Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2013,
9.31

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 13. 8. 2013, 9.31

8 let, 2 meseca

Slovenija izgubila na Finskem, Švica šokirala Brazilce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenija je izgubila prijateljsko tekmo na Finskem. Varovanci Srečka Katanca so klonili z 0:2. Na delu je bila tudi tekmica Slovenije v kvalifikacijah Švica in premagala Brazilce.

Zelo oslabljena slovenska nogometna reprezentanca (manjkali so Kevin Kampl, Boštjan Cesar, Milivoje Novaković …) je gostovala v Turkuju in prekinila pozitiven niz dveh zaporednih zmag. Tekma je bila prijateljska, zato izid ni preveč pomemben, a vseeno bi bilo pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 – septembra bo Slovenija doma igrala proti Albaniji in gostovala na Cipru - , dobrodošlo, če bi ekipa Srečka Katanca na Finskem prišla do pozitivnega izida. Finska je zasluženo zmagala, čeprav bi se lahko tekma končala tudi drugače. Pri izidu 0:0 je namreč vratnico stresel Tim Matavž, tik pred drugim golom domačinov je okvir vrat veselje preprečil tudi Romanu Bezjaku. Nogometaš bolgarskega Ludogoreca je bil sicer eden izmed treh nogometašev, ki so tokrat debitirali v izbrani vrsti. Ob njem sta prve reprezentančne minute dočakala še nogometaša Maribora, Martin Milec in Željko Filipović.

Ibrahimović štirikrat v mrežo tekmeca Slovenije

Od slovenskih tekmic v kvalifikacijah za SP 2014 so danes dejavne štiri reprezentance. Norveška je gostovala pri Švedski in izgubili z 2:4, večer v Solni pa je zagotovo zaznamoval zvezdnik pariškega PSG Zlatan Ibrahimović, ki je zabil prav vse štiri gole za Švede. Zelo odmevna zmaga je uspela Švici, ki je trenutno na vrhu kvalifikacijske skupine, v kateri je Slovenija. V Baslu je premagala Brazilijo z 1:0. Tekmo je z avtogolom odločil kar Brazilec Dani Alves. Albanija je bila z 2:0 boljša od Armenije. Islandija igra proti Ferskim otokom.

Za nami je še nekaj zanimivih tekem. ZDA so s 4:3 premagale BiH, junak je bil s tremi goli napadalec Sunderlanda Jozy Altidore. Argentina je igrala proti Italiji in jo premagala z 2:1. Portugalska je z 1:1 remizirala proti Nizozemski. Belgijci so brez zadetkov remizirali proti Francozom, medtem ko je Anglija v otoškem derbiju s 3:2 odpravila Škotsko. Naj omenimo, da je bila na delu tudi Makedonija, ki je z 2:0 premagala Bolgare, strelec enega izmed dveh golov pa je bil tudi vezist Maribora Agim Ibraimi. Hrvaška je predvsem po zaslugi dveh golov Eduarda premagala Liechtenstein, a komajda. S 3:2. Srbija je tik pred koncem tekme prejela gol za poraz proti Kolumbiji z 0:1.

Ne spreglejte