Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
9. 10. 2015,
23.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Josip Iličić Kevin Kampl Srečko Katanec Valter Birsa Branko Ilić

Petek, 9. 10. 2015, 23.01

8 let

Slovenija klecnila, a vseeno še petič stopila na prag raja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah z 1:1 remizirala Litvo in si že zagotovila nastop v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016.

Ob dobrem obisku na največjem slovenskem štadionu, a zelo skromnem navijanju, na tekmah reprezentance še kako pogrešamo prisotnost organiziranih navijaških skupin Olimpije in Maribora, je Slovenija le remizirala proti Litvi in spet razočarala. Še bolj kot z rezultatom pričakovanj ni upravičila z igro.

Ob zelo nerazpoloženemu Josipu Iličiću, ki je igral takoj za napadalcem Robertom Berićem, zvezdnik Fiorentine je imel nerazumljivo veliko netočnih podaj in je slabo sodeloval v igri, in prav tako ne najboljšem Dejanu Lazareviću, ki je šele drugič na kvalifikacijskih tekmah dočakal priložnost v prvi postavi, a razočaral, je Slovenija delovala zelo uspavano.

Pričakovanja je upravičil le Valter Birsa

Resda je bila od skromnih Litovcev boljša, imela tudi več priložnosti, a to ni bila podoba ekipe, kakršne si je želel selektor, predvsem pa domača javnost. Igra je bila nepovezana, Slovenci so se morali zanašati na prodore Valterja Birse, ki igra v izjemni formi, od preostalih je v napadu še največ z izleti naprej naredil kar branilec Branko Ilić, ob koncu tekme sicer tragični slovenski junak, ki je odpiral prostor za slovenski napad.

Brez Milivoja Novakovića je drugače

V njem smo še kako pogrešali Milivoja Novakovića, ki ni dobil bitke s poškodbo in tokrat ni nastopil, kar se je predvsem pri gradnji napadov še kako poznalo, seveda je manjkal tudi kaznovani Kevin Kampl. Nogometaš Bayerja Leverkusna je prav na dan tekme praznoval 25. rojstni dan in pred prvim sodnikovim žvižgom tudi prišel pozdravit tribune štadiona v Stožicah.

Ob slabi igri se je vseeno zdelo, da bo Slovenija prišla do zmage, ki bi ji poleg dodatnih kvalifikacij prinesla še upanje na morebitno drugo mesto v skupini E in neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo 2016 v Franciji – to bi se zgodilo, če bi v zadnjem krogu premagala San Marino, Švica pa bi izgubila v Estoniji –, a nepazljivost in nezbranost sta ji odnesli tudi to. Glede na prikazano si Katančevi fantje še tri dni negotovosti in upanje na velik met niso niti zaslužili.

Morda jih je zmedel izpad elektrike

Delovali so res slabo. Kdo ve, morda jih je malce zmedel tudi delni izpad elektrike, ki je nogometaše obeh ekip zmotil na sredini drugega polčasa in za slabih deset minut prekinil tekmo. Delni izpad smo videli tudi v formi slovenskih nogometašev, bi lahko zapisali, in selektor Katanec je lahko zadovoljen, da navijači reprezentantom niso žvižgali. Spomnimo, nad tem je hudoval po zadnji domači tekmi proti Estoniji.

Ne spreglejte