Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
2. 1. 2014,
17.08

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United David Moyes Tottenham Ipswich Town

Četrtek, 2. 1. 2014, 17.08

3 mesece, 1 teden

Šesti poraz v sezoni: Webb je naredil škandalozno napako

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Manchester United, aktualni angleški prvak, je minuli konec tedna v Premier League izgubil še šestič v sezoni. Po šestih zaporednih zmagah v vseh tekmovanjih je bil tokrat z 2:1 boljši Tottenham.

V primerjavi s prejšnjimi porazi v tej sezoni so rdeči vragi tokrat igrali zelo dobro, imeli veliko priložnosti, žal jim je tokrat zmanjkalo malo sreče, po besedah domačega trenerja Davida Moyesa pa jih je oškodoval tudi sodnik Howard Webb. Da, to je sodnik, ki naj bi bil na plačilnem seznamu Uniteda. No, tako vsaj pravijo navijači rivalskih klubov. Pri rezultatu 2:1 v prid gostov iz Londona je United močno pritisnil, v eni izmed napadalnih akcij pa je malce nespretno posredoval vratar Tottenhama Hugo Lloris in z dvignjeno nogo skušal zaustaviti Ashleyja Younga. Anglež je bil prvi pri žogi, nato pa je odskočil in preprečil, da bi mu Francoz zlomil nogo. Webb je zadevo dobro videl in le dvignil prst, češ, da je zadeva čista, in igra se je nadaljevala.

''Nismo si zaslužili poraza''

''To je bila škandalozna napaka. Če to narediš na sredini igrišča, ne bi mogel nihče obsojati sodnika, če bi takega igralca izključil. Tudi tukaj je bilo tako, to bi moralo pomeniti rdeč karton in enajstmetrovko. A tako pač je, sodnik ni bil enakega mnenja. Skratka, že dolgo nisem videl slabše odločitve. Če to ni enajstmetrovka, potem menim, da United letos ne bo več videl enajstmetrovke,'' je bil po tekmi na sodnik jezen Moyes, sicer pa je bil z igro svojih varovancev bolj kot ne zadovoljen. ''Naredili smo nekaj napak, a gledano na splošno smo bili moštvo, ki si ni zaslužilo poraza. Bili smo ves čas boljši nasprotnik, pokazali več, žal pa tega nismo znali unovčiti. Nismo si zaslužili poraza, ampak zmago ali vsaj remi.''

Če je uspelo Ipswichu …

Manchester United je tako v 20. krogih Premier League doživel že svoj šesti poraz, kar štirikrat so pokleknili na domačem Old Traffordu, kar pomeni, da se je zdaj najbrž dokončno poslovil od boja za prvaka.

Za vodilnim Arsenalom zaostaja že velikih 11 točk, je pa res, da je v sezoni 1961/62 Ipswich Townu, nekdanjemu klubu Amirja Karića, kot edinemu uspelo dobiti ligo, potem ko je v prvih 20. krogih šestkrat izgubil. Takrat je bilo v prvi angleški ligi 22 ekip, igrali so 42. krogov, se pravi štiri kroge več kot zdaj. Ipswich je takrat slavil z 56 točkami (24 zmag, osem remijev in deset porazov), zanimivo, United je bil takrat 15., Chelsea pa je kot 22. izpadel v drugo ligo.

Ne spreglejte