu (2:0), Alavesu (3:0), Espanyolu (1:0), Levanteju (1:0) in Getafeju (2:0).

Nemanja Mitrović je v spomladanski del poljskega prvenstva vstopil z zadetkom in visoko zmago Jagiellonie. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nemanja Mitrović je v spomladanski del poljskega prvenstva vstopil z zadetkom in visoko zmago Jagiellonie. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Branilci:

Kenan Bajrić: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa je standardni član ožjega obrambnega dvojca. Slovaški jesenski prvak se bo v uvodnem krogu spomladanskega dela 16. februarja 2019 pomeril proti drugouvrščenemu DAC. To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede, ki je nedavno v Turčiji premagal Olimpijo s 3:2, jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti.

Jure Balkovec: Hellas Verona je v nedeljo pred domačimi gledalci remiziral s Crotonejem. Dvoboj druge italijanske lige se je končal z 1:1, slovenski branilec pa je sedel na klopi.

Miha Blažič: vodilni madžarski prvoligaš Ferenvcaroš je v soboto v 20. krogu madžarskega prvenstva v gosteh remiziral pri Ujpestu (1:1). Primorec zaradi zdravstvenih razlogov ni kandidiral za srečanje. Ferencvaroš je bil nazadnje prvak v sezoni 2015/16, skupno pa na Madžarskem kar 29-krat. Pred Vidijem ima kar osem točk prednosti. 

Matija Boben: Livorno, v katerega je konec januarja na posodo do konca sezone prišel iz Rostova, pri katerem ni igral, je v nedeljo v drugi italijanski ligi premagal Cosenzo z 2:0. Primorec je spremljal dvoboj s klopi, tako da ni dočakal krstnega nastopa v serie B.

Antonio Delamea Mlinar: klub New England Revolution bo začel sezono v ligi MLS 2. marca v "Dončićevem" Dallasu. Tako bo nekdanji kapetan Olimpije, ki obožuje košarko, gostoval v teksaškem velemestu, kjer s košarkarskimi vragolijami nase opozarja mladi rojak Luka Dončić.

Erik Janža: Osijek je v petek v uvodni tekmi 20. kroga hrvaškega prvenstva stežka premagal zadnjeuvrščeni Rudeš. Na gostovanju pri Zagrebčanih, ki so v tej sezoni zbrali le tri točke in jim grozi slovo od prve lige, so zmagali z 1:0, vratar Osijeka pa se je izkazal z ubranjeno 11-metrovko. Prekmurec je odigral vso tekmo in v 33. minuti prejel rumeni karton. Drugouvrščeni Osijek za vodilnim Dinamom zaostaja 14 točk.

Bojan Jokić: kapetan Slovenije, ki je ob koncu jesenskega dela zaradi zdravstvenih težav izpustil veliko tekem, je z Ufo prezimil na skromnem 14. mestu. Če bi se prvenstvo končalo že po prvi polovici, bi morala Ufa igrati v dodatnih kvalifikacijah za obstanek med elito. Spomladanski del bo začel 3. marca na tekmi proti Dinamu iz Moskve.

Luka Krajnc: s Frosinonejem, ki se bori za obstanek, je v prvi italijanski ligi v nedeljo osvojil pomembne točke. V Genovi je premagal Sampdorio z 1:0. Mariborčan ni dočakal priložnosti, ampak obsedel na klopi. Frosinone se je 17. mestu, ki zagotavlja obstanek in ga trenutno zaseda Empoli, približal na dve točki.

Uroš Korun: branilec Piasta iz Gliwic, ki je prejšnji mesec prvič oblekel dres članske izbrane vrste B na prijateljskem dvoboju v Španiji, je v spomladanski del poljskega prvenstva vstopil s sobotnim porazom v Krakovu pri Cracovii (1:2). Dvoboj je spremljal s klopi za rezervne igralce, saj ni dobil priložnost za nastop.

Miha Mevlja: Zenit je v Rusiji prezimil kot vodilni prvoligaš. Naslov jesenskega prvaka si je zagotovil že nekaj krogov pred koncem, po dveh zaporednih porazih pa je njegova prednost pred najbližjim zasledovalcem Krasnodarjem skopnela na vsega točko. V Evropi bo v leto 2019 vstopil 12. februarja v šestnajstino finala evropske lige proti Fenerbahčeju. Primorec se je v zimskem prestopnem roku spogledoval z možnostjo selitve v Italijo (Empoli), a se je kljub veliki želji zalomilo pri administrativnih opravkih, tako da bo ostal v St. Peterburgu, kjer nima zagotovljenega mesta v prvi enajsterici.

