Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2014,
10.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Diego Simeone Clarence Seedorf

Sreda, 12. 3. 2014, 10.22

7 let, 12 mesecev

Simeone je vrnil mir, Seedorf želi graditi novi Milan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Atletico Madrid je Milanu na dveh tekmah nasul kar pet golov, prejel le enega in se po 17 letih prepričljivo prebil med osem najboljših v Evropi. Kaj pa Milan? Pred njim je obdobje gradnje.

Atletico se je izvlekel na tekmi na San Siru, kar je bilo ključnega pomena, na povratni tekmi v Madridu pa je pokazal to, kar ga pod vodstvom Diega Simeoneja krasi že vsaj dve sezoni.

"Igrali smo kot ekipa in to je naša največja moč. Zavedamo se tudi svojih slabosti. Pred izenačujočim golom smo se preveč sprostili, po golu pa nismo bili dovolj agresivni kakšnih 10 minut, vendar smo med premorom to izboljšali in vrnili mir v ekipo," je dejal Argentinec.

Po letu 1997 je za Atletico to prvi preboj v četrtfinale lige prvakov. Pred žrebom nima posebnih želja. "Ne zanima me, koga dobimo. Lahko je tudi klub iz Španije," je dejal Simeone.

Pri Milanu pa imajo precej burno obdobje. V prvenstvu jim ne gre najbolje, zato v ligi prvakov v prihodnji sezoni ne bodo igrali.

Tudi visok poraz na Vicente Calderonu (1:4) priča o tem, da Rossoneri potrebujejo nekaj časa za vrnitev na pota stare slave. Valter Birsa je denimo tekmo spremljal s tribun.

"Ko je Atletico zabil drugi gol, je ekipa zapadla v psihološke težave, kot se ji dogaja praktično vsakič, ko se znajde v zaostanku. Drugi gol Atletica je pri nas izključil motorje z energijo, vzel je vso moč igralcem. Liga prvakov je bila pomembna za nas, tudi zaradi ekonomskih razlogov. Na prvi tekmi v Milanu smo igrali zelo dobro, tokrat smo bili v prvem polčasu enakovredni Atleticu, toda ne vseh devetdeset minut. Do konca sezone je še enajst tekem, uresničiti moramo zastavljene cilje. Ne smemo vreči stran vsega dobrega, kar smo storili do zdaj. Seveda smo razočarani zaradi izpada, toda moramo se dvigniti," je povedal Clarence Seedorf.

Nizozemec je za tovrstni položaj obtožil nekdanjega trenerja Massimiliana Allegrija, nekdanji nogometaš je bil brez dlake na jeziku.

"Večkrat sem že poudaril, da telesna pripravljenost ob mojem prihodu ni bila takšna, kot bi morala biti. Toda po svoje je to tudi razumljivo, ko moraš pač ves čas nekaj loviti. Trenutek negotovosti in težave so se vlekli tako dolgo, da je to vplivalo na ekipo," je povedal trener Milana.

Ne spreglejte