Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
23.45

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Žan Majer Robert Berić Miha Zajc Haris Vučkić Tim Matavž Roman Bezjak Vid Belec Jasmin Kurtić Amedej Vetrih Kevin Kampl Samir Handanović Josip Iličić Jure Balkovec Rene Krhin Jan Oblak Jan Oblak Miloš Kostić slovenski nogometaši na delu v tujini

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 23.45

4 leta, 2 meseca

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Iličić očaral Italijo z noro mojstrovino, nato je sledil šok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Josip Iličić | Josip Iličić je v tej sezoni v italijanskem prvenstvu dosegel že deset zadetkov. | Foto Reuters

Josip Iličić je v tej sezoni v italijanskem prvenstvu dosegel že deset zadetkov.

Foto: Reuters

Konec nogometnega tedna v Evropi je bil obarvan s številnimi nastopi slovenskih legionarjev. V ponedeljek bi morali nastopiti trije, a dvoboj Pafosa, kjer igra Matija Širok, zaradi eksplozije avta ciprskega nogometnega sodnika ni bil odigran, Amedej Vetrih pa je zaradi kazni izpustil srečanje Rizesporja. Zaigral pa je Josip Iličić, ki je proti Spalu prispeval spektakularen zadetek, že njegov deseti v tej sezoni, a mu po dvoboju ni bilo do smeha, saj je Atalanta nepričakovano zapravila vodstvo in ostala praznih rok.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Konec tedna brez tekme.

Amiens je ta konec tedna počival, saj je že izpadel v francoskem pokalu. V 1/16 finala je po strelih z bele točke izpadel na gostovanju pri Rennesu, tako da ga pred naslednjim prvenstvenim izzivom, 25. januarja bo gostoval pri Brestu, čaka dodaten počitek. Elsnerjeva četa je na zadnjih osmih srečanjih v prvenstvu osvojila le dve točki in na lestvici padla na 18. mesto.

Miloš Kostić (St. Truiden) Belgija, 1. liga Kortrijk - St. Truiden, sobota 20.00 Slovenski trener je v soboto debitiral v vlogi prvega trenerja belgijskega prvoligaškega kluba. Odgovorno vlogo mu je zaupal St. Truiden, nekdanji selektor mlajših slovenskih reprezentanc pa se je v prvem nastopu na domačem stadionu Stayen predstavil proti Kortrijku. Pomeril se je s sosedom na lestvici in ga premagal z 2:0. Pred tem je St. Truiden na zadnjih štirih tekmah osvojil le eno točko. Na razpredelnici zaseda 11. mesto.
Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 1. februarja.

Rijeka je prvi del hrvaškega prvenstva končala na tretjem mestu, v pokalu pa se je prebila v četrtfinale, kjer bo 5. februarja na domači Rujevici obračunala z Dinamom. V uvodnem nastopu v novem koledarskem letu se bo za točke pomerila z zagrebško Lokomotivo. V teh dneh se mudi na pripravah v Umagu, na začetku pripravljalnega obdobja pa je napolnila mrežo slovenskemu tretjeligašu Šampionu iz Celja (9:0).

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

DoxaApoel Nikozija, 18.00 (sobota) - tekma je prestavljena

Četrtouvrščeni Apoel za vodilnim Anorthosisom zaostaja osem točk. Vse tekme ciprskega prvenstva so prestavljene zaradi petkovega napada na avto 33-letnega nogometnega sodnika Andreasa Constantinouja. Neznani storilci na Cipru so na avto nastavili bombo. Na srečo je eksplodirala takrat, ko je bil avto prazen in parkiran pred hišo.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Eibar : Atletico Madrid 2:0 (sobota)

Atletico se je predstavil prvič po nastopu na španskem superpokalu, kjer je najprej premagal Barcelono (3:2), nato pa po izvajanju enajstmetrovk ostal praznih rok proti Realu. Na gostovanju pri Eibarju je navijače spravil v slabo voljo, saj je v deževnem vremenu na stadionu Ipurua izgubil z 0:2. To je bil sploh prvi poraz madridskega velikana in Oblaka v zgodovini tekmovanja proti Eibarju. Pred tem je Atletico na 11 tekmah ostal neporažen, tokrat pa mu do pozitivnega razpleta niso pomagale tudi tri obrambe Škofjeločana. Najbolj atraktivna je bila tista, ko je v 5. minuti refleksno odbil nevarno žogo po prostem strelu Sergija Enricha (ogled videa spodaj). Atletico je tako prekinil niz treh zaporednih zmag v prvenstvu in za vodilnima Realom ter Barcelono zaostaja že za osem točk.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Juve Stabia : Empoli 1:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo in v 76. minuti prejel rumeni karton. Empoli je po nizu slabših rezultatov v serie B padel na 16. mesto.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 25. januarja.

