Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
15. 3. 2015,
17.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Pečnik Tadej Trdina Robert Berić Haris Vučkić Nik Omladič

Nedelja, 15. 3. 2015, 17.56

8 let

Slovenci zadevali čez mejo in 10 tisoč kilometrov stran

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ta konec tedna se je med strelce vpisalo kar nekaj slovenskih nogometašev na delu v tujini. Zadevali so v Avstriji, Nemčiji, na Japonskem ...

Najprej skok čez mejo. Po treh porazih zapored je Wolfsberger v prvi avstrijski ligi le prišel do zmage. Doma je bil z 2:0 boljši od Wiener Neustadta. Tudi po zaslugi Tadeja Trdine.

Slovenec, ki je moral pred dvema krogoma z igrišča z zlomljenim nosom po vsega enajstih minutah igre in v prejšnjem krogu ni igral, je tokrat nastopil z zaščitno masko in se izkazal. Tik pred odhodom na polčas, v 43. minuti, je Wolfsberger popeljal v vodstvo z 1:0.

Korošec, zanj je bil to šesti prvenstveni gol, je igral 85 minut.

S prvencem je prinesel prvo zmago

Nadaljujemo v Nemčiji, v tamkajšnji drugi ligi, v kateri je do prvega gola prišel Nik Omladič. Nekdanji vezist Olimpije, ki se je v tujino prvič preselil pozimi, je Eintrachrtu Braunschweigu priskrbel prvo letošnjo zmago, pred tem je s soigralci v prvenstvu štirikrat izgubil in enkrat remiziral, ko je v gosteh pri Sandhausnu v 77. minuti zadel s prostega strela 18 metrov od domačih vrat.

25-letni vezist je igral vso tekmo in se v statistiko vpisal tudi z rumenim kartonom. Eintracht je po treh točkah, ki jih je osvojil tokrat, skočil na peto mesto na prvenstveni lestvici.

Pred 35 tisoč navijači je zadel še drugič v enem tednu

Še nekoliko severneje, na Škotskem, je še drugič v tem tednu zadel Haris Vučkić, a Glasgow Rangersu spet ni uspelo zmagati v prvi škotski ligi.

Vezist, ki je na Škotsko posojen s strani Newcastle Uniteda, je na domači tekmi proti Livingstonu, ogledalo si jo je več kot 35 tisoč navijačev, zadel po devetih minutah igre in Rangers popeljal v vodstvo z 1:0, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. Gostje so tik pred koncem polčasa prišli do izenačenja na 1:1, kar je bil tudi končni izid tekme.

Ljubljančan je igral 72 minut, Rangers, ki je medtem menjal tudi trenerja, Kennyja McDowalla je nasledil Stuart McCall, je v prvenstvu remiziral še četrtič zapored.

Na drugi tekmi je dočakal prvega na Japonskem

Za konec še vesela novica, ki prihaja 10 tisoč kilometrov od Slovenije. V Chibi je JEF United v drugi japonski ligi v drugem krogu prišel še do druge zmage, doma je bil z 2:0 boljši od Mita Hollyhocka, med najboljšimi na igrišču pa je bil Nejc Pečnik.

Slovenski reprezentant je po natanko pol ure igre prišel do prvenca na Japonskem, kamor se je preselil pred kratkim. Zadel je po strelu z glavo. V drugem polčasu bi na podoben način kmalu zadel še drugič, a je za las zgrešil.

Ne spreglejte