Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 11. 2019,
20.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

Natisni članek

NK Domžale Darko Birjukov Porto mladinska liga prvakov Uefa Youth League

Sreda, 6. 11. 2019, 20.04

4 leta, 5 mesecev

Mladinska liga prvakov

Slovenski dragulji šokirali evropske prvake, v Domžalah bo noro!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

1

NK Domžale Športni park | Domžalski Športni park bo 27. novembra pokal po šivih. | Foto Vid Ponikvar

Domžalski Športni park bo 27. novembra pokal po šivih.

Foto: Vid Ponikvar

V elitni nogometni ligi prvakov, kjer nastopajo člani, zastopa čast Slovenije pet legionarjev, v mladinski ligi prvakov, ki je razdeljena na dve tekmovanji, pa nastopajo Domžalčani. Gre jim imenitno. Najprej so izločili romunske prvake in se vpisali v zgodovino, na prvi tekmi 2. kroga pa se niso ustrašili aktualnih evropskih prvakov in na Portugalskem remizirali s Portom (2:2). Na povratnem srečanju v Domžalah je treba 27. novembra spet pričakovati razprodan Športni park, četi Darka Birjukova pa za veliko senzacijo zadošča že začetnih 0:0!

NK Domžale NK Maribor
Sportal Najlepši dan NK Domžale v tej sezoni in zgodovinski uspeh za Slovenijo #video

V deželi aktualnih evropskih prvakov in zmagovalcev lige narodov, tako ponosni na Cristiana Ronalda, so mladi upi NK Domžale v sredo dokazali, kako se lahko imenitne rezultate v mednarodnih tekmovanjih dosega tudi z delom v slovenskem nogometnem okolju. Na prvi tekmi 2. kroga mladinske lige prvakov (Uefa Youth League) so ostali neporaženi pri Portu, aktualnem evropskem mladinskem prvaku!

Svetlin za 1:0, Pišek za 2:2

Tamar Svetlin je izkoristil strel z bele točke. | Foto: Vid Ponikvar Tamar Svetlin je izkoristil strel z bele točke. Foto: Vid Ponikvar Razburljiv dvoboj, ki je v zadnji tretjini ponudil kar štiri zadetke, se je končal z 2:2! Domžalske upe je najprej v vodstvo popeljal Tamar Svetlin, tudi kapetan slovenske izbrane vrste do 19 let, ki se že lahko pohvali z zadetkom tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Zadel je z bele točke, a je sledil preobrat.

Portugalski prvaki so preobrnili na 2:1. Ko je v četrti minuti sodnikovega podaljška Esteves povedel nekdanji klub Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina v vodstvo, je zadišalo po pričakovani zmagi favorita, znanega po odličnem delu z mladimi nogometaši. Gostje iz Slovenije pa se niso predali. V osmi minuti sodnikovega podaljška je Jošt Pišek mojstrsko izvedel prosti strel in poskrbel, da se Domžalčani vračajo domov neporaženi.

Remi z 2:2 jim omogoča napredovanje v naslednji krog že v primeru začetnega remija 0:0, na roko bi jim šel tudi neodločen rezultat 1:1. Kakorkoli že, čez tri tedne bo v mestu ob Kamniški Bistrici zanimivo kot že dolgo ne. Pričakovati je treba znova polne tribune Športnega parka, ki bodo Domžalam pomagale do novega mejnika v Evropi.

Jan Oblak Bayer - Atletico
Sportal Iličić do prve točke, poraz Oblaka, Stojanovićevi zapravili veliko priložnost

Šeško spet zatresel mrežo Napolija

Benjamin Šeško ima komaj 16 let. | Foto: Guliverimage/Getty Images Benjamin Šeško ima komaj 16 let. Foto: Guliverimage/Getty Images Mladinska liga prvakov poteka v dveh ločenih tekmovanjih. Vzporedno s člani, 32 klubi, ki nastopajo v elitni članski ligi prvakov, se po istem kopitu merijo tudi njihovi podmladki. Tako na primer za mladince Red Bull Salzburg nastopa tudi nadarjeni slovenski napadalec Benjamin Šeško. Privoščil si je Neapeljčane. V Avstriji je njihovo mrežo zatresel dvakrat (končni rezultat 5:2) in prispeval še dve podaji, na povratnem srečanju v mestu pod Vezuvom pa se je znova vpisal med strelce, mladi rdeči biki pa so zmagali s 5:1 in skočili na vrh lestvice!

Prvaki držav, katerih članske ekipe ne nastopajo v ligi prvakov, med njimi sta tudi Domžale in Porto, nastopajo v ločenem tekmovanju, kjer se igra na izločanje. Domžalčani so v prvem krogu izločili Viitorul (0:0 in 2:0), zdaj pa so si priigrali izjemno izhodišče pred povratno tekmo, ki bo v Domžalah 27. novembra.

Ne spreglejte