Ferencvaroš je jesenski madžarski prvak. Spomladanski del bo začel proti Paksiju.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na 7. mestu.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Piast je prezimil na 6. mestu.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja.

Soči nastopa prvič v elitnem ruskem prvenstvu. Prezimil je na zadnjem mestu. Na zadnjih osmih tekmah je zaman čakal na zmago.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 1. februarja. Dinamo je zanesljivo postal jesenski prvak na Hrvaškem. Pred drugouvrščenim Hajdukom ima kar 12 točk prednosti.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Houston je sezono končal na desetem mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

CSKA je prezimil na četrtem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja 11 točk.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Prvenstvo se nadaljuje 29. januarja.

Nürnberg je prezimil na 16. mestu.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 25. januarja.

Lugano je prezimil na sedmem mestu. Črnigoj pa se dogovarja o menjavi klubskega okolja in selitvi v Italijo, kjer se zanj zanimata Livorno in Chievo.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Atalanta : Spal 1:2 (ponedeljek)

Odigral je vso tekmo. V 16. minuti se je po podaji Duvana Zapate vpisal med strelce (ogled videa spodaj) z atraktivnim strelom s peto, v tej sezoni pa je dosegel že deset zadetkov. Že petič v karieri bo sezono v serie A kronal z dvomestnim številom zadetkov. Rekord znaša 13 golov, ki ga je Jojo dosegel za Fiorentino v sezoni 2015/16. Atalanta je po prvem polčasu vodila z 1:0, nato pa so gostje v nadaljevanju preobrnili rezultat v svojo korist (1:2) in poskrbeli za veliko senzacijo, s katero so se odlepili samega dna serie A in dvignili na predzadnje mesto.

Rene Krhin (Nantes) Francoski pokal, 1/16 finala

Nantes : Lyon 3:4 (sobota)

V igro je vstopil v 75. minuti, ko je Nantes zaostajal z 1:4.
Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga

Juventus : Parma, 2:1 (nedelja)

Dvoboj s prvakom Juventusom je odigral v celoti in v 71. minuti zaradi grobe igre prejel rumeni karton.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Lecce : Inter 1:1 (nedelja) Igral je od 62. minute. Ko je prišel na igrišče, je bil izid 0:0.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Hartberg je v jesenskem delu osvojil šesto mesto, nogometaš iz Rogatca pa je prispeval pet zadetkov.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Dinamo Kijev je jesenski del končal na drugem mestu, za vodilnim Šahtarjem, ki tudi brani naslov, pa zaostaja 14 točk. Vojničan je prispeval šest zadetkov.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Genclerbirligi 2:0 (ponedeljek)

Zaradi kazni ni kandidiral za dvoboj. Rizespor se je v turškem prvenstvu na lestvici povzpel na 11. mesto.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Gaziantep : Fenerbahče 0:2 (sobota)

Slovenski vezist je zaradi poškodbe gležnja izpustil veliko srečanj ob koncu leta 2019, zdaj pa so zdravstvene težave že pozabljene. Gleženj je zdrav, Zajc pa trenira s polno paro. V soboto še ni kandidiral za dvoboj, zanj pa se zanima italijanski prvoligaš Brescia. Fenerbahče v turškem prvenstvu zaseda tretje mesto.

Napadalci:

Robert Berić (St. Etienne) Francoski pokal, 1/16 finala

Paris : St. Etienne 2:3 (sobota)

Krčan je bil v zadnjem obdobju v nemilosti trenerja, namigovanja francoskih medijev, da bi se lahko v zimskem prestopnem roku preselil v ZDA in oblekel dres člana lige MLS, moštva Chicago Fire, pa so se izkazale za resnične. Berić tako zapušča Evropo in se odpravlja v Severno Ameriko. 
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga DoxaApoel Nikozija, 18.00 (sobota) - tekma je prestavljena

Četrtouvrščeni Apoel za vodilnim Anorthosisom zaostaja osem točk. V tej sezoni je v ciprskem prvenstvu nastopil le na štirih tekmah, še vedno pa čaka na prvi zadetek. Vse tekme ciprskega prvenstva so prestavljene zaradi petkovega napada na avto 33-letnega nogometnega sodnika Andreasa Constantinouja. Neznani storilci na Cipru so na avto nastavili bombo. Na srečo je eksplodirala takrat, ko je bil avto prazen in parkiran pred hišo.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Fortuna Sittard : Vitesse 1:3 (sobota)

Odigral je 83 minut in dosegel dva zadetka. Najprej je v 39. minuti povišal vodstvo gostov na 2:0, v 64. minuti pa dosegel zadetek za 3:0 (ogled videa spodaj). Primorec je tako v prvem nastopu v tem koledarskem letu zablestel v polnem sijaju in bil junak srečanja v Sittardu, s katerim se je Vitesse na lestvici utrdil na visokem šestem mestu. V tej sezoni je dosegel že devet zadetkov, na lestvici najboljših strelcev pa si deli sedmo mesto.

