Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 2. 2019,
14.58

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

Miha Mevlja Empoli serie A Zenit St. Peterburg

Sreda, 20. 2. 2019, 14.58

5 let, 1 mesec

Miha Mevlja se vrača v Rusijo

Slovenec velik osmoljenec zimskega prestopnega roka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Miha Mevlja | Miha Mevlja ne bo zaigral v serie A. | Foto Getty Images

Miha Mevlja ne bo zaigral v serie A.

Foto: Getty Images

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odločila, da slovenski nogometni reprezentant Miha Mevlja v tej sezoni ne bo igral v dresu Empolija. Čeprav je zadnji dan zimskega prestopnega roka sklenil dogovor z italijanskim prvoligašem in se že pripravljal, da bo v serie A nastopil kot posojeni branilec Zenita iz Sankt Peterburga, so zahtevani dokumenti zaradi tehničnih težav prišli na cilj dve minuti po izteku roka.

Obrambni steber slovenske reprezentance Miha Mevlja, ki je v jesenskem delu pri Zenitu izgubil mesto v začetni enajsterici, je želel pozimi zamenjati klubsko okolje. Vse je bilo že dogovorjeno z Empolijem. 28-letni Primorec se je nameraval preseliti v Italijo, kjer bi branil barve prvoligaša iz Toskane, pri katerem se je v zadnjih sezonah dokazoval njegov soimenjak in rojak Miha Zajc.

Vodilni ruski prvoligaš se je dogovoril z italijanskim klubom, Mevlja pa je bil že prepričan, da bo spomladi lovil tekmovalno formo v serie A. A sledil je zaplet, ki je izkušenemu branilcu prekrižal načrte. Faks s potrebnimi dokumenti je na zahtevani naslov prispel dve minuti po izteku zimskega prestopnega roka v Italiji.

Primorec v Sankt Peterburgu v tej sezoni ni bil deležen večje minutaže. | Foto: Reuters Primorec v Sankt Peterburgu v tej sezoni ni bil deležen večje minutaže. Foto: Reuters

Mevlja ni skrival razočaranja, nezadovoljen je bil tudi Empoli. Vložena je bila pritožba, ki pa po poročanju Tuttomercato.web ni naletela na plodna tla. Tri tedne po spornem dogodku je Fifa odločila, da Slovenec ne more nadaljevati kariere v Empoliju. Čeprav je že treniral z italijanskim prvoligašem, se je vrnil v Rusijo, kjer mu trener Zenita Sergej Semak ni namenil veliko priložnosti. Klub ga za evropske nastope ni prijavil. Omenja se možnost, da bo posojen kateremu izmed ruskih klubov. Zimski prestopni rok se v Rusiji, kjer mrgoli slovenskih legionarjev, konča 22. februarja.

 

Ne spreglejte