Nemanja Mitrović: Jagiellonia Bialystok, ki je v zimskem prestopnem roku ostala brez slovenskega napadalca Romana Bezjaka (APOEL Nikozija), je spomladanski del poljskega prvenstva začela s prepričljivo zmago v gosteh pri Miedz Legnici (3:0). To je bila uvodna tekma 21. kroga poljskega prvenstva, na kateri se je izkazal Ljubljančan. Odigral je vso tekmo, v 15. minuti pa s spretnim strelom v maniri pravega napadalca zadel v polno. To je bil njegov prvi zadetek v tej sezoni.

Zadetek Nemanje Mitrovića pri 0:06:

Petar Stojanović: Dinamo Zagreb ohranja zmagoviti niz. Vodilni hrvaški prvoligaš, ki ga kmalu čaka prvi evropski spomladanski nastop po 49 letih, saj se bo v šestnajstini finala evropske lige pomeril z Viktorio iz Plzna, je v soboto doma premagal Istro 1961 (1:0). Ljubljančan je odigral vso tekmo, hrvaški prvaki pa so goste iz Istre premagali težje od pričakovanj, saj so zmagoviti zadetek dosegli šele v 86. minuti, ko so izkoristili najstrožjo kazen. Dinamo ima pred Osijekom 14 točk prednosti.

Aljaž Struna: Houston Dynamo se pripravlja na začetek nove sezone lige MLS. Ta se bo začela 3. marca proti klubu Real Salt Lake.

Andraž Struna: Anorthosis Famagusta je v prvi ciprski ligi v soboto zmagal na gostovanju pri klubu Nea Salamis (2:0). Pirančan je vstopil v igro v 59. minuti, ko je bil na semaforju že izpisan končni rezultat 2:0. 

Nejc Skubic: s Konyasporom, s katerim je pred kratkim podaljšal pogodbo in postal eden od bolje plačanih igralcev v klubu, s čimer se bodo njegovi prihodki približali milijonu evrov na sezono, je v nedeljo v turškem prvenstvu doma remiziral proti moštvu Yeni Malatyaspor (1:1). Nekdanji kapetan Domžal je odigral vso tekmo. 

Josip Iličić je v tej sezoni dosegel že sedem zadetkov v serie A. | Foto: Getty Images Josip Iličić je v tej sezoni dosegel že sedem zadetkov v serie A. Foto: Getty Images

Vezisti:

Jaka Bijol: moskovski CSKA je prezimil v ruskem prvenstvu na visokem tretjem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja štiri točke. Mladi Korošec je 21. januarja na prijateljski tekmi proti Ventspilsu iz Latvije dosegel prvi zadetek v dresu ruskega velikana, 7. februarja pa je proti norveškemu prvoligašu Sogndalu zatresel mrežo kar dvakrat. Spomladanski del ruskega prvenstva se bo začel 3. marca. CSKA bo gostoval pri Arsenalu v Tuli.

Domen Črnigoj: Lugano je v 20. krogu švicarskega prvenstva v nedeljo gostoval pri Sionu in osvojil točko (2:2). Slovenski reprezentant zaradi poškodbe mišice ponovno ni kandidiral za tekmo.

Josip Iličić: Atalanta je v odlični formi. V pokalu je izločila Juventus, v 23. krogu italijanskega prvenstva pa je v nedeljo premagala Spal z 2:1. Čeprav je zaostajala, je po veliki zaslugi Kranjčana, ki je izenačil na 1:1 in nakazal preobrat, na koncu zmagala z 2:1. Iličić je tako premagal velikega prijatelja in nekdanjega klubskega soigralca Jasmina Kurtića, ki je prispeval podajo za edini gol gostov. Izkušeni slovenski reprezentant je dosegel prvi zadetek v letu 2019, skupno pa že sedmega v tej sezoni.