Andraž Šporar (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Slovan je jesenski prvak na Slovaškem. Pred najbližjim zasledovalcem DAC ima kar deset točk prednosti, Ljubljančan pa je z 12 zadetki z naskokom najboljši strelec prvenstva. V letu 2019 je v 46 nastopih za klub in reprezentanco dosegel kar 36 zadetkov, zanj pa se zelo zanima Sporting iz Lizbone, tako da se Šporar spogleduje z odmevnim prestopom k portugalskemu velikanu. Podpis pogodbe naj bi sledil v sredo.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Twente : Groningen 0:0 (sobota) V igro je vstopil v 74. minuti. Slovenski reprezentant je v tej sezoni v nizozemskem prvenstvu dosegel osem zadetkov.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Queens Park Rangers)

Anglija, 2. liga

Queens Park Rangers : Leeds United 1:0 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Huddersfield Town : Brentford 0:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

Anglija, 4. liga

Oldham Athletic :  Carlisle United 1:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Altach je prezimil na 8. mestu.

Zlatko Dedić (Swarowski Tirol)

Avstrija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Swarowski Tirol je prezimil na zadnjem (12.) mestu.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Austria Lustenau je prezimila na 6. mestu.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

GAK je prezimil na 11. mestu.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Lafnitz je prezimil na 4. mestu.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Vorwärts je prezimil na 3. mestu.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Austria Celovec je prezimila na 2. mestu.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Liefering je prezimil na 10. mestu.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Oostende Waasland : Beveren 0:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.
Marko Deronja (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Lokeren 1:0 (petek) Ni branil, ostal je na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Lommel : Lokeren 1:0 (petek) Ni kandidiral za tekmo.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Lokeren 1:0 (petek) Odigral je vso tekmo.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Beerschot-Wilrijk : Union St. Gilloise 1:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga OH Leuven : Westerlo 1:3  (nedelja) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Etar je prezimil na 10. mestu.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sarajevo je jesenski prvak BiH. Pred mestnim tekmecem Željezničarjem ima točko prednosti.
Adnan Golubović (Sloboda Tuzla) BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sloboda je prezimila na 10. mestu.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Mladost je prezimila na 9. mestu.

Gregor Balažic (Enosis Neon Paralimni)  Ciper, 1. liga Nea Salamis - Enosis Neon Paralimni, 19.00 (sobota) - dvoboj je prestavljen Vse tekme ciprskega prvenstva so prestavljene zaradi petkovega napada na avto 33-letnega nogometnega sodnika Andreasa Constantinouja. Neznani storilci na Cipru so na avto nastavili bombo. Na srečo je eksplodirala takrat, ko je bil avto prazen in parkiran pred hišo.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

Pafos - Olympiakos Nikozija, 18.00 (ponedeljek) - dvoboj je prestavljen

Vse tekme ciprskega prvenstva so prestavljene zaradi petkovega napada na avto 33-letnega nogometnega sodnika Andreasa Constantinouja. Neznani storilci na Cipru so na avto nastavili bombo. Na srečo je eksplodirala takrat, ko je bil avto prazen in parkiran pred hišo.

Filip Valenčič (Inter Turku)

Finska, 1. liga

Konec sezone.

Inter je osvojil drugo mesto in si priigral nastop v Evropi, Valenčič pa je s 16 zadetki najboljši strelec finskega prvenstva.

Denis Petrić (Nantes)

Francoski pokal, 1/16 finala

Nantes : Lyon 3:4 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francoski pokal, 1/16 finala Montpellier : Caen 5:0 (nedelja)

Igral je od 69. minute.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panionios : OFI Kreta 1:2 (sobota)

Branil je vso tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga AEK Atene : Larissa 3:0 (nedelja) Ni igral, sedel je na klopi.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 31. januarja. Inter je prezimil na 8. mestu.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 31. januarja. Inter je prezimil na 8. mestu.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Brescia : Cagliari 2:2 (nedelja)

Ni igral. Sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Lecce : Inter 1:1 (nedelja)

Branil je vso tekmo.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Genoa : Roma 1:3 (nedelja) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Livorno : Virtus Entella 4:4 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 45. minuti prejel rumeni karton.

