Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 11. 2019,
11.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

futsal

Petek, 8. 11. 2019, 11.04

4 leta, 5 mesecev

Futsal

Slovenski futsalisti po SP na Češko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
futsal Slovenija Francija Koper | Foto Matic Ritonja/Sportida

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Slovenska moška futsal reprezentanca je s četrtekom v Nyonu na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefe), dobila tekmece elitnega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnjo jesen v Litvi, tekmovanje bodo gostila mesta Kaunas, Vilna in Klaipeda. Slovenija bo igrala v skupini D s Kazahstanom, Romunijo in Češko.

V elitni del kvalifikacij se je uvrstilo 16 ekip. Poleg Slovenije so kot zmagovalci napredovali še Španija, Azerbajdžan, Italija, Kazahstan, Srbija, Rusija in Portugalska, ob njih pa še Finska, Ukrajina, Slovaška, Belorusija, Romunija, Francija, Hrvaška in Češka.

Elitni del kvalifikacij za SP 2020 bo potekal med 27. januarjem in 5. februarjem.

V skupini A so Portugalska, Italija, Belorusija in Finska, v skupini B Španija, Srbija, Ukrajina in Francija, v skupini C Rusija, Azerbajdžan, Slovaška in Hrvaška in v skupini D Kazahstan, Slovenija, Romunija in Češka. Gostitelji skupin elitnega dela so na osnovi žreba postali Portugalska, Srbija, Hrvaška in Češka.

Prvaki štirih skupin si bodo zagotovili mesto na svetovnem prvenstvu, štiri drugouvrščene ekipe pa se bodo v po dveh medsebojnih tekmah (med 9. in 12. aprilom) pomerile za še dve prosti mesti. Iz Evrope na SP 2020 potuje šest ekip, tam pa je gostitelj - Litva.

Belorusija, Finska, Francija, Romunija, Slovaška in Slovenija lovijo sploh prvi nastop na svetovnem prvenstvu, Španci pa tretji naslov svetovnih prvakov, do zdaj so bili najboljši v letih 2000 in 2004.

"Še boljše bi bilo, če bi igrali doma. Zahtevnost skupine je nekje na sredini. Bistvena pa bo forma naših reprezentantov v mesecu januarju," je po žrebu dejal selektor Slovenije Andrej Dobovičnik.

"Dobili smo zanimivo skupino, realno lahko vsak premaga vsakogar. Mislim, da smo z žrebom lahko zadovoljni. V tej fazi tekmovanja ni več lahkih ekip. Zato bo vsako srečanje borba do zadnje kaplje znoja. Samo želimo si, da bomo vsi zdravi in optimalno pripravljeni, potem je vse mogoče," je ocenil kapetan Igor Osredkar.

futsal žoga
Sportal Slovenke izgubile tudi drugo tekmo proti Špankam
Ne spreglejte