Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
6. 5. 2016,
11.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Natisni članek

Radamel Falcao Carlos Dunga

Petek, 6. 5. 2016, 11.33

6 let, 7 mesecev

Selektor Brazilije spet dvignil prah, šok za kolumbijskega zvezdnika

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Carlos Dunga, selektor Brazilije, je prvi razkril končni seznam 23 nogometašev, na katere bo računal na letošnjem južnoameriškem pokalu, in šokiral. Slaba novica je doletela tudi zvezdnika Kolumbije Radamela Falcaa.

Letošnji južnoameriški pokal bo ob 100. obletnici nekoliko drugačen in ga bodo od 3. do 26. junija gostile kar ZDA. Slab mesec dni pred začetkom tekmovanja so selektorji začeli izbirati razširjene sezname nogometašev, na katere bodo računali, eden izmed njih pa je v javnost poslal že končni seznam 23 igralcev, ki jih je vpoklical za nastop na največjem južnoameriškem reprezentančnem tekmovanju.

To je selektor Brazilije Carlos Dunga, ki je spet šokiral. Ob izkušenih branilcih Davidu Luizu, Thiagu Silvi (oba PSG) in Marcelu iz Real Madrida, ki jih je odpisal že prej, ter zvezdniku Barcelone Neymarju, ki bo v dogovoru s klubskim vodstvom letos poleti nastopal le na olimpijskih igrah, je zdaj prečrtal še nekaj zvezdnikov. Tako letos poleti na delu ne bomo spremljali zvezdnikov Liverpoola Roberta Firminha, PSG Lucasa Moura, Juventusa Alexa Sandra, Chelseaja Oscarja in Manchester Cityja Fernandinha.

"Ko sem sestavljal seznam, sem upošteval številne dejavnike. Eden izmed njih je tudi ta, kako se posamezniki vedejo pod pritiskom. Lahko se zgodi, da nekateri v prihodnosti nikoli več ne bodo vpoklicani pod moje okrilje," je ob razkritju seznama dejal brazilski selektor.

Brazilija bo nastopila v skupini B, družbo ji bodo delali Ekvador, Peru in Haiti.

Kolumbijski zvezdnik Radamel Falcao je doživel nov udarec. | Foto: Kolumbijski zvezdnik Radamel Falcao je doživel nov udarec.

Radamela Falcaa ni niti med 40

Šok pa je doletel tudi kolumbijskega napadalca Radamela Falcaa. Zvezdnik Chelseaja, za katerim je še ena slaba sezona, se ni znašel niti na razširjenem seznamu selektorja Kolumbije Joseja Pekermana.

Najboljši strelec v zgodovini Kolumbije, za katerim so Kolumbijci jokali ob poškodbi pred začetkom svetovnega prvenstva pred dvema letoma, se zdaj ni prebil niti med 40 nogometašev, ki jih bo selektor popeljal na tekmovanje, na katerem bodo Kolumbijci nastopili v skupini A skupaj z ZDA, Kostariko in Paragvajem.

Ne spreglejte