Žan Celar (Cittadella)

Italija, 2. liga

Spezia : Cittadella 1:1 (nedelja)

Igral je v drugem polčasu.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Chievo : Perugia  2:0 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 34. minuti prejel rumeni karton.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Frosinone : Pordenone, 2:2 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Chievo : Perugia  2:0 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Juve Stabia : Empoli 1:0 (sobota) Odigral je 65 minut.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Benevento : Pisa 1:1 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Padova : Modena 0:1

Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Catania : Potenza 1:1

Igral je do 65. minute in prejel rumen karton.

Vanja Drkušić (Rende) Italija, 3. liga (C)

Ternana : Rende 3:0

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Vicenza : Carpi 1:0

Igral je od prve minute in v 81. minuti prejel rdeč karton. To je njegova prva izključitev, odkar se dokazuje v Italiji.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Bisceglie : Reggina 1:2

Igral je do 92. minute in prejel rumen karton.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Konec sezone.

Žalgiris je v Litvi osvojil drugo mesto.

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Konec sezone. Panevežys je državno prvenstvo v Litvi končal kot peti.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 25. januarja. Kaposvari je prezimil na zadnjem mestu.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Konec sezone.

Šerif je s kar 17 točkami naskoka osvojil naslov prvaka. Še petega v nizu in 18. v zgodovini kluba.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Union Berlin 3:1 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga Prvenstvo se nadaljuje 29. januarja.  

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Prvenstvo se nadaljuje 26. januarja.

 

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Prvenstvo se nadaljuje 24. januarja.

 

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : Vitesse 1:3 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga MVV Maastricht NEC Nijmegen 0:0 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Bohar je z desetimi zadetki četrti najboljši strelec poljskega prvenstva. Zaglebie je prezimil na 10. mestu.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 8. februarja. Gornik je prezimil na 12. mestu.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 8. februarja.

Korona je prezimila na 14. mestu.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Zaglebie je prezimil na 10. mestu.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Rakow je prezimil na 11. mestu.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Lodz je prezimil na zadnjem (16.) mestu.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja.

Zaglebie je prezimil na 10. mestu.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 29. februarja.

Chojniczanka Chojnice je prezimila na zadnjem (18.) mestu.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Porto B : Benfica B 2:1 (sobota)  Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 1. februarja. Voluntari je prezimil na zadnjem (14.) mestu. 
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 1. februarja. Voluntari je prezimil na zadnjem (14.) mestu. 

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca. Ufa je prezimila na sedmem mestu.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja. Orenburg je prezimil na 14. mestu.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je osvojil naslov jesenskega prvaka z visoko prednostjo pred zasledovalci.
Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je jesenski prvak.
Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je jesenski prvak.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Sered je prezimil na desetem mestu.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotski pokal FA, 1/16 finala

Kilmarnock : Queen's Park 6:0 (sobota)

Branil je vso tekmo. To je bil njegov prvi nastop, odkar se je preselil na Škotsko. V škotskem prvenstvu je 17-krat sedel na klopi, v škotskem pokalu pa je dočakal priložnost proti tretjeligašu, s katerim Kilmarnock ni imel večjih težav. Koprivec, ki ga je v prejšnji sezoni ovirala poškodba stopala, je branil prvič na uradnem srečanju tekmovalnega značaja po 18. aprilu 2018, ko je zadnjič nastopil za ciprski Pafos.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 26. januarja. Thun je prezimil na zadnjem (10.) mestu.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 25. januarja.

Zürich je prezimil na 4. mestu. Kramer je s šestimi zadetki 11. najboljši strelec švicarskega prvenstva.

Denis Popović (Zürich)

Švica, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 25. januarja.

Zürich je prezimil na 4. mestu.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Prvenstvo se nadaljuje 24. januarja 2020. Schaffhausen je prezimil na predzadnjem (9.) mestu.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Ankaragucu : Konyaspor 0:1 (petek) Odigral je vso tekmo.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Bursaspor : Fatih Karagümrük 2:1 (nedelja) Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Adanaspor : Akhisarspor 0:0 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Miha Goropevšek (Volyn Lutsk)

Ukrajina, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 20. marca.

Volyn je jesenski drugoligaški podprvak v Ukrajini.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. New England je izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Portland je izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Zadetek Josipa Iličića:

Zadetka Tima Matavža (pri 0:31 in 1:01):

Izjemna obramba Jana Oblaka (pri 0:04):

Ne spreglejte