Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2017,
20.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Chelsea

Nedelja, 23. 7. 2017, 20.09

6 let, 6 mesecev

Škandal mladega Brazilca. Chelsea se opravičuje Kitajcem.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Kenedy | Foto Reuters

Foto: Reuters

Londonski Chelsea je v soboto na azijski turneji premagal angleškega mestnega tekmeca Arsenal s 3:0, a bil v Pekingu deležen žvižgov in hladnega sprejema. Za to je z nespametnimi objavami na družabnih omrežjih poskrbel njegov mladi brazilski nogometaš Kenedy. Angleški prvaki so se Kitajcem že opravičili.

21-letni Kenedy, ki je član Chelseaja od leta 2015, ko je v London za osem milijonov evrov prišel iz brazilskega Fluminenseja, in je do zdaj v njegovem dresu zbral 22 nastopov (v prejšnji sezoni je bil posojen v Watford), je pred tekmo na enem izmed družabnih omrežij nepremišljeno objavil nekaj posnetkov z do Kitajcev zelo žaljivo vsebino.

Branilec, ki ima na Instagramu skoraj 600 tisoč sledilcev, je najprej objavil fotografijo iz Pekinga in ob njej pripis "Prekleta Kitajska!", potem pa še fotografijo spečega kitajskega varnostnika in ob njej zapisal: "Zbudi se, kitajski varnostnik," ob njo pa prilepil še kup ne najbolj spoštljivih emotikonov.

Kenedyja, ki je na tekmi proti Arsenalu igral 21 minut, so gledalci na štadionu glasno izžvižgali, nogometaš pa je sporne objave sicer takoj izbrisal in se zanje tudi opravičil, a škodo Chelseaju je prav gotovo že naredil, zato je vprašanje, kaj se bo z njim zgodilo v prihodnosti.

Opravičilo Chelseaja, opozorilo in kazen za nogometaša 

Pri Chelseaju so se Kitajcem opravičili v obširnem sporočilu za javnost.

Mladi Brazilec je užalil številne Kitajce, ki stiskajo pesti za Chelsea. | Foto: Reuters Mladi Brazilec je užalil številne Kitajce, ki stiskajo pesti za Chelsea. Foto: Reuters

"Na Kitajskem smo bili deležni toplega sprejema, zato smo z žalostjo ugotovili, kaj je storil eden izmed naših mladih nogometašev, ki je prek družabnih omrežij užalil Kitajsko in Kitajce. Čeprav je žaljivo vsebino hitro odstranil, je škoda narejena. Pri Chelseaju se iskreno opravičujemo za napako, ki jo je naredil naš nogometaš, in upamo, da se bo iz nje kaj naučil. Opozorili smo ga in ga tudi kaznovali. Kitajsko in Kitajce pri Chelseaju zelo spoštujemo, za gostoljubje pa se zahvaljujemo in ga cenimo. Naši odnosi so sijajni in upamo, da bodo takšni tudi ostali," so med drugim zapisali pri Chelseaju, a o kazni, ki naj bi doletela nogometaša, ta je z Londončani pogodbeno vezan do leta 2020, niso govorili.

Jasno je le to, da si Kenedy, ki se bori za mesto v ekipi angleških prvakov, usluge pri trenerju Antoniu Conteju prav gotovo ni naredil.

Ne spreglejte