Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
6. 10. 2013,
8.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Siniša Brkić Ante Šimundža

Nedelja, 6. 10. 2013, 8.54

7 let, 12 mesecev

Šimundža in Brkić kot šok terapija, Razdrh si rešuje glavo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Siniša Brkić se je vrnil na klop kranjskega Triglava, Ante Šimundža je podobno storil v Mariboru, a bo tokrat prvake prvič v prvenstvu vodil v samostojni vlogi. Oba si želita zmage.

Po res katastrofalnem začetku sezone je pričakovano prišlo do spremembe na trenerski klopi Triglava. Dušana Kosića je nasledil tisti, ki je klub vodil pred njim, Siniša Brkić. Mladi trener, ki se je dokazal prav v Kranju, ekipo dobro pozna, spremljal jo je tudi v zadnjem času, kot je zagotavljal. In sporoča, da je Triglav vsekakor sposoben več od tega, kar kaže v zadnjem času. To pa je zelo malo. Le enkrat v 12 prvenstvenih krogih je zmagal in ima mizerne štiri točke. Da je trenutno močno oddaljen od mest, ki zagotavljajo obstanek, je jasno. Da tako ne bi bilo več, bo potrebno začeti zmagovati. Najbolje za Kranjčane bi seveda bi bilo, če bi do treh točk prišli kar danes, ko pred domačimi navijači gostijo vselej neugodni Rudar. Velenjčani so trenutno kar 17 točk oddaljeni od Kranjčanov in bi lahko ob zanje ugodnem razpletu na tekmi med Mariborom in Olimpijo skočili kar na vrh prvenstvene razpredelnice. Če bi v gosteh pri Triglavu zmagali, seveda. Triglav ne bo mogel računati na izkušenega Jalna Pokorna, ki je kaznovan, pri Rudarju ne bo poškodovanih Rusmina Dedića, Almedina Muhamerovića in Aleša Jeseničnika.

Tudi Ante Šimundža se je vrnil na klop Maribora, a na njej predhodno ni bil glavni, pač pa pomočnik Darku Milaniču, s katerim sta v Ljudskem vrtu sodelovala kar tri leta. Zdaj se je vrnil v nekoliko bolj pomembni vlogi in na klopi najboljšega slovenskega kluba nasledil Anteja Čačića. Medtem je z Mariborom odigral že evropsko tekmo in v Wiganu prepričljivo izgubil, a prav veliko časa za pripravo ekipe ni imel, tako da bi, vsaj za zdaj, težko govorili o njegovem delu. Tudi na derbiju njegova roka bržčas še ne bo vidna, saj je imel časa za pripravo le kakšen dan več, a navijači kljub temu želijo le eno – sladko zmago nad velikim rivalom in seveda prekinitev črnega niza brez zmage, ki traja že skorajda mesec dni. Občutno preveč. Pri Mariboru kaznovanih in poškodovanih ni, trener bo imel na voljo vse nogometaše. No, razen suspendiranega Nejca Potokarja ne bo, kar pa zagotovo ni velik primanjkljaj. Kaj medtem lahko pričakujemo od Olimpije? Tudi ta ima v zadnjem času nemalo težav in zdi se, da Andrej Razdrh ni daleč od tega, da podobno kot Čačić postane bivši. A v vodstvu ljubljanskega kluba se za zdaj še niso odločili za trenersko spremembo, kar je nekaj, česar v slovenskem nogometu nismo ravno vajeni, a je prav gotovo pozitivno. Vprašanje pa seveda je, kaj bi se zgodilo v primeru, da Olimpija izgubi tudi v Ljudskem vrtu. Lahko bi zapisali, da si bo Razdrh v Mariboru celo reševal glavno. Olimpija je trenutno šele na sedmem mestu prvenstvene razpredelnice, čeprav so iz ljubljanskega tabora pred začetkom sezone drzno napovedovali naskok na vrh. Po nizu porazov so Ljubljančani dvakrat zapored zmagali, a potem v zadnjem krogu nepričakovano klonili proti Krki, a v Novem mestu niso igrali slabo. Tudi zato so prepričani, da lahko v derbiju pridejo do vsaj točke, kar bi bil za goste prav gotovo uspeh. Zanimivo bo videti, ali bosta že tokrat priložnost za igro dobila izkušena Tadej Apatič in dolgoletni reprezentant Slovenije Aleksander Radosavljević, ki sta v Ljubljani pristala pred dnevi.

Ne spreglejte