Zadetek Josipa Iličića pri 2:48:

Po dvoboju je priznal, da ga je v zimskem prestopnem roku mikal prestop v Rim, kjer se je zanj po poškodbi Cengiza Ünderja ogrela Roma, a je Atalanta zavrnila 13 milijonov evrov, kolikor so jih sinovi volkulje ponudili klubu iz Bergama. "Sem profesionalec. Če te želi tako velik klub, kot je Roma, je normalno, da želiš k njemu. A lepo mi je tudi pri Atalanti. Tu sem srečen in se bom še naprej trudil, da ji pomagam po najboljših močeh,'' je po zmagi nad Spalom pojasnil Jojo.

Rene Krhin: Nantes, ki žaluje za svojim tragično umrlim donedavnim igralcem Emilianom Salo, je v nedeljo v nenavadni tekmi izgubil proti Nimesu. Čeprav je doma po prvem polčasu vodil z 2:0, je na koncu doživel boleč poraz, saj so gostje v nadaljevanju dosegli kar štiri gole. Nantes je izgubil z 2:4, Krhin pa je dogajanje spremljal s klopi za rezervne igralce.

Jasmin Kurtić: Spal je v 23. krogu italijanskega prvenstva gostoval v Bergamu pri Atalanti. Belokranjec je odigral vso tekmo in v 8. minuti prispeval podajo za zgodnje vodstvo gostov. Pozneje je Atalanta tudi na krilih njegovega prijatelja Josipa Iličića uprizorila preobrat, klub iz Ferrare pa je ostal brez točk, veliko bližje dnu kot vrhu lestvice.

Žan Majer: Štajerec je konec januarja končal sodelovanje z ruskim prvoligaškim klubom Rostov in išče novega delodajalca.

Rajko Rotman: Mariborčan se je v zimskem prestopnem roku iz Kayserisporja preselil k Akhisarsporju, s katerim je v ponedeljek v zadnji tekmi 21. kroga turškega prvenstva izgubil na gostovanju pri Sivassporju (1:2). Mariborčan ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac: Parma je v soboto v 23. krogu italijanskega prvenstva gostila milanski Inter in ostala brez točk. Primorec je v igro vstopil v 77. minuti, dve minuti pozneje pa so gostje dosegli zmagoviti gol.

Benjamin Verbič: kijevski Dinamo je jesenski del ukrajinskega prvenstva končal na drugem mestu. Za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, zaostaja sedem točk. Vojničan je s petimi zadetki drugi najboljši klubski strelec, spomladi pa bo nastopil tudi v šestnajstini finala evropske lige, kjer se bo 14. februarja prvič pomeril z Olympiakosom iz Pireja. Spomladanski del prvenstva bo začel 25. februarja proti Zorji. Verbič se na spomladanski del pripravlja v Španiji, kjer si je ogledal tudi prijateljsko tekmo Kekove čete proti Kitajski U-25.

Miha Zajc: zadnji dan zimskega prestopnega roka mu je uspel 6,5 milijona evrov vreden prestop iz Empolija v Fenerbahče, v petek pa je prvič sedel na klopi slovitega turškega kluba, ki se v tej sezoni spopada z nepričakovano veliko krizo. V zadnjih krogih je nekoliko izboljšal rezultate, nato pa v petek pokvaril vtis in na gostovanju pri Kayserisporju, nekdanjem klubu Rajka Rotmana, ostal brez točk (0:1) ter znova razočaral vročekrvne navijače. Primorec je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce, trener pa mu ni ponudil priložnosti za nastop. Fenerbahče se je znašel v težavah ob koncu prvega dela, ko je Španec Roberto Soldado prejel rdeči karton. Takrat je bil rezultat še 0:0. Za še slabšo voljo velikana iz Istanbula je poskrbel Ukrajinec Artem Kravec, ki je dosegel zmagoviti gol za gostitelje v 87. minuti. 

Roman Bezjak upa, da bo na Cipru v boljši strelski formi, kot je bil v Nemčiji pri Darmstadtu, kjer je zaman čakal na zadetek. Pri Ludogorcu, Rijeki in Jagiellonii je bilo drugače. | Foto: Getty Images Roman Bezjak upa, da bo na Cipru v boljši strelski formi, kot je bil v Nemčiji pri Darmstadtu, kjer je zaman čakal na zadetek. Pri Ludogorcu, Rijeki in Jagiellonii je bilo drugače. Foto: Getty Images

Napadalci:

Robert Berić: St. Etienne je v nedeljo v prvi francoski ligi gostoval pri Rennesu in utrpel visok poraz (0:3). Krčan je v igro vstopil v 62. minuti, ko je bil rezultat še 1:0. Gostitelji so dvakrat zadeli v polno v zadnjih treh minutah.

