Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2023,
18.40

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Wolfsburg liga prvakinj slovenska ženska nogometna reprezentanca Sara Agrež

Petek, 2. 6. 2023, 18.40

10 mesecev, 3 tedne

Nogometna liga prvakinj, finale

Slovenka v dresu Wolfsburga pred zgodovinskim trenutkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Sara Agrež | Sara Agrež bo kot prva Slovenka igrala v finalu lige prvakinj. | Foto Guliverimage

Sara Agrež bo kot prva Slovenka igrala v finalu lige prvakinj.

Foto: Guliverimage

V soboto ob 16. uri bo v nizozemskem Eindhovnu na razprodanem stadionu kluba PSV na sporedu finale nogometne lige prvakinj. Za naslov evropskih klubskih prvakinj se bodo pomerile nogometašice španske Barcelone in nemškega Wolfsburga, katerega dres nosi tudi slovenska reprezentantka Sara Agrež. Ta bo kot prva Slovenka igrala v finalu lige prvakinj.

"Občutki so dobri, v ekipi vlada mirnost. Se pa čuti osredotočenost. Treningi so kratki, učinkoviti, poudarek na taktiki. Menim, da smo dobro analizirale Barcelono in da smo dobro pripravljene na tekmo sezone. Želim si zmage, želim si glasnih navijačev, želim si timskega duha, s katerim želimo pokazati, da si to zmago zaslužimo," je pred finalom dejala 22-letna reprezentančna branilka, ki je lani okrepila Wolfsburg.

Nemški predstavnik bo lovil tretji naslov v tem tekmovanju, do zdaj je slavil v letih 2013 in 2014, šestič pa igra v finalu. Barcelona se bo borila za drugi naslov, v finale pa se je uvrstila četrtič oziroma tretjič zapored. Edini naslov so Katalonke osvojile pred dvema letoma. Rekorderke so nogometašice Lyona, ki so slavile osemkrat.

V letošnji sezoni lige prvakinj in kvalifikacijah je igralo 71 klubov iz 49 držav. Barcelona je na poti do finala v četrtfinalu izločila italijansko Romo, v polfinalu pa angleški Chelsea. Tudi Wolfsburg je bil v polfinalu boljši od angleškega predstavnika Arsenala, pred tem pa je opravil s PSG.

"Veselim se finala," sporoča Slovenka. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Veselim se finala," sporoča Slovenka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nizozemska bo prvič gostila finale lige prvakinj, stadion v Eindhovnu, ki sprejme okoli 35.000 ljudi, pa je do zadnjega kotička razprodan.

"Veselim se finala. Pred tremi leti sem si ga ogledala, bilo je v Budimpešti. Že takrat sem dobila kar kurjo kožo, navdušili so me organizacija, ognjemet, nivo igre. Zato se zdaj finala res veselim," je še dodala Agrež. Ta bo tekmo sicer začela na klopi.

Sojenje finala bo pripadel Valižanki Cheryl Foster, za katero je tudi uspešna kariera nogometašice, soboto pa bo sodila svoj prvi finale lige prvakinj. V lanski sezoni je delila pravico na povratni polfinalni tekmi letošnjih finalistk.

V letošnjem skupinskem delu lige prvakinj so sicer zaigrale še tri naše reprezentantke. Mateja Zver pri St. Pöltenu ter Nina Kajzba in Zara Kramžar pri Romi. V kvalifikacijah so igrale tudi nogometašice Pomurja.

Ne spreglejte