Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
10. 2. 2014,
18.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Zavrč Matija Škarabot NK Krka NK Triglav

Ponedeljek, 10. 2. 2014, 18.29

8 let

Škarabot pri Olimpiji, Zavrč nepričakovano pokleknil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani lovijo formo v Turčiji in se skoraj vsakodnevno merijo s tujimi tekmeci. Z njimi so imeli v zadnjih dneh opravka tudi Zavrč, Olimpija in Triglav. Matija Škarabot oblekel zeleno-beli dres.

Finale mednarodnega turnirja Istria Winter Cup je presenetljivo postregel z zmago hrvaškega tretjeligaškega kluba Novigrad, ki je bil boljši od Zavrča. Trener istrskega kluba je Damir Milinović, nekdanji hrvaški reprezentant in dolgoletni legionar v nemški bundesligi. Haložani so se predstavili v mešani zasedbi, manjkali so poškodovani Sandi Čeh, Doris Kelenc in Marko Roškar.

Prvi polčas so izgubili z 0:1, ko je v 57. minuti dobil rdeči karton še Dejan Kurbus (kot zadnji branilec je nepravilno ustavil tekmeca), so se možnosti Zavrča o preobratu še zmanjšale. Od prve minute so nastopili Bešenić (izbran je bil za najboljšega vratarja turnirja), Lešnik, Murko, Kurbus, Dugolin, Brlečić, A. Čeh, Vaš, Matjašič, Fuček in Kresinger, v nadaljevanju so zaigrali še Kovačić, Težak, Golubar, Kokol, Šafarić, Božak in Smrekar.

Zavrč se bo v torek vrnil v domovino, v soboto pa ga čaka gostovanje na Madžarskem.

Ljubljanski klub je med pripravami v Umagu odigral še pripravljalno srečanje z Borcem iz Banja Luke. Dvoboj se je končal brez zmagovalca (1:1), zadetek za Olimpijo pa je dosegel Črnogorec Marko Vukčević. V dresu Olimpije je v ponedeljek zaigral tudi 25-letni levi bočni branilec Matija Škarabot, ki bi lahko v kratkem sklenil sodelovanje z zmaji. Primorec je v jesenskem delu branil barve Kekove Rijeke, nato pa mu je potekla pogodba s hrvaškim klubom. Ima proste papirje, športni direktor Sašo Udović pa bi nekdanjega slovenskega reprezentanta zelo rad videl v Stožicah.

Trener Milorad Kosanović je dvoboj s prvoligaškim klubom iz BiH začel v postavi Šeliga, Fink, Škarabot, Mitrović, Zarifović, Kostić, Eteme, Brašen, Vukčević, Omladič in Šporar, v nadaljevanju pa so zaigrali še Džafić, Jović, Zalaznik, Bajrić, Trifković, Kapun, Vicente, Valenčič, Čeh in Djermanović. Miroljub Kostić, tujec na preizkušnji, ki igra na mestu zadnjega zveznega igralca, je ponovno pustil dober vtis, tako da bi lahko Olimpija do nadaljevanje prvenstva poleg Škarabota podpisala pogodbo tudi s 24-letnim Srbom.

Novomeščani so v enem dnevu v Ivančni Gorici odigrali dve polovični prijateljski tekmi. Najprej so se znesli nad zadnjeuvrščenim drugoligašem iz Črnomlja. V mreži Bele krajine je odjeknila petarda, tri zadetke je prispeval najboljši strelec novomeškega kluba v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije, Hrvat Josip Marošević.

Proti Beli krajini se je trener Adnan Zildžović odločil za postavo Vidergar, Mojstrovič, Žugelj, Dežmar, Vučkič, Balkovec, Kramar, Pavič, Kočevar, Marošević in Košnik, na drugi tekmi, ki je tudi trajala le 45 minut, pa je dolenjski prvoligaš remiziral z gostitelji, člani tretje lige.

V sredo bo na igrišču z umetno travo na Portovalu gostoval hrvaški tretjeligaš Bistra, ki jo vodi slovenski strokovnjak Iztok Kapušin. Pred leti je treniral tudi Novomeščane.

Kranjčani so v nedeljo v Piranu remizirali s Slobodo iz Tuzle, ki jo trenira hrvaški trener Miroslav Ćiro Blažević. Bilo je 2:2, zadetka za orle sta prispevala Ernest Grvala in Matej Peternel. Drugoligaš iz BiH je dvakrat vodil, Triglavani pa dvakrat izenačili. "Moram pohvaliti vse nogometaše, ki so nastopili, predvsem mlade z Grvalo in Udovičem na čelu, ki so se zares izkazali. Nisem zadovoljen s končnim izidom, ker smo Slobodo nadigrali, a so jo vseeno odnesli z remijem," z rezultatom ni bil zadovoljen trener kranjskega kluba Siniša Brkić.

Od prve minute so zaigrali Pelko, Šturm, Džukić, Klemenčič, Šiljeg, Marinković, Kongnyuy, Mlakar, Bukara, Redžić in M. Poplatnik. Odprava Triglava je iz Pirana odpotovala v Medulin, kjer bo trenirala vse do petka. V ponedeljek se bo pomerila s Čelikom iz Zenice (BiH), v četrtek z Interjem iz Zaprešića (Hrvaška), na poti nazaj pa se bodo Kranjčani ustavili v Novi Gorici in se v soboto pomerili z vrtnicami.

Ne spreglejte