Roman Bezjak: vodilni ciprski klub APOEL Nikozija je v nedeljo v gosteh odpravil moštvo Enosis Paralimni (2:0). Korošec je v igro vstopil v 69. minuti in skušal v tretjem nastopu doseči prvi zadetek v dresu ciprskega velikana, a mu ni uspelo.

Tim Matavž: Primorec okreva po hudi poškodbi, zaradi katere je izpustil nastope v drugi polovici jesenskega dela. Na igriščih ga ne bo še nekaj časa. Njegov Vitesse je v prvi nizozemski ligi v nedeljo gostoval pri Groningenu, kjer je Matavž v preteklosti dosegel veliko zadetkov, in izgubil z 1:2.

Andraž Šporar: Slovan iz Bratislave je suvereno osvojil naslov jesenskega prvaka na Slovaškem, Ljubljančan pa s 15 zadetki vodi na lestvici najboljših strelcev. Pred najbližjima zasledovalcema ima kar pet golov prednosti. Z enim izmed njih, Vakounom Bayom iz Slonokoščene obale, ki brani barve DAC, se bo pomeril v uvodnem krogu spomladanskega dela. To bo 16. februarja.

To bo veliki derbi 19. kroga slovaškega prvenstva, saj je DAC 1904 iz Dunajske Strede jesenski podprvak. Slovan ima pred njim velikih osem točk prednosti. Za Šporarja vlada zanimanje na evropski nogometni borzi, a sam ponavlja, da bi najraje ostal do konca sezone v Bratislavi, kjer bo konec februarja 2019 slovesno odprt nov štadion Slovana. Da je v dobri formi, priča nastop na generalki pred nadaljevanjem prvenstva, ko je Slovan v soboto v Beleku premagal moskovski Spartak s 3:1. Šporar je mrežo tekmeca, ki je nedavno remiziral z Mariborom, v torek pa se bo pomeril še z Muro, zatresel dvakrat.

Zadetka Andraža Šporarja pri 0:21 in 1:35:

Na seznamu so vsi nogometaši, ki so se znašli na katerem koli od seznamov Tomaža Kavčiča in Igorja Benedejčiča v letu 2018 ter na letošnjem prvem seznamu Matjaža Keka za dvoboj s Kitajsko (U-25), razen tistih, ki so vmes končali oziroma najavili konec reprezentančne kariere.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 1. liga

Huddersfield : Arsenal 1:2

Ni igral, ostal je na klopi.
Timi Max Elšnik (Northampton Town) Anglija, 4. liga

Lincoln City : Northampton 1:1

V igro je vstopil v 64. minuti.

Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck)

Avstrija, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Patrik Eler (Ried) Avstrija, 2. liga Zimski premor do 23. februarja.  
Žan Pelko (Austria Celovec) Avstrija, 2. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Erik Gliha (St. Truiden) Belgija, 1. liga St. Truiden : Waasland-Beveren 2:1 Ni kandidiral za tekmo.

Nicolas Rajsel (Roeselare)

Belgija, 2. liga

Roeselare : Lommel 4:2

Odigral je 84 minut in v 56. minuti popeljal gostitelje v vodstvo z 2:1. To je njegov drugi zadetek v tej sezoni.
Lamin Diallo (Mladost Doboj Kakanj) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Elvis Džafić (Sarajevo) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 
Ernest Grvala (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.

 

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga

Zimski premor do 23. februarja.  
Miha Vidmar (GOŠK Gabela) BiH, 1. liga Zimski premor do 23. februarja.  
Dino Martinović (Vereja) Bolgarija, 1. liga Zimski premor do 16. februarja.  
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Zimski premor do 16. februarja.  
Saša Aleksander Živec (Omonia Nikozija) Ciper, 1. liga

Omonia Nikozija : Doxa Katokopia 2:2

V igro je vstopil v 55. minuti.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga

Pafos : Ermis Aradippou 2:1

Odigral je vso tekmo.
Damjan Vuklišević (Slovan Liberec) Češka, 1. liga

Slovan Liberec : Pribram 4:0

Ni kandidiral za tekmo.
Branko Ilić (Vejle BK) Danska, 1. liga Vejle : SonderjyskE 2:0 Odigral je vso tekmo in debitiral v dresu danskega prvoligaša.

Denis Petrić (Guingamp)

Francija, 1. liga

Guingamp : Lille 0:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 1. liga

Amiens : Caen 1:0

Ni kandidiral za tekmo.

Milan Kocić (Panionios) Grčija, 1. liga

Panionios : Apollon Smyrnis 0:1

Ni igral, ostal je na klopi.
Marko Nunić (Larissa) Grčija, 1. liga

Panetolikos : Larissa 2:2

Odigral je 89 minut.
Rene Mihelič (Delhi Dynamos) Indija, 1. liga Konec tedna brez tekme.  
Matej Poplatnik (Kerala Blasters) Indija, 1. liga

Konec tedna brez tekme.

 
Valter Birsa (Cagliari) Italija, 1. liga Milan : Cagliari 3:0 Zaradi hude poškodbe roke, dvojnega zloma, ni kandidiral za tekmo.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 1. liga

Chievo : Roma 0:3

Ni igral, ostal je na klopi.

Samir Handanović (Inter)

Italija, 1. liga

Parma : Inter 0:1

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa) Italija, 1. liga Bologna : Genoa 1:1 Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 2. liga

Cremonese : Padova 0:0

Odigral je vso tekmo in v 44. minuti prejel rumeni karton.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 2. liga

Brescia : Carpi 3:1

Odigral je vso tekmo.

Željko Filipović (Atyrau) Kazahstan, 1. liga Zimski premor.  

Dejan Trajkovski (Akademija Puškaš)

Madžarska, 1. liga

Honved : Akademija Puškaš 2:1

Ni kandidiral za tekmo.

Kevin Kampl (RB Leipzig) Nemčija, 1. liga RB Leipzig : Eintracht Frankfurt 0:0 Zaradi zdravstvenih razlogov ni kandidiral za tekmo.

Nik Omladič (Greuther Fürth)

Nemčija, 2. liga

Greuther Fürth : Duisburg 1:0

Ni igral, ostal je na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen 05) Nemčija, 3. liga

Uerdingen : 1860 München 1:1

Odigral je 86 minut in v 18. minuti prejel rumeni karton.

Jovan Vidović (Meppen)

Nemčija, 3. liga

Aalen : Meppen 1:2

Ni igral, ostal je na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard) Nizozemska, 1. liga Fortuna : Excelsior 4:1 Ni igral, ostal je na klopi.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 2. liga

Sparta Rotterdam : Twente 0:3

Ni kandidiral za srečanje.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga

Zimski premor.

 
Dejan Djermanović (Al-Nasr Salalah) Oman, 1. liga Zimski premor.  
Rok Elsner (Al-Nasr Salalah) Oman, 1. liga Zimski premor.  
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin) Poljska, 1. liga

Lech Poznan : Zaglebie Lubin 1:2

Odigral je vso tekmo.

Goran Cvijanović (Arka Gdynia)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Korona Kielce 1:2

Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Wisla Krakov)

Poljska, 1. liga

Gornik Zabrze : Wisla Krakov 2:0

Odigral je vso tekmo in v 84. minuti prejel rumeni karton.
Matej Pučko (Korona Kielce) Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Korona Kielce 1:2

Odigral je vso tekmo in v 27. minuti prispeval podajo za prvi gol Korone.
Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec) Poljska, 1. liga

Slask Vroclav : Zaglebie Sosnowiec 2:0

Ni kandidiral za tekmo.

Gregor Balažic (Ural Jekaterinburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Lovro Bizjak (Ufa) Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Denis Popović (Orenburg)

Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 

Miral Samardžić (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga

Zimski premor do 3. marca.

 
Filip Starić (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Zimski premor do 16. februarja.  

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga

Thun : Young Boys 1:1

Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Wil : Schaffhausen 1:1 Odigral je vso tekmo in v 73. minuti prejel rumeni karton.
Aris Zarifović (Samut Prakan) Tajska, 1. liga Zimski premor.  
Boban Jović (Bursaspor) Turčija, 1. liga

Bešiktaš : Bursaspor 2:0

Ni kandidiral za srečanje.
Matic Fink (Boluspor) Turčija, 2. liga Boluspor : Afjet Afyonspor 1:1 Odigral je vso tekmo in v 61. minuti prejel rumeni karton.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljamo v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte